App

Få undetekstet de kryptiske sangtekster. Samarbeje med tjenesten Genius leverer baggrund og tolkninger
forfatter

Nogle sangtekster kan være mere end almindeligt kryptiske, eller de kan referere til forhold, som kan være svære at gennemskue, hvis man har en anden geografisk eller kulturel baggrund end kunstneren.

Spotify har lanceret et samarbejde med Genius, som er et kæmpe arkiv af tekster og fortolkninger og forklaringer, indsamlet af musikelskere over hele verden.

(Foto: Producent)
Foto: Spotify

Det første resultat er playlisten Behind the Lyrics (Hip Hop), hvor du ikke blot får at vide, hvad udtrykkene betyder og de begivenheder, der inspirerede teksterne, men også, hvem kunstneren samarbejder med på en bestemt sang samt anekdoter fra optagelserne. Snart kommer også listen Behind the Lyrics (hits).

Genius og Behind the Lyrics kan lige nu bruges på iPhone. Men Spotify siger, at det kun er begyndelsen, og at vi kan forvente os, at meget mere af musikken får Genius-turen i fremtiden.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

forfatter

Jonas Ekelund

(f. 1969): Freelancejournalist. Jonas har arbejdet for Lyd & Billede siden 2007 og skriver om det meste, der kan kaldes bærbart, dvs. smartphones, trådløse højttalere og hovedtelefoner. Indimellem trænger hans tests sig ind på kollegernes områder – multirumslyd, hjemmebiograf og foto. Jonas startede sin karriere som tech-journalist på IDG og har skrevet for PC för Alla, Internetworld og det, der senere blev til M3.