Foto & Video Hi-fi Hjemmebiograf Hovedtelefoner Højttalere TV

Nye surroundreceivere fra Marantz

Marantz lancerer surroundreceiverne SR6008 og SR5008, med netværksfunktionalitet og, i følge dem selv, top lyd.

Skrevet af / 17/06/2013 - 16:49
Nye surroundreceivere fra Marantz

Med de to nye receivere SR6008 og SR5008 hævder Marantz at have viet speciel opmærksomhed til lydkvalitet, og der loves en rig og detaljeret surroundlyd.

Netværksfunktionalitet
Receiverbe kommer godt rustet med netværksfunktionalitet, som indbygget AirPlay, Spotify, internetradio og også støtte for Windows 8/RT. DLNA-kompatibilitet gør, at du kan streame musik fra din netværksopkoblede computer eller harddisk (NAS), og her støttes også højopløst lyd via WAV, FLAC og til og med Apple Lossless. Seamless afspilning gør, at der ikke kommer noget kunstigt mellemrum mellem sange (gælder WAV og FLAC), vigtigt når man spiller koncertoptagelser og koncertalbums, hvor der ikke er mellemrum mellem sangene. Pink Floyd er et godt eksempal herpå, hvor numrene gerne glider over i hinanden, hvor det er irriterende, hvis receiveren indfører et sekunds pause imellem.

En grafisk opsætningsassistent gør det nemmere at kalibrere receiveren for første gang.

Fjernbetjeningsapp
Receiveren støtter Marantz Remote App til iOS og Android. Ingen Windows støtte her, men det er der næsten heller ingen andre, som tilbyder.

SR5008
SR5008 er opgivet til 180 watt pr. kanal, som der er syv af totalt. Lige så mange, som der er HDMI indgange, syv styk altså. Disse er kompatible med både 3D, lydretur og Ultra HD-opløsning (4K).

Automatisk rumkorrektion med Audyssey MultEQ XT er på plads. Den gør, at balancen i lydbilledet kan kalibreres for op til otte sidepladser i rummet.

SR6008
SR6008 har bare 5 watt mere pr. kanal. Det behøver ikke at betyde, at den ikke vil opleves kraftigere. Hvis den for eksemplar har flere eller bedre kondensatorer, kan den have mere maksimalkraft (peak power), altså at den har mere at give på transienterne (når trommerne slår hårdt!). Det ved vi ikke, før vi prøver den.

InstaPrevue
Det SR6008 imidlertid har, som lillebror mangler, er InstaPrevue, som gør, at alle HDMI-indgangene forhåndsvises som billede-i-billede. Er mange HDMI-kilder tilsluttet, bliver det dermed nemmere at holde styr på dem, når du skal skifte fra den ene til den anden.

Endvidere kan den anden HDMI-udgang bruges til at give lyd og billede til et andet rum, mens du selv bruger systemet i 5.1-opsætningen i hovedrummet.

SR6008 har fået Audyssey DSX og DTS Neo:X 7.1-processering for at udvide lytteoplevelsen med ekstra højttalere i højden og bredden.

Vinylfans vil også sætte pris på pladespillerindgangen (MM) samt MultEQ XT Pro, Audysseys mest avancerede rumkorrektion.

Pris og tilgængelighed
Marantz SR5008 og SR6008 vil koste henholdsvis 7.499 og 9.999 kroner, kommer i sort eller champagnefarve og lanceres i slutningen af juli.

Geir Gråbein Nordby
(f. 1978): Journalist. Gråbein har aldrig haft et fuldtidsjob, før han kom til Lyd & Billede. Her har han til gengæld været næsten halvdelen af sit liv, siden han i 2001 sendte en jobansøgning til den forkerte adresse (han ville egentlig søge job i et lydstudie af samme navn). Gråbeins ekspertise er hovedsagelig inden for hi-fi, hovedtelefoner og hjemmebiograf, men det sker, at han brillerer på andre områder.

Skriv din kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Vil du læse hele artiklen?

Med LB+ Total får du adgang til ALT indhold på Lyd & Billede og LB Home.

Allerede abonnent? Log ind.

  • Prøv LB+ i 30 dage
    Kun 29,-

    Fornyes efter 30 dage, ingen bindingstid.

  • LB+ Total i 12 mnd
    93.25 kr/mnd

    Du sparer 312 kr

Ønsker du kun adgang til Lyd & Billede eller L&B Home?

Klik her for at bestille adgang til Lyd & Billede

Klik her for at bestille adgang til L&B Home

Goldmund effektforstærker: Men spørg ikke om prisen ...

En forstærker for drømmere

Vinyl sætter ny rekord

Komplet anlæg i retrostil

Pladespiller med plug and play

Nyt fra schweiziske Soulution

Rogers LS3/5A - klassikeren vi ikke glemmer

En klassiker vi ikke glemmer

Da hi-fi var en livsstil

Noget helt særligt til din pladesamling

Nu kan du linke til alle musiktjenester på én gang

Endelig en prisvenlig Roon-streamer!

0
Lyd & Billede
Scroll to Top