Hi-Fi

Sådan ser Rega billigste pladespiller ud. Den ligner en attraktiv adgangsbillet til vinylplader.
forfatter

Her handler det ikke om en opgraderet afspiller. Regas nye Planar 1 er splinterny på alle områder. Dybest set er det kun på udseendet, den ligner sin forgænger, som vi testede for et stykke tid siden.

Det eneste, der ikke har ændret sig, er prisen. Pladespilleren er bygget på et nyt letvægtschassis med en nyudviklet tonearm, pladespiller og materiel.

Chassiset, eller plinten, som nogle kalder det, er lavet i akryllaminat i sort eller hvid højglanslak, påmonteret den nye RB110 tonearm med nyudviklede lejer, der giver mindre friktion og bedre sporingsegenskaber.

Foto: Rega
Foto: Rega

Planar 1 skulle være let at sætte op, takket være en formonteret Rega Carbon pickup, så man ikke skal bruge mange minutter på at pakke ud, før man er klar til at spille vinylplader.

Den har ikke Regas glas-pladetallerken, som den nyligt testede Planar 3, men en sort tallerken i hårdt fenolharpiks, hvor tyngdepunktet ligger langs den ydre kant af pladen. Det skal give en bedre gangkonstans.

Foto: Rega
Foto: Rega

Pladespilleren er drevet af en indertallerken, koblet til en ny 24-volts motor og et nyudviklet præcisionsleje i messing, der skal hjælpe til at holde små vibrationer væk fra pladetallerken spindel.

Som sædvanligt for Regas budgetspillere kan Planar opgraderes med The Performance Pack til ca. 1.100 kroner. Den består af Rega Bias 2-pickup, en bedre rem og en plademåtte i 100 procent uld. Det skal løfte lyden yderligere.

Pladespilleren er til salg fra august til 2.499 kroner med færdigmonteret pickup, og man kan som sagt vælge mellem sort og hvid.

Foto: Rega
Foto: Rega

Tape Connection

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

forfatter

Lasse Svendsen

(f. 1965): Chefredaktør. Lasse har arbejdet for Lyd & Billede siden 1999. Han har også skrevet om foto for magasinet Fotografi og om hi-fi for Audio Video, ligesom han har erfaring som biljournalist fra bladet Drive. Det hele startede i 1980 med en Garrard-pladespiller, en Tandberg-receiver og et par Jamo-højttalere. Lasse har desuden stor erfaring fra hi-fi-branchen og skriver i dag mest om foto, hi-fi, computere og lyd, men også om biler.