Nyhed

Technics SU-R1000: High-end integreret forstærker

Indeholder unik teknologi.
forfatter

Lige siden Technics genopstod efter at have være begravet i mange år, har de lanceret nye produkter i højt tempo. Især hvad angår pladespillere. Den legendariske SL-1210 er også genopstået og fås i forskellige versioner, alle med direkte drevet pladetallerken, pitch-kontrol og stroboskoplys.

Præcis som før.

Den nye forstærker Technics SU-R1000 Reference Class ligner til gengæld ikke noget, Technics har lavet før. Designet med effektmetre har vi set før, men indeni har Technics revolutioneret den måde, man laver digitale forstærkere på.

For SU-R1000 er en high-end, digital integreret forstærker med helt unik teknologi indeni.

Den har både DAC og pladespillerindgang, men ikke streaming indbygget. Den har også balancerede indgange, en til line-signal og en til pladespiller. Desuden har den to par koaksiale og to par optiske digitalindgange (med MQA-understøttelse), men ikke USB-DAC, samt hovedtelefonudgang på fronten.

(Foto: Technics)

Active Distortion Cancelling Technology

Indtil videre lyder det som en hvilken som helst anden forstærker.

Technics’ LAPC (Load Adaptive Phase Calibration) og JENO (Jitter Elimination, Noise-Shaper Optimization), som vi kender fra tidligere Technics-forstærkere, findes også her. Det første skal gøre forstærkeren immun over for højttalernes varierende fasekarakteristik og belastning, mens JENO-teknologien eliminerer jitter-støj fra digitale signaler.

Men SU-R1000 har flere tekniske finesser, som man ikke finder andre steder. Bl.a. den nye ADCT (Active Distortion Cancelling Technology), som sigter mod at fjerne forvrængning på udgangstrinet som følge af varierende elektrisk belastning.

(Foto: Technics)

Intelligent Phono EQ

Og det er ikke det hele. Technics har lavet et unikt phono-trin til SU-R1000, som kan bruges med både MM- og MC-pickupper.

De kalder det Intelligent Phono EQ, og det har til formål at reducere crosstalk mellem kanalerne, gengive musikken nøjagtigt efter RIAA-kurverne og optimere fase og forstærkning, som kan påvirkes af impedansvariabler.

Der følger en LP med hver SU-R1000, der bruges som signalgenerator til phono-trinet i kalibreringsfasen. Det fungerer ved, at man afspiller LP’en, mens forstærkeren er i kalibrerings-mode, og så måler en DSP crosstalk fra pickuppen og korrigerer det, uden at frekvenskurven påvirkes.

Forstærkeren har også en mere avanceret strømforsyning end den, vi så i R1-seriens SU-R1 og SE-R1. Den nye strømforsyning skal reducere støjniveauet betragteligt og flytter switch-frekvensen længere op i frekvensområdet (400+), og mere effektiv filtrering skal reducere støj meget bedre (-120 dB), end en konventionel analog strømforsyning formår.

Pris og tilgængelighed

Technics SU-R1000 kommer i salg til november og forventes at koste i omegnen af 8.000 pund, eller ca. 70.000 kroner.

(Foto: Technics)

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

forfatter

Lasse Svendsen

(f. 1965): Chefredaktør. Lasse har arbejdet for Lyd & Billede siden 1999. Han har også skrevet om foto for magasinet Fotografi og om hi-fi for Audio Video, ligesom han har erfaring som biljournalist fra bladet Drive. Det hele startede i 1980 med en Garrard-pladespiller, en Tandberg-receiver og et par Jamo-højttalere. Lasse har desuden stor erfaring fra hi-fi-branchen og skriver i dag mest om foto, hi-fi, computere og lyd, men også om biler.