10 tips til Apple TV

Programmering af fjernbetjeningen, opsætning af hovedtelefoner og smarte genveje på Apples nye medieafspiller.

Sidste torsdag delte vi vores første indtryk af Apple TV med læserne. I løbet af weekenden har fundet nogle smarte genveje og indstillinger, som vi gerne bringer videre, mens I venter på vores endelige dom over den nye Apple-medieafspiller.

Rediger startskærmen: Klik og hold på et ikon, indtil det begynder at bevæge sig. Træk det hen til der, hvor det skal være, og klik igen.

Skift mellem apps: Tryk to gange på knappen Hjem (tv-symbolet). Ligesom på iOS-enheder får du de seneste apps frem, og du kan bladre mellem dem. Klik på den app, du vil skifte til.

Luk et program: Når du har app-skifteren fremme (se ovenfor), kan du swipe en app opad for at lukke den.

Slette en app: Klik og hold på et ikon, indtil det begynder at bevæge sig. Tryk derefter på afspil/pause-knappen.

Fjern store apps: Gå til Indstillinger> Generelt> Administrer lager. Her kan du se, hvor meget plads dine apps optager og slette dem, der fylder mest.

Fås dine yndlings-apps til Apple TV? Indtil Apple får styr på kategorierne i App Store, er det svært at finde noget uden at søge på navnet. En god start er dog at gå ind i App Store og vælge Købt i menulinjen. Gå ind under kategorien Alle apps, så kan du se de programmer, du har købt til iOS, som er også tilgængelige til Apple TV.

Lær fjernbetjeningen at justere lyden: Hvis du tilslutter Apple TV til en hjemmebio-receiver, kan du også bruge Apple fjernbetjeningen til at justere lyden. Gå til Indstillinger> Fjernbetjeninger og enheder> Lydstyrke> Tilslut en ny enhed. Peg din gamle fjernbetjening mod Apple TV, og hold Volume+ knappen og bagefter Volume- knappen nede. Giv derefter indstillingen et navn.

Lyt i fred: Tilslut et par Bluetooth-hovedtelefoner direkte til Apple TV for at se film sent om aftenen uden at forstyrre naboen. Vælg Indstillinger>Fjernbetjeninger og enheder>Bluetooth. Vælg Bluetooth-parring på din hovedtelefon, så skulle den dukke op på listen over enheder. Vælg den, og begynde at lytte.

Forstyr ikke naboerne (eller børnene): Når du ser en film sammen med andre, er hovedtelefoner ikke en løsning. Træk i stedet nedad på touchpad’en, så popper en menu op. Vælg Lyd>Formindsk høje lyde. Dette vil begrænse den maksimale lydstyrke, men du kan stadig høre dialogen i rolige passager.

Aktiver pauseskærmen: Hvis du ikke ønsker at vente på, at den skal aktiveres automatisk, kan du dobbelttrykke på Menu-knappen, når du er på startsiden.

Har du flere smarte tips? Så er du velkommen til at kommentere denne artikel.

(Alle billeder af Jonas Ekelund, Lyd & Billede)

Les videre
Exit mobile version