Radio specielt designet til blinde

Smarte touchdisplays gør elektronikken let for de fleste. Men for blinde er de en hindring. Noxon har lavet en DAB+ radio, der er "tekstet" for blinde.

(Foto: Producent)

Synshandicappede er nogle af radiomediets mest trofaste brugere. På trods af det styres mange moderne radioer med touchskærme, hvor der kun er tænkt på seende brugere.

Nu har Dansk Blindesamfund i samarbejde med elektronikfirmaet Deltaco skabt software til en ny DAB+ og FM radio, der er specielt designet til at gøre blinde og svagsynedes radiobrug lidt lettere.

Dansk Blindesamfund har længe arbejdet for bedre vilkår for blinde og svagsynede i Danmark. Specielt svagsynedes adgang til tv, radio og film på lige fod med andre borgere har været en af foreningens mærkesager.

 

Tekst-til-tale

NOXON DRADIO 1 DAB+ og FM radio har smart tekst-til-tale funktionalitet for blinde og synshæmmede. Med til radioen medfølger USB-nøgle med software, der forsyner radioen med dansk tekst-til-tale funktion.

Når man skifter radiostation eller manøvrerer rundt i menuen, vil radioen de første sekunder læse navnet op på den kanal, der lige er skiftet til, eller fortælle hvor i radioens menuer, man befinder sig.

avXperten

 

Les videre
Exit mobile version