Streaming

Ifølge Wall Street Journal overvejer Spotify at give kunstnerne lov til at holde nyudgivelser tilbage på den gratis udgave af tjenesten.
Annonce
Annonce
forfatter

80 millioner Spotify-brugere har et gratis abonnement, hvor lydkvaliteten er begrænset og man får en lille reklameblok efter hver tredje sang. Samtidig er der 20 millioner mennesker, som betaler for deres Spotify-abonnement og dermed får en reklamefri musikoplevelse i fuld lydkvalitet (320 kbit/s). Det er disse kunder, som musikere og pladeselskaber tjerner penge på, imens reklameindtægterne fra gratisabonnementerne er forsvindende lille.

Spotify har tidligere at gøre forskel på kunderne ved at tilbyde gratisabonnenterne et dårligere udvalg end de betalende. Ideen er, at gratiskunderne skal opleve, hvor god tjenesten er – og derefter begynde at betale for at slippe for reklamer, samt for at nyde musikken i fuld kvalitet og endelig få adgang til Spotify Connect, indbygget i tredjeparts-hi-fi-produkter.

Læs også: Test af 6 trådløse netværksafspillere

Dette har dog resulteret i, at nogle af verdens bedst sælgende musikere, herunder Taylor Swift og Adele har nægtet at lade Spotify streame deres seneste albums. I øvrigt havde netop Swift i 2014 og Adele i 2015 årets mest downloadede albums – sandsynligvis på grund af netop begrænsningen i adgang til streaming.

Andre kunstnere, som Coldplay, har også holdt albums tilbage fra Spotify. Albummet Head Full Of Dreams blev først for et par dage siden tilgængeligt på Spotify, imens brugere af andre streamingstjenester, som Tidal, Apple Musik og Deezer har kunnet lytte til det i en uge allerede.

For at undgå, at kunstnerne vælger tjenesten fra overvejer Spotify nu ifølge Wall Street Journal at forsinke adgangen til ny musik til sine gratisbrugere. Sådan at kun brugere, der betaler 99 kroner per måned får adgang til nye albums på udgivelsesdagen, mens gratisterne må vente et par uger.

Kilder:
Wall Street JournalWhat Hi-Fi?

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

forfatter

Geir Gråbein Nordby

(f. 1978): Journalist. Gråbein har aldrig haft et fuldtidsjob, før han kom til Lyd & Billede. Her har han til gengæld været næsten halvdelen af sit liv, siden han i 2001 sendte en jobansøgning til den forkerte adresse (han ville egentlig søge job i et lydstudie af samme navn). Gråbeins ekspertise er hovedsagelig inden for hi-fi, hovedtelefoner og hjemmebiograf, men det sker, at han brillerer på andre områder.
Annonce
Annonce

Læs også

Geneva er tilbage med en sprudlende stereohøjttaler i stilrent retro-kabinet.
JBL 4349 er ikke som andre højttalere. De er meget, meget federe!
Slanke højttalere med velvoksen bas er ikke lette at finde. Medmindre de hedder PMC.
Trådløs musik i stereo bliver ikke bedre end med KEF’s små højttalere.
Det kræver ikke særlige super-ører at høre forskel på hi-fi-udstyret. Enhver med en nogenlunde normal hørelse kan gøre det. Det handler alene om teknik og lidt øvelse.
Så meget lyd som muligt fra små kabinetter.
JBL fejrer 75 år med jubilæumsmodellen L100 Classic 75 og den nye retro-forstærker SA750. We wanna rock!
Dårligt batteri på Sonos Move? Nu kan du skifte det selv.
Årets nye OLED-skærme får en række opdateringer, inklusive en ny 77-tommer med Ambilight!
Samsung har udviklet en ny app, der lader dig kalibrere dit TV selv ved hjælp af mobilen.
Sony a1 får ikke alene 8K-video og 50 megapixel, det er også lynende hurtigt.
BMW’s kommende elbil får rørt sig på testbanen.
Cambridge Audio DacMagic 200M har MQA-dekodning og hovedtelefonforstærker.
Høretelefonerne Nova H1 er lavet til kvinder og andre, der holder af at pynte sig med øreringe.
Lillebitte sub med uanede kræfter.
Især OnePlus 9 bliver en markant opgradering i forhold til OnePlus 8, mens skærmene ikke forandrer sig meget i forhold til sidste år.
En af de mest populære Netflix-film nogensinde får snart sin opfølger(-e?).
Det kræver ikke særlige super-ører at høre forskel på hi-fi-udstyret. Enhver med en nogenlunde normal hørelse kan gøre det. Det handler alene om teknik og lidt øvelse.
De to kinesiske mobilproducenter vil fremover udvikle produkter i fællesskab.
Nu kan du glæde dig til mere pomp, pragt, intriger – og sex – blandt det bedre borgerskab i 1800-tallet.