Pladespillere

Den prisrimelige testvinder Debut Carbon kommer i en ny version, og den nyere Xtension 9 kommer endelig i en længe ventet entusiastudgave.
Annonce
Annonce
forfatter

Pro-ject laver pladespillere i alle prisklasser. Den nye Xtension 9 (herover) er langt fra den dyreste, selv med en startpris på ca. 16.000 kr. Spilleren blev vist på High-End messen i München i 2013, og kommer først i butikkerne i februar.

Den har fået et massivt chassis, klædt i højglanslakeret oliven, mahogni eller sort lak og leveres med 9-tommers Evolution tonearm og indbygget Speed Box strømforsyning, med helstøbt aluminumstallerken og fornuftige fødder. Her er den vist i oliventræ og med støvlåg.
xtension9_3

Testvinderen Debut Carbon kommer i ny version, kaldet DC, og leveres fra nytår med opgraderet DC-motor. Pladespilleren med den nye motor, som angiveligt skal være mere stabil og give mere ro i lydbilledet, vil kunne fås i tre varianter. Grundversionen Debut Carbon DC med påmonteret Ortofon OM10-pickup kommer til at koste  ca. 3.500 kr.

En anden version er fiks og færdig, lige til at bruge med det samme. Den hedder Debut Carbon DC 2M Red, og den har en endnu bedre Ortofon-pickup påmonteret til ca. 4.000 kr. Endelig er der Debut Carbon DC Esprit til ca. 4.500 kr. Den har samme 2M Red-pickup, men med aftageligt kabel og akryltallerken, som vist på billedet:

Debut-Carbon-DC

Testen af Debut Carbon Esprit kan du læse her:

1xpression Carbon Classic er en finere udgave af 1xpression Carbon, som leveres med en 8,6-tommers Evolution-arm, en sølvfarvet udgave af Ortofon 2M, kaldet 2M Silver pick-up, og med finish i højglans-oliven, mahogni, hvitd eller sort, til ca. 7.500 kr.

1xpressioncarbonclassic

Pladespilleren vil forsat kunne leveres i 1xpression Carbon-udgaven, med sandwichtallerken og 2Mred-pickup til ca. 6.500 kr.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

forfatter

Lasse Svendsen

(f. 1965): Chefredaktør. Lasse har arbejdet for Lyd & Billede siden 1999. Han har også skrevet om foto for magasinet Fotografi og om hi-fi for Audio Video, ligesom han har erfaring som biljournalist fra bladet Drive. Det hele startede i 1980 med en Garrard-pladespiller, en Tandberg-receiver og et par Jamo-højttalere. Lasse har desuden stor erfaring fra hi-fi-branchen og skriver i dag mest om foto, hi-fi, computere og lyd, men også om biler.
Annonce
Annonce

Læs også

Kan det blive det næste store inden for billyd?
Renaults ikoniske minibil bliver elektrisk, men du må vente på den.
Ny infotainment-skærm dækker hele instrumentbrættet.
Skal udfordre Volkswagen og Skoda.
Kan det blive det næste store inden for billyd?
Ni nye kinesiske techfirmaer er nu blokeret i forhold til amerikanske investorer.
Renaults ikoniske minibil bliver elektrisk, men du må vente på den.
Dårligt batteri på Sonos Move? Nu kan du skifte det selv.
Når lanceringfesten holdes på nettet, kan man lige så godt gøre det ekstravagant.
Succesforfatteren bag “Bosch” udgiver ny serie på Netflix.
Ny infotainment-skærm dækker hele instrumentbrættet.
Acers chromebook-nyheder har mere power end mange PC-bærbare.
Samsungs nye trådløse hørepropper kommer med intelligent aktiv støjreduktion.
Ligesom sidste år kommer dette års Samsung Galaxy S-serie i tre forskellige udgaver: Galaxy S21, Galaxy S21+ og Galaxy S21 Ultra.
Sonys enorme videovæg kommer nok ikke ind i stuerne lige med det første, men det kan godt ske, at du får den at se i aktion alligevel!
Anvendelig 35 mm til Sony full-frame.