Hi-Fi

Electrocompaniet inviterede på kaffe og high-end.
Annonce
Annonce
forfatter

Norske Electrocompaniet laver særdeles spændende udstyr, som vi flere gange har testet med godt resultat. Men det er ikke altid nemt at komme til at høre det på vore breddegrader.

Derfor havde den danske importør af Electrocompaniet, Medlyd fyldt bilen op med tungt grej, og sat kursen mod Sejs i det midtjyske Søhøjland, tæt ved Silkeborg.

Her kunne man i hjemlige omgivelser høre det absolutte topgrej fra Electrocompaniet i form af The Nordic Tone Model 1-højttalerne og de monstrøse Nemo-monoblokke. Navnet fik forstærkerne på Abbey Road Studios i London, hvor de blev spændt foran B&W Nautilus-højttalere. Og alle ved jo, at det er Kaptajn Nemo, der styrer Nautilus!

Man kunne også høre pladespilleren ECG-1 og cd-spilleren EMC 1 Mk III, der genskaber den analoge fornemmelse fra vinylpladerne  – idet den med manuelt betjent låg og pladeholder er lige så omstændelig at betjene.

Geir Frode Skjæveland fra Elecrocompaniet fortalte om virksomhedens historie og produkter. Foto: John Alex Hvidlykke, Lyd & Billede
Geir Frode Skjæveland fra Electrocompaniet fortalte om virksomhedens historie og produkter. Foto: John Alex Hvidlykke, Lyd & Billede

Marketingsdirektør Geir Frode Skjæveland fra Electrocompaniet var med på turen, og forklarede om firmaets baggrund, og om produkterne, der alle er bygget i Norge.

Nordic Tone-højttalerne var oprindelig et forskningsprojekt om at udvikle en højttaler i verdensklasse. Men projektet forliste i slutfasen, da midlerne slap op, og Electrocompaniet overtog retten til højttaleren mod at betale gældsposterne i projektet. Nordic Tone Model 1 er bygget i aluminium, og selv om de langt fra er små, gav det et lydbillede, der langt overgik det fysiske omfang.

Foto: John Alex Hvidlykke, Lyd & Billede
EC Living er Electrocompaniets multirumssystem. Foto: John Alex Hvidlykke, Lyd & Billede

Nordic Tone og Nemo kan være et nok så godt køb, målt på ydelse. Men de fleste af os har ikke en halv million til overs til et hi-fi-anlæg. Men nu kan man få Electrocompaniets navnetræk på sit udstyr til omkring en hundrededel af det beløb. Ved arrangementet kunne man nemlig også se og især høre multirumssystemet EC Living (get the pun?!). Der findes flere modeller, men en grundenhed med indbygget forstærker og højttaler, samt streaming fra Spotify, Tidal (naturligvis!), Qobuz og internetradio koster 5.495 kroner. Altså i samme leje som topmodellerne i andre multirumssystemer.  Oven på high-end-systemet var det svært at følge efter. Men EC Living lød dog mere end lovende.

Læs også – test af multirumssystemer.

Medlyd

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

forfatter

John Alex Hvidlykke

(f. 1964): Journalist og tester. John har arbejdet for Lyd & Billede siden 2013, hvor han skriver om hi-fi, højttalere, computere, gaming og teknologihistorie. John har beskæftiget sig med tech-journalistik siden 1982 (!) og har arbejdet for talrige magasiner i forskellige roller, bl.a. GEAR, High Fidelity, Komputer for alle, Illustreret Videnskab, Ny Elektronik, PC World og Privat Computer. Han har desuden skrevet en lang række bøger og undervisningsprogrammer om IT.
Annonce
Annonce

Læs også

Apples første hovedtelefoner er svinedyre, men fantastisk gode. Til alt. Næsten.
Skal du have nye hørepropper, så er det nu kun de helt trådløse, der gælder.
Galaxy Buds Live er proppet med funktioner, men holder ikke, hvad de lover.
Køb traditionelle hørebøffer for de penge, du havde tænkt dig at bruge på trådløse støjdræbere.
Samsungs nye trådløse hørepropper kommer med intelligent aktiv støjreduktion.
Earins nye øresnegle lover bedre bas og lydkvalitet end konkurrenterne.
Sony lancerer 360 Reality Audio Creative Suite til uafhængige musikere og artister.
Ud over PC'er i alle størrelser og vægtklasser lancerer HP også hovedtelefoner.
De to kinesiske mobilproducenter vil fremover udvikle produkter i fællesskab.
Nu kan du glæde dig til mere pomp, pragt, intriger – og sex – blandt det bedre borgerskab i 1800-tallet.
Reporter-udgave med kevlar
Premieren på den 25. James Bond-film flyttes til efteråret.
Med endnu en global streamingaktør på det nordiske markedet optrappes kampen om streamingabonnenterne.
Nye smart-låse, som du kan snakke til - og som kan tale med dine andre smart-enheder.
Får øget rækkevidde og bedre plads.
Streaming-forstærker, der kan alt, hvad man kan tænke sig, og lidt til.
I går havde den nye kompakt-SUV Mercedes-Benz EQA officiel verdenspremiere. Se video fra lanceringen her!
Gør dig klar til endnu hurtigere trådløst internet: Netgear Nighthawk RAXE500 er verdens første router med Wi-Fi 6E!
I dag indsættes Joe Biden som USA’s 46. præsident, og amerikanerne, verdenen og den frie presse kan lægge et fire år langt mareridt bag sig.
Så meget lyd som muligt fra små kabinetter.