High End 2019

SME køber Garrard og relancerer 301

Pladespilleren på billedet er ikke fra 1950’erne. Det ser bare sådan ud.

(Foto: Producent)

Faktisk er dele af den fra 50’erne, men sig det ikke til nogen. For engelske SME – der i audiofile kredse er det tætteste, man kommer på kongelighed, hvad tonearme angår – har købt rettighederne til for længst afdøde Garrard. En pladespillerproducent fra Swindon, UK, som retro-entusiaster elsker.

De købte samtidig Loricraft Audio, som i lang tid var service- og reservedelscenter for Garrard. Hvilket kan tyde på, at der kan komme flere SMB Garrard-grammofoner.

Pladespilleren på billederne er en ny udgave baseret på Garrard 301, med SME’s 12 tommers udgave af M2-tonearmen.

(Foto: Lasse Svendsen)

Der er flere spekulationer end fakta på nettet om pladespilleren, men SMV siger, at den anvender samme mellemhjulsdrift som originalen, men at mange dele – selvfølgelig – er nye, og at kabinettet laves i hånden til hvert eksemplar.

Antallet er usikkert, men de få, der bliver lavet, bruger gamle 301-chassiser og leveres kun med M212-arm. Pris, lanceringstidspunkt og mere tekniske detaljer er ikke 100 procent klar, men SME siger, at pladespilleren vil blive gjort tilgængelig på deres hjemmeside, når den er parat. Billig bliver den nok ikke.

Vi opdaterer, når SME vender tilbage med mere info.

(Foto: Lasse Svendsen)
Les videre
Exit mobile version