NYHED

Storfusion i hi-fi

Onkyo og Pioneer skal være en del af Sound United, som også omfatter Denon og Marantz.

Der er amoriner i luften i hi-fi-verdenen. Hi-Fi-koncernen Sound United bejler for øjeblikket til Onkyos hjemmeaudio-division. Og hvis det går, som begge ønsker, bliver mærkerne Onkyo og Pioneer snart føjet til Sound United-familien, der i forvejen tæller mærkerne Denon, Marantz, Classé, Polk Audio, Boston Acoustics og Definitive Technology.

Den foreløbige aftale vil gøre begge selskaber i stand til hurtigt at fortsætte forhandlingerne om de endelige betingelser og aftaler. Kevin Duffy, som i dag er administrerende direktør for Sound United, bliver topchef for den sammenlagte forretningsenhed.

Vi er glade for at kunne føje de respektable brands Onkyo og Pioneer til vores portefølje. Sound United er en af de førende producenter af kvalitetsprodukter inden for audio/video, og vi tror, at den kombinerede forretning vil gøre, at vi kan tilbyde vores kunder og forhandlere innovation og lydkvalitet som ingen andre på markedet,” siger Kevin Duffy.

I pressemeddelelsen nævnes trådløse, stemmestyrede højttalere og soundbars som et område, der skal investeres i. Vi forestiller os, at dette kan oversættes til stemmestyrede Onkyo- og Pioneer-produkter med HEOS om bord. Sammenlægningen vil også betyde noget nær total dominans på hjemmebioområdet, hvor Onkyo, Pioneer, Denion og Marantz tilsammen sidder på en meget stor del af markedet.

Læs også: Test af fire flagskibsreceivere

Inden der kan skrives under på ægtepagten, skal myndigheder og Onkyos aktionærer høres i sagen, så den formelle bekræftelse kommer nok i udgangen af juni.

Fusionen sker samtidig med, at ét koncernens mærker, Marantz, siger farvel til sin lydmæssige frontfigur genne 41 år, Ken Ishiwata.

Les videre
Exit mobile version