TESTS GUIDES FILM & TV HØJTTALERE TV HOVEDTELEFONER HI-FI FOTO SMART HOME HJEMMEBIOGRAF COMPUTER MOBIL GAMING

Spotify kan skjule albums for gratiskunder

Ifølge Wall Street Journal overvejer Spotify at give kunstnerne lov til at holde nyudgivelser tilbage på den gratis udgave af tjenesten.

forfatter
Publiceret 15/12/2015 - 14:45

80 millioner Spotify-brugere har et gratis abonnement, hvor lydkvaliteten er begrænset og man får en lille reklameblok efter hver tredje sang. Samtidig er der 20 millioner mennesker, som betaler for deres Spotify-abonnement og dermed får en reklamefri musikoplevelse i fuld lydkvalitet (320 kbit/s). Det er disse kunder, som musikere og pladeselskaber tjerner penge på, imens reklameindtægterne fra gratisabonnementerne er forsvindende lille.

Spotify har tidligere at gøre forskel på kunderne ved at tilbyde gratisabonnenterne et dårligere udvalg end de betalende. Ideen er, at gratiskunderne skal opleve, hvor god tjenesten er – og derefter begynde at betale for at slippe for reklamer, samt for at nyde musikken i fuld kvalitet og endelig få adgang til Spotify Connect, indbygget i tredjeparts-hi-fi-produkter.

Læs også: Test af 6 trådløse netværksafspillere

Dette har dog resulteret i, at nogle af verdens bedst sælgende musikere, herunder Taylor Swift og Adele har nægtet at lade Spotify streame deres seneste albums. I øvrigt havde netop Swift i 2014 og Adele i 2015 årets mest downloadede albums – sandsynligvis på grund af netop begrænsningen i adgang til streaming.

Andre kunstnere, som Coldplay, har også holdt albums tilbage fra Spotify. Albummet Head Full Of Dreams blev først for et par dage siden tilgængeligt på Spotify, imens brugere af andre streamingstjenester, som Tidal, Apple Musik og Deezer har kunnet lytte til det i en uge allerede.

For at undgå, at kunstnerne vælger tjenesten fra overvejer Spotify nu ifølge Wall Street Journal at forsinke adgangen til ny musik til sine gratisbrugere. Sådan at kun brugere, der betaler 99 kroner per måned får adgang til nye albums på udgivelsesdagen, mens gratisterne må vente et par uger.

Kilder:
Wall Street JournalWhat Hi-Fi?

Læse hele artikkelen? eller bliv medlem af LB+.

Med LB+ får du adgang til ALT indhold på lydogbillede.dk

LB+ inkluderer
  • Over 5.000 produkttests
  • Undgå fejlkøb med vores råd og guides
  • Deltag i L&B-forummet med andre lyd- og billedentusiaster
  • Store rabatter hos vores samarbejdspartnere i LB+ Fordelsklub
  • Altid opdateret på sidste nyt
  • Nyhedsbrev direkte i din indbakke
  • L&B TechCast – en podcast af Lyd & Billede
  • Ingen bindingsperiode – opsig, når du vil!

Vi tester for dig!

forfatter

Geir Gråbein Nordby

(f. 1978): Journalist. Gråbein har aldrig haft et fuldtidsjob, før han kom til Lyd & Billede. Her har han til gengæld været næsten halvdelen af sit liv, siden han i 2001 sendte en jobansøgning til den forkerte adresse (han ville egentlig søge job i et lydstudie af samme navn). Gråbeins ekspertise er hovedsagelig inden for hi-fi, hovedtelefoner og hjemmebiograf, men det sker, at han brillerer på andre områder.

Kommentarer


Velkommen til Lyd & Billedes kommentarfelt. Vi vil gerne vide, hvad du mener. Hold dig til emnet og vær saglig, så slipper vi for at moderere indlæg. Andre spørgsmål eller synspunkter rettes til redaktionen@lydogbillede.dk.

Subscribe
Notify of
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments
Billig indgangsbillet til højopløst lyd Streaming og lydkvalitet går hånd i hånd med Wiim Mini, som er en nem måde at streame højopløst lyd på.
En velkommen oplevelse med blødere tonalitet Vi kan kun være enige i, at teknologi skal være for alle. Men behøver man pakke den ind i sludder?
Prisbelønnet RIAA i ny udgave Verteres pladespillerforstærker er kommet i en opdateret udgave, kaldet Phono-1 MKII L
Det bedste køb i klassen Pro-Ject Debut Pro markerer selskabets 30-års jubilæum med stil og finesse.
Stranger Things får spatial audio Fjerde sæson af Stranger Things kommer lige straks til at lyde endnu bedre.
Foretrækker gode optagelser Selv om Elipson P1 er firmaets første forforstærker, er den behageligt fri for børnesygdomme. Hvis du leder efter et forstærkersæt i den øvre ende af premiumklassen, kan svaret meget vel være fransk.
Følg Lyd & Billede
Send this to a friend