Nyhed

Retro-anlæg fra Fredrikstad

Norsk retro-anlæg med streaming og pladespiller.

Det er ikke noget, man ser hver dag: Et håndbygget stereoanlæg lavet i Norge. Anlægget er åbenlyst inspireret af 1950’ernes og 60’ernes radiokabinetter, som ofte var pæne møbler af høj kvalitet. Elektronisk Bureau EB Konsoll 1 er lavet med de samme håndværksmæssige kvaliteter og laves i hånden på bestilling.

Anlægget er lige så meget et møbel, og der er brugt valnøddefinér og valnød på visse detaljer, mens understellet er lavet af massiv bøg. Kunden kan specificere andre træsorter og finérfarver ved bestilling.

(Foto: Elektronisk Bureau)

Idé og konstruktion er undfanget af Thomas Sørlie fra Elektronisk Bureau, der er kendt for sine omhyggelige restaureringer af gamle pladeafspillere, forstærkere og anden retro-hi-fi.

Trods anlæggets retro-design finder man et DSP-kontrolleret trevejs højttalersystem, et streaming-modul og en pladespiller under valnøddefinéren. Dermed kan man både køre lossless streaming med AirPlay på mobilen og spille vinyl på grammofonen, som er skjult under låget.

(Foto: Elektronisk Bureau)

Specifikationer og pris

Højttalerne drives af 4 x 100 watt forstærkereffekt, og frekvensområdet er opgivet til 70 Hz – 25 kHz. Under frontstoffet på Console 1 sidder der to ovale 5 x 8 tommers bas-enheder, to 3 tommers mellemtone-enheder og to ¾ tommes diskant-enheder.

Der medfølger også en fjernbetjening – også den i massiv valnød – og anlægget har en ekstra line-indgang til tilslutning af andre lydkilder.

Konsol 1 håndlaves på bestilling og koster 69.000 norske kroner (ca. 50.000 danske). Leveringstiden er omkring to måneder.

(Foto: Elektronisk Bureau)
Les videre
Exit mobile version