TESTS GUIDES FILM & TV HØJTTALERE TV HOVEDTELEFONER HI-FI FOTO SMART HOME HJEMMEBIOGRAF COMPUTER MOBIL GAMING

Trådløs kvalitetslyd, helt enkelt

Simple Audio er et nyt koncept med små streaming-afspillere, som støtter 24-bits højkvalitets lyd og kan sættes op på fem minutter.

forfatter
Publiceret 31/07/2012 - 13:05

Streaming har taget fart. Snart kan man streame musik til hvad som helst, men som regel er det kompliceret at sætte streaming op, og lydkvaliteten er ikke altid i topklasse.

Noget skotske Simple Audio har bestemt sig for at gøre noget ved.

De har lavet en lille streaming-afspiller, som findes i to udgaver, med eller uden forstærker indbygget, og som de hævder skal lyde bedre og være nemmere at sætte op, end de fleste trådløse afspillere.Roomplayer 1 og 2 støtter op til 24-bits lydfiler og bruger noget som kaldes EOP-teknologi for at sikre stabil overførsel af højkvalitets lydfiler. Den bruger nemlig ikke et trådløst netværk for at overføre musik, men i stedet netstrømmen i huset.

Alt man behøver at gøre, er at koble en Roomplayer til et strømstik, tilslutte et netværkskabel, og så er musikken tilgængelig i hele huset via netstrømmen. Tilslutter man en ekstra Roomplayer, har man adgang til musikken med det samme, man sætter stikket i kontakten.Roomplayer 1 har indbygget forstærker og højttalerstik. Men både Roomplayer 1 og 2 har lydindgange og udgange samt digitale lydudgange, således at man kan tilslutte andre lydkilder eller en digitalkonverter.

Roomplayer 1 med forstærker koster 6.495 kr., mens Roomplayer 2 uden forstærker koster 5.495 kr.

Der findes selvfølgelig en app til smartphone, tablet og PC, som lader dig styre flere afspillere, vælge musik, hvor den skal spilles, volumen og hente spillelister frem.

Der findes pt ingen dansk importør. Norsk importør er Neby Hi-Fi Concept.

forfatter

Lasse Svendsen

(f. 1965): Chefredaktør. Lasse har arbejdet for Lyd & Billede siden 1999. Han har også skrevet om foto for magasinet Fotografi og om hi-fi for Audio Video, ligesom han har erfaring som biljournalist fra bladet Drive. Det hele startede i 1980 med en Garrard-pladespiller, en Tandberg-receiver og et par Jamo-højttalere. Lasse har desuden stor erfaring fra hi-fi-branchen og skriver i dag mest om foto, hi-fi, computere og lyd, men også om biler.

Kommentarer


Velkommen til Lyd & Billedes kommentarfelt. Vi vil gerne vide, hvad du mener. Hold dig til emnet og vær saglig, så slipper vi for at moderere indlæg. Andre spørgsmål eller synspunkter rettes til redaktionen@lydogbillede.dk.

Subscribe
Notify of
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments
Endelig fylder Burmester hullet med 218 og 216 Det tog sin tid, men nu er to nye forstærkere klar.
Mød ARNE Svenske Engström laver deres første integrerede forstærker.
Skotske fynesser i München Fyne Audio viste fuld vintagestil på High End-messen i München.
Sådan en kunne vi da godt tænke os! Den nye pladespillerreference MoFi MasterDeck og RIAA-trinet MasterPhono kunne vi godt tænke os i vores stereorack.
Hegels flagskibsforstærkere fornys Ny udgave af forstærkersættet H30 og P30.
High End 2022: Ny jernhøjttaler med spændende enheder Endelig kommer der en større udgave af den glimrende Jern. Og med helt vilde luksusenheder i.
Følg Lyd & Billede
Send this to a friend