Stereo og vinylplader er fremtiden

Surround og digtiallyd er fint nok, men når der rigtig skal råhyggelyttes, er stereo og analoge vinylplader det, der skal til.

Vinylplader sælger. Som – næsten – aldrig før. Faktisk skal man helt tilbage til 1980’erne for at finde salgstal, der var større. Og det traditionelle stereoanlæg har det ligeledes rigtig godt, skulle vi hilse og sige.

På weekendens Hi-Fi & Surround-messe i København var der ingen mangel på medieløs streaming og digital forstærkerteknologi. Men i omkring halvdelen af demolokalerne var det imidlertid de sorte vinylplader, der var kildematerialet. Og lyden forblev analog gennem hele afspillekæden.

Kunderne køber det hi-fi, de ikke havde råd til som unge
Vi fik også lejlighed til at møde en dansk legende i pladespillernes verden, nemlig H.H. Mørch, der har fremstillet tonearme til pladespillere siden 1969, og fortsat gør det. Med stor succes.

H. H. Mørch, som har lavet tonearme i 45 år, siger, at hans typiske kunder er pensionister, der nu har fået råd til at skaffe drømmeanlægget.

Jeg tror, at mange af mine kunder er folk, der ikke som unge havde råd til at købe dyrt udstyr. Nu er de kommet i pensionsalderen, og de har sparet op – så nu skal den have hele armen.” H.H. Mørch møder normalt kun sine kunder på hi-fi-messer, som han deltager flittigt i. Han har dog personlig kontakt med køberne på det franske marked, hvor han ikke har en distributør, men sælger direkte til private. Og her er den typiske kunde en pensionist, der omsider har fået både råd og tid til at dyrke sin hobby.

Mørch-tonearme.

I billedgalleriet herunder kan man se flere indtryk fra udstillingen, der fandt sted på Hilton-hotellet ved Kastrup Lufthavn.

<
>
Ærkebritiske Tannoy, som nu er dansk, men laves i Skotland, fremviste seneste generation af deres coaxial-driver.

 

Les videre
Exit mobile version