TESTS GUIDES FILM & TV HØJTTALERE TV HOVEDTELEFONER HI-FI FOTO SMART HOME HJEMMEBIOGRAF COMPUTER MOBIL GAMING
Nyhed

Steinway Lyngdorf-processorer får 8K

Surround-processorer opgraderes til HDMI 2.1.

For at fejre Steinway Lyngdorfs 15 års jubilæum arbejdes der nu på 8K-kompatible HDMI 2.1 kredsløb til deres surround-processorer. Som opgraderer båndbredden fra 18 til 48 Gbit/s. Dermed vil de understøtte både 8K 50/60 Hz og 4K 100/120 Hz billedsignaler, og selvfølgelig få eARC (udvidet lydreturkanal) for højopløst lyd direkte ud fra TV’et.

Chipsettene leveres af INVECAS.

De nye funktioner bliver:

• 8K 50/60 Hz og 4K 100/120 Hz (som beskrevet i HDMI 2.1 specifikationerne)
• Enhanced Audio Return Channel (eARC)
• Understøttelse af Auto Low Latency Mode (ALLM) og VRR (Variable Refresh Rate)
• Understøttelse af statisk og dynamisk HDR-indhold med større dynamisk omfang og farverum
• HDCP 2.3 kopibeskyttelse

Opdateringen kommer til både Steinway & Sons- og Lyngdorf Audio-produkter i 2021. De første bliver surround-processorerne Steinway & Sons P300 og Lyngdorf Audio MP-60.

Den nye MP-40 ser dermed ud til at måtte vente. Den har HDMI 2.0b i forvejen – med eARC – og vil alligevel være rimelig fremtidssikret, når 8K for alvor kommer. Bare sørg for at koble alle 8K-kilder direkte til TV’et og ikke gennem processoren.

hifiklubben.dk

Skriv en kommentar

forfatter

Geir Gråbein Nordby

(f. 1978): Journalist. Gråbein har aldrig haft et fuldtidsjob, før han kom til Lyd & Billede. Her har han til gengæld været næsten halvdelen af sit liv, siden han i 2001 sendte en jobansøgning til den forkerte adresse (han ville egentlig søge job i et lydstudie af samme navn). Gråbeins ekspertise er hovedsagelig inden for hi-fi, hovedtelefoner og hjemmebiograf, men det sker, at han brillerer på andre områder.