TESTS GUIDES FILM & TV HØJTTALERE TV HOVEDTELEFONER HI-FI FOTO SMART HOME HJEMMEBIOGRAF COMPUTER MOBIL GAMING

Nye surroundreceivere fra Marantz

Marantz lancerer surroundreceiverne SR6008 og SR5008, med netværksfunktionalitet og, i følge dem selv, top lyd.

forfatter
Publiceret 17/06/2013 - 16:49

Med de to nye receivere SR6008 og SR5008 hævder Marantz at have viet speciel opmærksomhed til lydkvalitet, og der loves en rig og detaljeret surroundlyd.

Netværksfunktionalitet
Receiverbe kommer godt rustet med netværksfunktionalitet, som indbygget AirPlay, Spotify, internetradio og også støtte for Windows 8/RT. DLNA-kompatibilitet gør, at du kan streame musik fra din netværksopkoblede computer eller harddisk (NAS), og her støttes også højopløst lyd via WAV, FLAC og til og med Apple Lossless. Seamless afspilning gør, at der ikke kommer noget kunstigt mellemrum mellem sange (gælder WAV og FLAC), vigtigt når man spiller koncertoptagelser og koncertalbums, hvor der ikke er mellemrum mellem sangene. Pink Floyd er et godt eksempal herpå, hvor numrene gerne glider over i hinanden, hvor det er irriterende, hvis receiveren indfører et sekunds pause imellem.

En grafisk opsætningsassistent gør det nemmere at kalibrere receiveren for første gang.

Fjernbetjeningsapp
Receiveren støtter Marantz Remote App til iOS og Android. Ingen Windows støtte her, men det er der næsten heller ingen andre, som tilbyder.

SR5008
SR5008 er opgivet til 180 watt pr. kanal, som der er syv af totalt. Lige så mange, som der er HDMI indgange, syv styk altså. Disse er kompatible med både 3D, lydretur og Ultra HD-opløsning (4K).

Automatisk rumkorrektion med Audyssey MultEQ XT er på plads. Den gør, at balancen i lydbilledet kan kalibreres for op til otte sidepladser i rummet.

SR6008
SR6008 har bare 5 watt mere pr. kanal. Det behøver ikke at betyde, at den ikke vil opleves kraftigere. Hvis den for eksemplar har flere eller bedre kondensatorer, kan den have mere maksimalkraft (peak power), altså at den har mere at give på transienterne (når trommerne slår hårdt!). Det ved vi ikke, før vi prøver den.

InstaPrevue
Det SR6008 imidlertid har, som lillebror mangler, er InstaPrevue, som gør, at alle HDMI-indgangene forhåndsvises som billede-i-billede. Er mange HDMI-kilder tilsluttet, bliver det dermed nemmere at holde styr på dem, når du skal skifte fra den ene til den anden.

Endvidere kan den anden HDMI-udgang bruges til at give lyd og billede til et andet rum, mens du selv bruger systemet i 5.1-opsætningen i hovedrummet.

SR6008 har fået Audyssey DSX og DTS Neo:X 7.1-processering for at udvide lytteoplevelsen med ekstra højttalere i højden og bredden.

Vinylfans vil også sætte pris på pladespillerindgangen (MM) samt MultEQ XT Pro, Audysseys mest avancerede rumkorrektion.

Pris og tilgængelighed
Marantz SR5008 og SR6008 vil koste henholdsvis 7.499 og 9.999 kroner, kommer i sort eller champagnefarve og lanceres i slutningen af juli.

Kommentarer


Velkommen til Lyd & Billedes kommentarfelt. Vi vil gerne vide, hvad du mener. Hold dig til emnet og vær saglig, så slipper vi for at moderere indlæg. Andre spørgsmål eller synspunkter rettes til redaktionen@lydogbillede.dk.

Subscribe
Notify of
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments
Hegels flagskibsforstærkere fornys Ny udgave af forstærkersættet H30 og P30.
High End 2022: Ny jernhøjttaler med spændende enheder Endelig kommer der en større udgave af den glimrende Jern. Og med helt vilde luksusenheder i.
Ny CD-afspiller fra Marantz Marantz CD 60 er en spritny, moderne CD-afspiller med premiumkomponenter til en fornuftig pris.
Pladespiller til Metallica-skiver Blandt Pro-Jects mange nyheder på High End-messen faldt vi for denne Metallica-inspirerede pladespiller.
Lyd & Billede Podcast: Episode 2 Stadig smartere produkter volder problemer, når softwaren ikke fungerer. Vi forklarer, hvorfor trådløse hovedtelefoner ikke er bedst, og hvilken slags træningsur der er bedst.
High End 2022: Nye forstærkere og CD-afspiller(!) fra Denon Integreret forstærker med HEOS og en CD-afspiller afsløret ved München-messens åbning.
Følg Lyd & Billede
Send this to a friend