Hi-fi

Rotel lancerer en ny serie med DAB-radioer og trådløse forstærkere.
forfatter

Sammen med kendte mærker som NAD har Rotel længe har været kendt som en producent, der er bedre end de fleste til at bygge produkter, der giver stor værdi for pengene. Takket være lidt finere designdetaljer, er de blevet opfattet som lidt mere forfinede end NAD – og vi har sjældent været i stand til at klage over hverken byggekvaliteten eller lydkvaliteten.

Det er derfor glædeligt, at Rotel har afsløret, at de er klar med en hel række af nye produkter. Og i takt tidens stil er forstærkere udstyret med både pladespillerindgang og streaming.

Foto: Rotel
Foto: Rotel

Dette gælder dog ikke den enkleste forstærker, A10, som leverer 40 watt og har pladespillerindgang, men altså ikke streaming. Den koster omkring 4.000 kroner, og ses herunder:

Foto: Rotel
Foto: Rotel

Fordobler du prisen, kan du få streaming med i købet, samt et helt anderledes design. A12 kaldes den, og den har tillige større strømforsyning, højere effekt (60 watt), USB-port til digital lydkilder med op til 24 bit/192 kHz, samt Bluetooth-streaming.

Forstærkeren har analoge lydindgange samt coaxial og optisk digitalindgang – plus pladespillerindgang. Og den kan styres med en app.

Foto: Rotel
Foto: Rotel

Topmodellen A14 er næsten magen til af ydre, men koster ca. 10.500 kroner. Udgangseffekten er 80 watt, og der er en mere avanceret DAC, der understøtter signalbehandling op til 32 bit/768 kHz. Den håndterer også DSD-filer.

Det gør cd-afspilleren CD13 til gengæld ikke. Den er en naturlig partner for forstærkerne, og egnet for de, der har en cd-samling, og gerne vil ofte ca. 5.600 kroner på at få den gengivet godt. Det er en ren cd-afspiller uden digitalindgang, men er i stedet lavet til at lyde så godt som muligt med cd’er – ligesom Rotel spillere har gjort det i årevis. Lige siden de lancerede deres første, RCD 855, så helt tilbage i 1989.

Foto: Rotel
Foto: Rotel

Ikke nok med det. Rotel lancerer også hele to DAB-modtagere, begge med støtte for både FM og DAB+. T11 er mindste til ca. 4.000 kroner. Den mere overdådige T14 til ca. 6.800 kroner tilbyder trådløs streaming med DTS Play-Fi-teknologi og app-styring med streamingtjenesterne Spotify, Pandora, Tidal, Rhapsody, Amazon Music og Deezer.

En ren streamingboks til de, der mener, at radio er så vigtigt, at de er villige til at betale for at få den bedste lyd.

Foto: Rotel
Foto: Rotel

Rotel forventer, at de nye komponenter er  i butikkerne til oktober.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

forfatter

Lasse Svendsen

(f. 1965): Chefredaktør. Lasse har arbejdet for Lyd & Billede siden 1999. Han har også skrevet om foto for magasinet Fotografi og om hi-fi for Audio Video, ligesom han har erfaring som biljournalist fra bladet Drive. Det hele startede i 1980 med en Garrard-pladespiller, en Tandberg-receiver og et par Jamo-højttalere. Lasse har desuden stor erfaring fra hi-fi-branchen og skriver i dag mest om foto, hi-fi, computere og lyd, men også om biler.