Multirum

Sonos åbner for stemmestyring via Amazons Echo. Desuden kommer Spotify Connect.
forfatter

Sonos er en af meget få producenter af multirumsprodukter, som har holdt stædigt fast ved sin egen brugerflade til Spotify-brugere. Men nu kommer Spotify Connect endelig til Sonos, Det betyder, at du kan bruge Spotifys egen app til at lytte til musik i stedet for at have afspilningen integreret i Sonos eget interface. Det bliver således den første musiktjeneste, der giver dig kontrol over dit Sonos-system uden at åbne Sonos’ app.

Ulempen ved at gøre det på denne måde er, at du ikke længere – så vidt vi ved – kan mikse Spotify-sange med lokalt lagret musik og musik fra andre tjenester i en enkelt afspilningsliste i Sonos app’en.

Stemmestyring
En helt anden nyhed er, at Sonos nu integrerer taletjenesten Alexa for brugerne af de stemmestyrede enheder Amazon Echo og Echo Dot. Bed Alexa om at spille en sang, og hun kvitterer med at starte afspilning af den på Sonos-systemet..

I den forbindelse annoncerede Sonos, at de nu har fuld integration med styringssystemer fra Control4, Crestron, Lutron, Savant, iPort og Deutsche Telekoms QIVICON.

Spotify Connect kommer i oktober, stemmestyringen i begyndelsen af næste år.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

forfatter

Geir Gråbein Nordby

(f. 1978): Journalist. Gråbein har aldrig haft et fuldtidsjob, før han kom til Lyd & Billede. Her har han til gengæld været næsten halvdelen af sit liv, siden han i 2001 sendte en jobansøgning til den forkerte adresse (han ville egentlig søge job i et lydstudie af samme navn). Gråbeins ekspertise er hovedsagelig inden for hi-fi, hovedtelefoner og hjemmebiograf, men det sker, at han brillerer på andre områder.