Nyhed

Pro-Ject WMI-Rack

Hæng dit anlæg op på væggen.

De er ikke kendt for møbler, men engang lavede Pro-Ject faktisk et møbel til stereoanlægget. Dengang var det grundlæggeren Heinz Lichtenegger og hans ven Heinrich Prohaska, der designede et vægophæng baseret på forskning fra det tekniske universitet i Wien.

Tanken var, at et stift og let møbel, der hang på væggen, ikke tiltrak så mange resonanser som et møbel, der stod på gulvet. Det var især vigtigt for pladespilleren, der fungerer som mikrofon for resonanser.

Små vibrationer som at åbne en dør, gå hen over gulvet eller en forbipasserende sporvogn kan sende lavfrekvent støj langs gulvet og op i det møbel, hvor pladespilleren er placeret. Dette påvirker naturligvis lyden.

Derfor har Heinz Lichtenegger og Pro-Ject genoplivet ideen fra 90’erne, og lanceret WMI Rack 5:4.

WMI Rack 5:4 i hvid. Foto: Pro-Ject

Ophænget til væggen har fire hylder hvilende på højdejusterbare pigge, og da den hænger på væggen, forplanter resonanser sig ikke så let.

WMI Rack 5:4 er udført i en let og stiv stålramme med træfiberhylder, og leveres i sort eller hvid. Med fire hylder har de fleste plads til de vigtigste ting, man skal bruge i et anlæg. En pladeafspiller kan kombineres med en forstærker og en netværksafspiller, og der er stadig plads til en CD-afspiller, hvis man ønsker det.

Prisen er angivet til 599 Euro, og WMI Rack 5:4 vil være tilgængelig i løbet af maj.

Foto: Pro-Ject

 

Les videre
Exit mobile version