Foto & Video Hi-fi Hjemmebiograf Hovedtelefoner Højttalere TV
L&B’s julekalender: Låge 05Deltag

Se video med Spotify om få dage

Allerede i denne uge kommer der videoklip i Spotifys Android-app. iOS-brugere skal vente til begyndelsen af februar.

Skrevet af / 25/01/2016 - 20:21
Se video med Spotify om få dage

Uha, det er længe siden, vi første gang skrev, at Spotify legede med tanken om at tilføje video-indhold til tjenestens allerede enorme udvalg af musik-numre. Men nu er det lige ved og næsten, for allerede i løbet af denne uge, vil amerikanske, engelske, svenske og tyske brugere af tjenestens Android-app kunne se videoklip fra indholdsudbydere som ESPN, Comedy Central, Vice og BBC på deres mobil eller tablet. Det skriver WSJ.

Til at begynde med vil videoerne blive vist uden reklame, men CNET citerer Spotify-chef, Daniel Ek, for at sige, at video-reklame “kan blive en vigtig indtægtskilde i fremtiden.”

Foto: Spotify / WSJ
Foto: Spotify / WSJ

Spotify har beta-testet video-indholdet i en periode i nogle af de førnævnte lande og har tilpasset både funktionalitet og brugerflade ud fra de erfaringer, der er blevet høstet i testperioden. Således vil app’en foreslå video-klip udvalgt efter brugerens musiksmag, ligesom man også vil præsentere en slags playlists med video-klip såsom “Ugens Nyheder” eller “Grin til Frokost”. Det er den bedste måde at få brugerne til faktisk at se video-indholdet, siger vicedirektør Shiva Rajaraman til WSJ.

Brugere af spotifys app til iPhone og iPad vil få adgang til video-indhold i slutningen af næste uge.

Spotify er verdens største musikstreaming-tjeneste med mere end 75 millioner brugere. Flertallet af brugerne anvender dog Spotifys gratis, reklame-baserede version, og hvis videoerne på et senere tidspunkt også kommer til at indeholde reklamer, kan det være en tiltrængt økonomisk saltvandsindsprøjtning til streaming-tjenesten, som gik ud af 2014 med et underskud på driften på 1,23 milliarder kroner.

Peter Gotschalk
(f. 1973): Chefredaktør for L&B Home. Peter har arbejdet for Lyd & Billede siden 2012. Han har været aktiv som tech-journalist for talrige medier siden 1998, bl.a. som chefredaktør for gadget-magasinet GEAR og som journalist for magasinerne PC World og Privat Computer. Peter skriver om smartphones og andre bærbare enheder samt om teknologisk innovation, herunder 5G, elektronisk mobilitet og smarte hjem.

Skriv din kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Trailer – House of the Dragon, sæson 2

William har det svært!

Ny nordisk serie på SkyShowtime

Lassgård til Disney+

Game over?

Percy Jackson-trailer

Mr. & Mrs. Smith vender tilbage!

Mordet i Venedig: Klar til streaming!

Bedre end Yellowstone?

Spidey!

Reacher-trailer

Forlænget!

0
Scroll to Top