TESTS GUIDES FILM & TV HØJTTALERE TV HOVEDTELEFONER HI-FI FOTO SMART HOME HJEMMEBIOGRAF COMPUTER MOBIL GAMING

Styr forstærkeren med telefonen

Rotel lancerer en ny serie med DAB-radioer og trådløse forstærkere.

forfatter
Publiceret 30/08/2016 - 10:06

Sammen med kendte mærker som NAD har Rotel længe har været kendt som en producent, der er bedre end de fleste til at bygge produkter, der giver stor værdi for pengene. Takket være lidt finere designdetaljer, er de blevet opfattet som lidt mere forfinede end NAD – og vi har sjældent været i stand til at klage over hverken byggekvaliteten eller lydkvaliteten.

Det er derfor glædeligt, at Rotel har afsløret, at de er klar med en hel række af nye produkter. Og i takt tidens stil er forstærkere udstyret med både pladespillerindgang og streaming.

Foto: Rotel
Foto: Rotel

Dette gælder dog ikke den enkleste forstærker, A10, som leverer 40 watt og har pladespillerindgang, men altså ikke streaming. Den koster omkring 4.000 kroner, og ses herunder:

Foto: Rotel
Foto: Rotel

Fordobler du prisen, kan du få streaming med i købet, samt et helt anderledes design. A12 kaldes den, og den har tillige større strømforsyning, højere effekt (60 watt), USB-port til digital lydkilder med op til 24 bit/192 kHz, samt Bluetooth-streaming.

Forstærkeren har analoge lydindgange samt coaxial og optisk digitalindgang – plus pladespillerindgang. Og den kan styres med en app.

Foto: Rotel
Foto: Rotel

Topmodellen A14 er næsten magen til af ydre, men koster ca. 10.500 kroner. Udgangseffekten er 80 watt, og der er en mere avanceret DAC, der understøtter signalbehandling op til 32 bit/768 kHz. Den håndterer også DSD-filer.

Det gør cd-afspilleren CD13 til gengæld ikke. Den er en naturlig partner for forstærkerne, og egnet for de, der har en cd-samling, og gerne vil ofte ca. 5.600 kroner på at få den gengivet godt. Det er en ren cd-afspiller uden digitalindgang, men er i stedet lavet til at lyde så godt som muligt med cd’er – ligesom Rotel spillere har gjort det i årevis. Lige siden de lancerede deres første, RCD 855, så helt tilbage i 1989.

Foto: Rotel
Foto: Rotel

Ikke nok med det. Rotel lancerer også hele to DAB-modtagere, begge med støtte for både FM og DAB+. T11 er mindste til ca. 4.000 kroner. Den mere overdådige T14 til ca. 6.800 kroner tilbyder trådløs streaming med DTS Play-Fi-teknologi og app-styring med streamingtjenesterne Spotify, Pandora, Tidal, Rhapsody, Amazon Music og Deezer.

En ren streamingboks til de, der mener, at radio er så vigtigt, at de er villige til at betale for at få den bedste lyd.

Foto: Rotel
Foto: Rotel

Rotel forventer, at de nye komponenter er  i butikkerne til oktober.

Læse hele artikkelen? eller bliv medlem af LB+.

Med LB+ får du adgang til ALT indhold på lydogbillede.dk

LB+ inkluderer
  • Over 5.000 produkttests
  • Undgå fejlkøb med vores råd og guides
  • Deltag i L&B-forummet med andre lyd- og billedentusiaster
  • Store rabatter hos vores samarbejdspartnere i LB+ Fordelsklub
  • Altid opdateret på sidste nyt
  • Nyhedsbrev direkte i din indbakke
  • L&B TechCast – en podcast af Lyd & Billede
  • Ingen bindingsperiode – opsig, når du vil!

Vi tester for dig!

forfatter

Lasse Svendsen

(f. 1965): Chefredaktør. Lasse har arbejdet for Lyd & Billede siden 1999. Han har også skrevet om foto for magasinet Fotografi og om hi-fi for Audio Video, ligesom han har erfaring som biljournalist fra bladet Drive. Det hele startede i 1980 med en Garrard-pladespiller, en Tandberg-receiver og et par Jamo-højttalere. Lasse har desuden stor erfaring fra hi-fi-branchen og skriver i dag mest om foto, hi-fi, computere og lyd, men også om biler.

Kommentarer


Velkommen til Lyd & Billedes kommentarfelt. Vi vil gerne vide, hvad du mener. Hold dig til emnet og vær saglig, så slipper vi for at moderere indlæg. Andre spørgsmål eller synspunkter rettes til redaktionen@lydogbillede.dk.

Subscribe
Notify of
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments
Great, Scott! DeLorean Alpha5 får lyd fra Cambrige Audio Kan det blive en bilstereo med hele 1,21 gigawatt?
Nye og bedre musik-streamere fra Auralic Æstetik, isolering og vibrationsdæmpning har fået en overhaling i Auralic Aries G1.1 og Altair G1.1, ligesom afspillerne endelig understøtter AirPlay 2.
Nu kan du designe dit helt eget Burmester-stereo Det er tilladt at drømme! Med Burmesters nye AR-app kan du selv skræddersy et system og teste placeringen i dit eget hjem.
Billig indgangsbillet til højopløst lyd Streaming og lydkvalitet går hånd i hånd med Wiim Mini, som er en nem måde at streame højopløst lyd på.
En velkommen oplevelse med blødere tonalitet Vi kan kun være enige i, at teknologi skal være for alle. Men behøver man pakke den ind i sludder?
Prisbelønnet RIAA i ny udgave Verteres pladespillerforstærker er kommet i en opdateret udgave, kaldet Phono-1 MKII L
Følg Lyd & Billede
Send this to a friend