Multirum

Sonos åbner for stemmestyring via Amazons Echo. Desuden kommer Spotify Connect.
Annonce
Annonce
forfatter

Sonos er en af meget få producenter af multirumsprodukter, som har holdt stædigt fast ved sin egen brugerflade til Spotify-brugere. Men nu kommer Spotify Connect endelig til Sonos, Det betyder, at du kan bruge Spotifys egen app til at lytte til musik i stedet for at have afspilningen integreret i Sonos eget interface. Det bliver således den første musiktjeneste, der giver dig kontrol over dit Sonos-system uden at åbne Sonos’ app.

Ulempen ved at gøre det på denne måde er, at du ikke længere – så vidt vi ved – kan mikse Spotify-sange med lokalt lagret musik og musik fra andre tjenester i en enkelt afspilningsliste i Sonos app’en.

Stemmestyring
En helt anden nyhed er, at Sonos nu integrerer taletjenesten Alexa for brugerne af de stemmestyrede enheder Amazon Echo og Echo Dot. Bed Alexa om at spille en sang, og hun kvitterer med at starte afspilning af den på Sonos-systemet..

I den forbindelse annoncerede Sonos, at de nu har fuld integration med styringssystemer fra Control4, Crestron, Lutron, Savant, iPort og Deutsche Telekoms QIVICON.

Spotify Connect kommer i oktober, stemmestyringen i begyndelsen af næste år.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

forfatter

Geir Gråbein Nordby

(f. 1978): Journalist. Gråbein har aldrig haft et fuldtidsjob, før han kom til Lyd & Billede. Her har han til gengæld været næsten halvdelen af sit liv, siden han i 2001 sendte en jobansøgning til den forkerte adresse (han ville egentlig søge job i et lydstudie af samme navn). Gråbeins ekspertise er hovedsagelig inden for hi-fi, hovedtelefoner og hjemmebiograf, men det sker, at han brillerer på andre områder.
Annonce
Annonce

Læs også

Volvos første elbil har alt, hvad der skal til for at blive en bestseller, men der er et par ting, man skal være opmærksom på.
Volkswagens elektriske fanebærer efter e-Golf har meget at bevise. ID.3 tilbyder meget godt, men er ikke fri for børnesygdomme.
Hvis Hyundai Kona Electric er lidt hverdagsagtig, så er lyden fra musikanlægget det stik modsatte. Elbilen har også alt, hvad man kan forvente af moderne faciliteter.
Efter en tur i Honda e virker det meste andet gammeldags.
I går havde den nye kompakt-SUV Mercedes-Benz EQA officiel verdenspremiere. Se video fra lanceringen her!
Kan det blive det næste store inden for billyd?
Renaults ikoniske minibil bliver elektrisk, men du må vente på den.
Så meget lyd som muligt fra små kabinetter.
Nikolaj Coster-Waldau har hovedrollen i kommende dansk Netflix-film.
Streaming-giganten har sikret sig Gal Gadots næste film.
Under CES 2021 viste Razer en gaming-stol frem med udrullelig OLED-skærm! Mon den også kan give massage?
Engang var jagten på den bedste lyd enhver ung mands hobby. Nu foretrækker de fleste at nyde musikken som baggrunds-underholdning. De gamle dage vender aldrig tilbage. Men nutiden ligner lidt alligevel.
De mest eksklusive surround-processorer fra Lyngdorf og Steinway, nemlig MP-60 og P300, får langt om længe sidste skrig inden for videokort. Bl.a. med 8K.
JBL fejrer 75 år med jubilæumsmodellen L100 Classic 75 og den nye retro-forstærker SA750. We wanna rock!
4K-laserprojektorer har hidtil været frygtelig dyre, men det agter LG at gøre noget ved.
Tidligere medarbejdere beskylder Huawei for diskrimination og for at blande sig i deres privatliv.
Samsung har fornyet deres flagskibe. Nu endelig med rumkorrektion – og AirPlay 2.
Kan det blive det næste store inden for billyd?