TESTS GUIDES FILM & TV HØJTTALERE TV HOVEDTELEFONER HI-FI FOTO SMART HOME HJEMMEBIOGRAF COMPUTER MOBIL GAMING

Verdens dyreste højttalere

D&W Aural Pleasure laves i 18 karat guld!

forfatter
Publiceret 22/08/2012 - 08:35

Da vi troede, vi havde set alt indenfor uopnåelig high-end, kommer engelske Hart Audio med det, som sandsynligvis er verdens dyreste højttalere – og det med god margin! D&W Aural Pleasure koster den nette sum af 3.700.000 britiske pund, eller omtrent 34 millioner kroner!

Ja, du læste rigtig. Fireogtredive millioner kroner!!! For et par højttalere.

En kraftig medvirkende årsag til den astronomiske pris er selve kabinetterne, som er støbt i 18 karat rent guld og vejer 50 kilo stykket. Normalt, når vi taler om ultra high-end, drejer det sig om mandshøje søjler spækket med eksotiske højttalerelementer og med evnen til at spille lige så højt som et koncertanlæg. D&W Aural Pleasure er derimod meget kompakte og placeringsvenlige.

Stativhøjttalerne er bare 40 cm høje plus stativ og bruger et koaksialelement fra Tannoy sammen med en ekstra ScanSpeak superdiskant på toppen. Aural Pleasure har en høj følsomhed på 97dB/1W/1M, en impedans på 5 ohm, mens frekvensgangen opgives til at række fra 47-37.000Hz. Ikke noget dybbas-monster med andre ord.

Hensigten med guldkabinetterne er angivelig at lave et meget rigid og stift kabinet, som er mindre udsat for resonanser end traditionelle MDF-kabinetter.

Gulvmodellen må imidlertid ses som et rent PR-projekt, da den kun bliver produceret i ét eksemplar. Aural Pleasure-højttaleren er og også tilgængelig i varianter lavet af sølv til cirka 2 millioner kroner parret og bronze til ca. 400.000 kroner…

Finansverdenen har traditionelt set haft guld som en sikker investering. Så hvem ved, måske disse højttalere vil blive endnu mere værd over tid?

Hart Audio

Kommentarer

Subscribe
Notify of
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments
Ny mellemklasse-integreret fra NAD NAD holder snigpremiere på München-messen med en "hybriddigital" forstærker, der ligner et godt mellemklasse-køb.
Onkyo lever videre! Da japanske Onkyo erklærede sig sig døde, blev der gjort regning uden vært. For mærket Onkyo lever videre på amerikanske hænder.
High End-messen i München åbner i denne uge Den største og vigtigste messe for alle hi-fi-interesserede finder sted den 19.-22. maj. Lyd & Billede er selvfølgelig på plads!
Tangent-forstærkersæt får premiere på High End-messen i München Danske Tangent er har lavet et diskret forstærkersæt. Men både størrelsen og prisen er mindre end forventet.
De ti bedste high-end-forstærkere lige nu Her finder du de ti af de bedste integrerede high-end-forstærkere lige nu.
Farvel, Onkyo! Kommentar: Et af de store gamle træer i hi-fi-skoven er faldet. Uden en lyd.
Følg Lyd & Billede
Send this to a friend