TESTS GUIDES FILM & TV HØJTTALERE TV HOVEDTELEFONER HI-FI FOTO SMART HOME HJEMMEBIOGRAF COMPUTER MOBIL GAMING
Nyhed

Pro-Ject X8, Phono Box DS3 B og Phono Box S3 B

Ny high-end-grammofon og to balancerede phono-trin.

forfatter
Publiceret 21/04/2022 - 15:33

Med Pro-Ject X8 har vinylelskere har fået endnu en mulighed for at forbedre lydkvaliteten, ifølge producenten selv. Den nye pladespiller er ikke ligefrem en budgetmodel, men set i lyset af, at den er baseret på de dyrere X9 og X10, ser den konkurrencedygtig ud.

Læs også Den bedste pladespiller i sin klasse Den velspillende Pro-Ject X2 er den pladespiller, man skal vælge i denne prisklasse.

Pladespilleren er en high-end-version af X2, som vi var meget begejstrede for i vores anmeldelse for et stykke tid siden, men her er delene altså hentet fra dyrere Pro-Ject-grammofoner. X8 vejer 15 kilo og er bygget efter masseprincippet, hvor det eneste, der giver efter for vibrationer, er de TPE-dæmpede fødder på undersiden.

X8 Lifestyle 5 989x660 1 X8 spindle.jpg 989x660 1 X8 Lifestyle 4 989x1482 1
<
>
X8 har keramisk lejer. (Foto: Pro-Ject)

Den remdrevne grammofon er udstyret med Pro-Jects eksklusive tonearm 9cc Evolution og kan leveres med en Ortofon Quintet Blue MC-pickup.

Hvor X9 og X10 har vinyloverflade på pladetallerkenen, har X8 en TPE-dæmpet aluminiumtallerken med en vægt på hele 5,1 kg og en filtmåtte øverst. Men det mest specielle ved X8 er måske, at den kan bruges med balancerede kabler samt phono-trin, der har balancerede indgange og kredsløb.

X8 front white 989x550 1 X8 front walnut 989x550 1
<
>
X8 i valnød. (Foto: Pro-Ject)

Pladespilleren leveres med et fempolet RCA-kabel, og man kan opgradere til et balanceret XLR-kabel, som passer fint til de to nye phono-trin fra Pro-Ject.

For samtidig med X8 kommer der også to nye balancerede phono-trin til MC- og MM-pickupper. Med balanceret signalvej fra pladespiller til forstærker kan Pro-Ject sænke støjniveauet endnu mere, og begge er udelukkende opbygget med separate komponenter og balanceret signalvej.

X2 black matPhono Box DS3 B scaled 1
X2 og Phono Box DS3 B. (Foto: Pro-Ject)

Phono Box DS3 B er den dyreste af de to og har trinløs justering af belastningsimpedans fra 10 til 1000 ohm plus en ekstra indstilling på 47 kilo-ohm.

Kapacitansen kan indstilles i fire trin – 50, 150, 300 og 400 pF – mens gain kan indstilles i seks trin fra 40 til 65 dB.

Phono Box DS3 B silver back 989x507 1 Phono Box DS3 B silver walnut 989x462 1
<
>
Phono Box DS3 B i sølv med valnøddepaneler på siderne. (Foto: Pro-Ject)

DS3 B har både XLR- og 5-pin balanceret indgang til signalet fra pladespilleren samt balancerede udgange. Den mere simple S3 B har den samme 5-pin-indgang, men ubalancerede RCA-indgange samt balancerede og ubalancerede udgange. Den har heller ikke de samme omfattende indstillingsmuligheder som DS3 B, men den grundlæggende opbygning med balanceret symmetrisk signalføring er den samme.

Phono Box S3 BX1 lifestyle scaled 1
X8 og Phono Box S3. (Foto: Pro-Ject)

De nordiske priser er ikke klar i skrivende stund, men priserne i euro er som følger:

  • X8 u. pickup: 999 euro
  • X8 m. Ortofon Quintet Blue: 299 euro
  • Phono Box DS3 B: 599 euro
  • Phono Box S3 B: 399 euro

 

Læse hele artikkelen? eller bliv medlem af LB+.

Med LB+ får du adgang til ALT indhold på lydogbillede.dk

LB+ Måned

kr 89,00

KØB

LB+ Uge

kr 45,00

KØB
Ingen bindingsperiode. Fornyes automatisk.
forfatter

Lasse Svendsen

(f. 1965): Chefredaktør. Lasse har arbejdet for Lyd & Billede siden 1999. Han har også skrevet om foto for magasinet Fotografi og om hi-fi for Audio Video, ligesom han har erfaring som biljournalist fra bladet Drive. Det hele startede i 1980 med en Garrard-pladespiller, en Tandberg-receiver og et par Jamo-højttalere. Lasse har desuden stor erfaring fra hi-fi-branchen og skriver i dag mest om foto, hi-fi, computere og lyd, men også om biler.

En kommentar til “Pro-Ject X8, Phono Box DS3 B og Phono Box S3 B”

Skriv en kommentar

MSI Creates a Graphics Card with Creators, Designers, and Artists in Mind Every day, designers and creators sit at their desk to make magic. Whether it is editing the next viral TikTok, or designing a 3D motion graphic character, designers and creators need a graphics card they can rely on.
Primare + Roon: Nu sker det! Nu får din Primare Prisma-forstærker endelig fuld og total Roon-understøttelse!
Streaming uden bøvl med NAD CS1 NAD's billige CS1 kan afspille din musik direkte fra mobilen. Du behøver ikke installere en særlig app.
Endelig får Hegels forstærkere AirPlay 2 Hegels forstærkere får bedre streamingfunktion med AirPlay 2 og understøtter dermed også dit Smart Home bedre.
Forstærkere som bør sætte liv i hjemmebiografen Hvis en forstærker på 5 x 250 watt ikke er nok, så kan Musical Fidelity også friste med et 11-kanals monster. Sig hej til M6x 250.5 og M6x 250.11
Retroforstærker for samlere NAD C 3050 LE er en næsten perfekt replika af den forstærker, der definerede NAD-designet. Er det bare ny vin på gamle flasker?
Følg Lyd & Billede