Search
Generic filters

Technics SU-R1000: High-end integreret forstærker

Indeholder unik teknologi.

Lige siden Technics genopstod efter at have være begravet i mange år, har de lanceret nye produkter i højt tempo. Især hvad angår pladespillere. Den legendariske SL-1210 er også genopstået og fås i forskellige versioner, alle med direkte drevet pladetallerken, pitch-kontrol og stroboskoplys.

Præcis som før.

Den nye forstærker Technics SU-R1000 Reference Class ligner til gengæld ikke noget, Technics har lavet før. Designet med effektmetre har vi set før, men indeni har Technics revolutioneret den måde, man laver digitale forstærkere på.

For SU-R1000 er en high-end, digital integreret forstærker med helt unik teknologi indeni.

Den har både DAC og pladespillerindgang, men ikke streaming indbygget. Den har også balancerede indgange, en til line-signal og en til pladespiller. Desuden har den to par koaksiale og to par optiske digitalindgange (med MQA-understøttelse), men ikke USB-DAC, samt hovedtelefonudgang på fronten.

(Foto: Technics)

Active Distortion Cancelling Technology

Indtil videre lyder det som en hvilken som helst anden forstærker.

Technics’ LAPC (Load Adaptive Phase Calibration) og JENO (Jitter Elimination, Noise-Shaper Optimization), som vi kender fra tidligere Technics-forstærkere, findes også her. Det første skal gøre forstærkeren immun over for højttalernes varierende fasekarakteristik og belastning, mens JENO-teknologien eliminerer jitter-støj fra digitale signaler.

Men SU-R1000 har flere tekniske finesser, som man ikke finder andre steder. Bl.a. den nye ADCT (Active Distortion Cancelling Technology), som sigter mod at fjerne forvrængning på udgangstrinet som følge af varierende elektrisk belastning.

(Foto: Technics)

Intelligent Phono EQ

Og det er ikke det hele. Technics har lavet et unikt phono-trin til SU-R1000, som kan bruges med både MM- og MC-pickupper.

De kalder det Intelligent Phono EQ, og det har til formål at reducere crosstalk mellem kanalerne, gengive musikken nøjagtigt efter RIAA-kurverne og optimere fase og forstærkning, som kan påvirkes af impedansvariabler.

Der følger en LP med hver SU-R1000, der bruges som signalgenerator til phono-trinet i kalibreringsfasen. Det fungerer ved, at man afspiller LP’en, mens forstærkeren er i kalibrerings-mode, og så måler en DSP crosstalk fra pickuppen og korrigerer det, uden at frekvenskurven påvirkes.

Forstærkeren har også en mere avanceret strømforsyning end den, vi så i R1-seriens SU-R1 og SE-R1. Den nye strømforsyning skal reducere støjniveauet betragteligt og flytter switch-frekvensen længere op i frekvensområdet (400+), og mere effektiv filtrering skal reducere støj meget bedre (-120 dB), end en konventionel analog strømforsyning formår.

Pris og tilgængelighed

Technics SU-R1000 kommer i salg til november og forventes at koste i omegnen af 8.000 pund, eller ca. 70.000 kroner.

(Foto: Technics)
forfatter

Lasse Svendsen

(f. 1965): Chefredaktør. Lasse har arbejdet for Lyd & Billede siden 1999. Han har også skrevet om foto for magasinet Fotografi og om hi-fi for Audio Video, ligesom han har erfaring som biljournalist fra bladet Drive. Det hele startede i 1980 med en Garrard-pladespiller, en Tandberg-receiver og et par Jamo-højttalere. Lasse har desuden stor erfaring fra hi-fi-branchen og skriver i dag mest om foto, hi-fi, computere og lyd, men også om biler.
1 kommentar

Skriv et svar

  Læs også

  Amazon-ejede Ring har lanceret Always Home Cam, der har en helt unik egenskab: Det er en flyvende minidrone, der selv patruljerer dit hjem.
  Bliver Canons billigste professionelle videokamera.
  Lyden i KEF LS50 Meta og LS50 Wireless II skal være væsentlig forbedret med ny teknologi.
  “Det eneste, der er hurtigere end Ludicrous, er Plaid.”
  Men Volkswagen holder fortsat tæt om mulighederne for at opgradere lydanlægget!
  Samsung Galaxy S20 Fan Edition kan være den perfekte kombination af specifikationer og pris.
  Panasonic starter udrulningen af deres første Android-TV til november!

  Aktuelle tilbud

  Annonce

  Vera Audio P400/1000

  Vejl.pris 23000 kr Når sandheden skal frem

  Electrocompaniet ECI 80D

  Vejl.pris 18967 kr Varm og dejlig klang

  NAD M33

  Vejl.pris 36999 kr Sjov, klog og stærk

  Technics SL-1210GAE Limited Edition

  Vejl.pris 35995 kr Legendarisk pladespiller
  Prisjagt.dk er en kommerciel partner for lydogbillede.dk. De leverer opdaterede priser, prisvarsling og produktinformation.