Ny klassiker fra Rega

Regas mest berømte grammofon er kommet i en ny version, hvor alt er nyt, og forhåbentlig endnu bedre.

Foto: Rega

Selv om “alle” streamer musik, er salget af pladespillere kraftigt stigende. Det samme sker med salget af vinylplader, der sælger bedre end cd’er på mange markeder. Derfor er det ingen overraskelse, at engelske Rega lancerer nye modeller, og nu er turen kommet til en af pladespillernes største salgssuccesser.

Den klassiske Rega Planar 3, eller RP3, som den også kaldes, kommer i en helt ny udgave til foråret. Den adskiller sig på stort set alle punkter fra den version, som vi sidste testede. Faktisk er kun dimensionerne de samme.

Den vigtige tonearm er ny og hedder RB 330. Ophænget er nyt, og armen er stivere og har lavere friktion end sin forgænger. Der er kosmetiske forbedringer, såsom tydeligere markering af nåletryk, og anti-skatingen har fået en ny 100 grams kontravægt af stål. Desuden har kablerne lavere kapacitans, og ender i et par solide Neutrik-stik.

Den helt nye laminerede sokkel med hvid eller sort akryllakering er stivere og akustisk dæmpe med nydesignede fødder, der skulle være bedre til at dæmpe vibrationer.

En ny 12 mm tyk glastallerken hviler på en stiv indertallerken med et nyt messingleje, som fordeler vægten bedre og har snævrere tolerancer for glattere rotation.

Den nye pladespiller er til salg fra april, og forventes at koste ca. 5.200 kroner uden og ca. 6.000 kroner med Elys 2 MM-pickup.

Les videre
Exit mobile version