TESTS GUIDES FILM & TV HØJTTALERE TV HOVEDTELEFONER HI-FI FOTO SMART HOME HJEMMEBIOGRAF COMPUTER MOBIL GAMING
Nyhed

Rotel Diamond Series med Michi-gener

Rotel fejrer jubilæum med en kraftig forstærker og en CD-afspiller med DAC.

forfatter
Publiceret 25/06/2022 - 11:48

Japanske Rotel fejrer 60 års jubilæum og udsender to interessante produkter, som de kalder Rotel Diamond Series (jf. diamantbryllup, vil vi tro). Nemlig den integrerede forstærker RA-6000 og DT-6000 DAC Transport, som er en CD-afspiller med digitale ind- og udgange.

Læs også Det bedste high-end-køb Den ser ud, som om den koster over hundrede tusind kroner. Den koster under det halve. Og hvilken lyd!
Michi X3 lifestyle(2)

Rotel fortæller, at forstærkeren er baseret på teknologi, som vi kender fra Michi-serien, der er Rotels high-end-forstærkere. Det lover godt, for vi har kun gode erfaringer med Michi-forstærkerne.

rotel ra 6000 diamond series 2 x 200 w class ab avec dac ti 384 khz 32 bits et compatibilite mqa 0656193
Rotel Diamond Series RA-6000. (Foto: Rotel)

For RA-6000’s vedkommende betyder det håndviklede transformatorer samt 200 watt i 8 ohm og 350 watt i 4 ohm. Hvilket burde række rigeligt til selv de mest tungtdrevne højttalere.

Forstærkeren, der vejer massive 19 kilo, har både analoge og digitale indgange. Den har ikke streaming via Wi-Fi, men Bluetooth med aptX HD, der bl.a. understøtter AAC.

Rotel RA6000 innvendig 989x692 1 Rotel RA6000 bak 989x470 1
<
>
Rotel RA6000 indvendig. (Foto: Rotel)

Rotel fortæller, at den kan håndtere højopløste formater som MQA, men det fungerer selvfølgelig ikke med Bluetooth. Så må man enten koble sig til forstærkeren via en af de tre optiske eller koaksiale indgange eller USB-indgangen på bagsiden.

RA-6000 har også pladespillerindgang til MM-pickup.

image 2048x1536 1
Rotel Diamond Series DAC Transport DT-6000. (Foto: Rotel)

CD-afspilleren DT-6000 DAC Transport understøtter også MQA og har asynkron USB-indgang foruden optisk og koaksial. Afspillerens ottekanals ESS Sabre ES9028PRO DAC kan håndtere PCM-lydformater op til 32 bit/384 kHz.

Som man kan se på billedet nederst, har den både ubalancerede og balancerede XLR-udgange.

Rotel-komponenterne skal være klar i løbet af juli. Priserne er opgivet til 4.500 euro for forstærkeren og 2.300 euro for CD-afspilleren.

Rotel DT6000 bak
Rotel DT-6000 bagpå. (Foto: Rotel)
Læse hele artikkelen? eller bliv medlem af LB+.

Med LB+ får du adgang til ALT indhold på lydogbillede.dk

LB+ inkluderer
  • Over 5.000 produkttests
  • Undgå fejlkøb med vores råd og guides
  • Deltag i L&B-forummet med andre lyd- og billedentusiaster
  • Store rabatter hos vores samarbejdspartnere i LB+ Fordelsklub
  • Altid opdateret på sidste nyt
  • Nyhedsbrev direkte i din indbakke
  • L&B TechCast – en podcast af Lyd & Billede
  • Ingen bindingsperiode – opsig, når du vil!

Vi tester for dig!

forfatter

Lasse Svendsen

(f. 1965): Chefredaktør. Lasse har arbejdet for Lyd & Billede siden 1999. Han har også skrevet om foto for magasinet Fotografi og om hi-fi for Audio Video, ligesom han har erfaring som biljournalist fra bladet Drive. Det hele startede i 1980 med en Garrard-pladespiller, en Tandberg-receiver og et par Jamo-højttalere. Lasse har desuden stor erfaring fra hi-fi-branchen og skriver i dag mest om foto, hi-fi, computere og lyd, men også om biler.

Kommentarer


Velkommen til Lyd & Billedes kommentarfelt. Vi vil gerne vide, hvad du mener. Hold dig til emnet og vær saglig, så slipper vi for at moderere indlæg. Andre spørgsmål eller synspunkter rettes til redaktionen@lydogbillede.dk.

Subscribe
Notify of
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments
Great, Scott! DeLorean Alpha5 får lyd fra Cambrige Audio Kan det blive en bilstereo med hele 1,21 gigawatt?
Nye og bedre musik-streamere fra Auralic Æstetik, isolering og vibrationsdæmpning har fået en overhaling i Auralic Aries G1.1 og Altair G1.1, ligesom afspillerne endelig understøtter AirPlay 2.
Nu kan du designe dit helt eget Burmester-stereo Det er tilladt at drømme! Med Burmesters nye AR-app kan du selv skræddersy et system og teste placeringen i dit eget hjem.
Billig indgangsbillet til højopløst lyd Streaming og lydkvalitet går hånd i hånd med Wiim Mini, som er en nem måde at streame højopløst lyd på.
En velkommen oplevelse med blødere tonalitet Vi kan kun være enige i, at teknologi skal være for alle. Men behøver man pakke den ind i sludder?
Prisbelønnet RIAA i ny udgave Verteres pladespillerforstærker er kommet i en opdateret udgave, kaldet Phono-1 MKII L
Følg Lyd & Billede
Send this to a friend