Steinway Lyngdorf med Dolby Atmos

Firmaets nye surroundprocessor understøtter alle de tre konkurrende 3D-lydformater: Dolby Atmos, DTS:X og AURO-3D.

(Foto: Steinway Lyngdorf)

(Foto: Steinway Lyngdorf)
(Foto: Steinway Lyngdorf)

Superluksusmærket Steinway Lyngdorf er et samarbejde mellem danske Lyngdorf Audio og flygelproducenten Steinway & Sons. Samarbejdet har ført til en række produkter, hvor både finish og elektronik er i limousineklassen – og prisen ligeledes. Deres billigste stereosystem, Model S, koster næsten 150.000 kroner.

Firmaets seneste produkt er en surroundprocessor kaldet P200. Med 4K, 3D, HDCP 2.2 – og op til 250 (!) kanalers objektorienteret surround-lyd i både Dolby Atmos, DTS:X og AURO-3D lover Steinway Lyngdorf, at P200 kan levere den mest højtopløste hjemmebio-oplevelse til dato.

Lyngdorf har trods alt næppe ambitioner om at sælge 250 højttalere pr installation. Den store kapacitet gør det imidlertid muligt at ekstra mange ekstra højttaler position. De tredimensionale lydformater varierer nemlig i forhold til det anbefalede antal og placering af højttalerne. I større sale er også fordelagtigt med flere surroundhøjttalere per kanal for at give optimal dækning for alle pladser. Med P200 har man mulighed for at skræddersy forskellige højttaleropsætninger, der er optimeret til hvert lydformat, hvis det ønskes.

Lyngdorfs patenterede romkorreksjonssystem Room Perfect spiller også en central rolle i den nye processor. Som sædvanlig for Steinway Lyngdorf er lydsignalet digitalt hele vejen igennem. Derfor skal den videre forstærkning også ske digitalt via Steinway Lyngdorf egne forstærkere, som er forbundet via Cat 5 (Ethernet) baserede kabler. Der findes dog også en enkelt analog stereoudgang, så man kan lytte med i køkkenet eller stuen ved siden af.

P200 understøtter selvfølgelig 4K videosignaler. Interessant nok, den har også 4 HDMI-udgange, med funktionen “Multi-screen”, der lader dig bruge 4 skærme til at vise et sammenhængende billede. En 110 tommer OLED måske?

Tekniske data: 

En officielle pris på P200 er ikke bekræftet for de nordiske lande, men der har tidligere været foreslået omkring $ 18,000, eller omkring 160.000 kroner inklusive moms.

Les videre
Exit mobile version