Foto & Video Hi-fi Hjemmebiograf Hovedtelefoner Højttalere TV

Ny DAC og multiafspiller fra Electrocompaniet

Electrocompaniet fornyer to af deres mest populære komponenter.

Skrevet af / 07/12/2012 - 10:44
Ny DAC og multiafspiller fra Electrocompaniet

Electrocompaniets multiafspiller EMP 2 har været en populær enhed for dem, der ønsker sig en kombineret CD/SACD og Blu-ray/DVD afspiller i high-end klassen. Nu har fabrikken i norske Tau i Stavanger set sit snit til at opgradere afspilleren med forbedret teknik og nye finesser.

Den nye EMP 3 støtter ifølge Electrocompaniet ”alle moderne audio og videoformater”. Udover at afspille CD og Blu-ray, kan den også streame musik fra netværk eller USB.

Kernen i opgraderingen er en kraftig Kyoto-G2H Qdeo videoprocessor, som foruden muligheden for 4K videoopskalering og 2D til 3D konvertering skal give gnistrende billedkvalitet fra Blu-ray og DVD.

Foruden dobbelte HDMI udgange er EMP-3 udstyre med en HDMI indgang, som gør, at du kan benytte den indbyggede videochips færdigheder til også at forbedre billedkvaliteten fra andre videokilder.

Et af ankepunkterne mod dagens EMP-2 har været opstart og igangsætning af film og musik, som er gået lidt langsomt. Det er der være rettet op på i den nye model, hvor betjeningen nu skal gå lynhurtigt takket være den indbyggede Dual Core processor.

På lydsiden har Electrocompaniet sørget for 7.1 analog multikanals udgang, samt dedikeret stereo analogudgange med balanceret XLR-udtag.

EMP 3 støtter både stereo og multikanals SACDi DSD format. DSD datastrømmen sendes direkte til D/A konverterne for konvertering til analog lyd, mens lyd med PCM format kan opskaleres til 192kHz/24 bit før konvertering.

Ny DAC
Udover ny multiafspiller kommer der også en ny DAC fra Electrocompaniet. ECD 2 er en asynkron USB D/A konverter, som støtter lyd op til 192kHz/24 bit opløsning. Electrocompaniet har angiveligt arbejdet meget med at reducere jitter i den nye konverter, mens de fortsat har bevaret den velkendte varme lyd, Electrocompaniet er kendt for.Foruden USB-indgang har ECD 2 dobbelte coax og SPDIF digitalindgange samt både XLR og RCA analoge stereoudgange.

ECD 2 kommer desuden med indbygget volumenkontrol og indgangsvælger og kan dermed kobles direkte til en effektforstærker eller aktive højttalere, hvis man skulle ønske det. Volumen og kildevalg styres nemt fra den medfølgende fjernbetjening eller ECT universalkontrol.EMP 3 og ECD 2 er tilgængelig nu til følgende priser:

ECD 2: 17.900 kroner
EMP 3: 21.500 kroner
www.electrocompaniet.no

Audun Hage
(f. 1981): Redaktionschef. Audun blev ansat som journalist på Lyd & Billede i 2004 og har spillet en aktiv rolle i udviklingen af Lyd & Billede som magasin og website. Audun er ekstremt kvalitetsbevidst og kendt for sine kræsne ører og sit skarpe blik. Som redaktionschef holder han et vågent øje med alt, hvad journalisterne skriver. Han er også ansvarlig for Lyd & Billedes TV-tests.

Skriv din kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Tilbud i samarbejde med vores kommercielle partner Prisjagt.dk

Læse hele artikkelen? Log ind eller bliv medlem af LB+.

Se alle vores abonnementer her.

Live Podcast-episode fra Elgiganten Campus

High-end som du næppe har set før

Billigere streaming-receivere fra Yamaha

Gæt hvad dette er!

Burmester præsenterer ny forstærker

Kraftig forstærker til streaming

Scroll to Top