Foto & Video Hi-fi Hjemmebiograf Hovedtelefoner Højttalere TV
L&B’s julekalender: Låge 04Deltag

Nordisk lyd i jyske stuer

Electrocompaniet inviterede på kaffe og high-end.

Skrevet af / 27/04/2016 - 11:00
Nordisk lyd i jyske stuer

Norske Electrocompaniet laver særdeles spændende udstyr, som vi flere gange har testet med godt resultat. Men det er ikke altid nemt at komme til at høre det på vore breddegrader.

Derfor havde den danske importør af Electrocompaniet, Medlyd fyldt bilen op med tungt grej, og sat kursen mod Sejs i det midtjyske Søhøjland, tæt ved Silkeborg.

Her kunne man i hjemlige omgivelser høre det absolutte topgrej fra Electrocompaniet i form af The Nordic Tone Model 1-højttalerne og de monstrøse Nemo-monoblokke. Navnet fik forstærkerne på Abbey Road Studios i London, hvor de blev spændt foran B&W Nautilus-højttalere. Og alle ved jo, at det er Kaptajn Nemo, der styrer Nautilus!

Man kunne også høre pladespilleren ECG-1 og cd-spilleren EMC 1 Mk III, der genskaber den analoge fornemmelse fra vinylpladerne  – idet den med manuelt betjent låg og pladeholder er lige så omstændelig at betjene.

Geir Frode Skjæveland fra Elecrocompaniet fortalte om virksomhedens historie og produkter. Foto: John Alex Hvidlykke, Lyd & Billede
Geir Frode Skjæveland fra Electrocompaniet fortalte om virksomhedens historie og produkter. Foto: John Alex Hvidlykke, Lyd & Billede

Marketingsdirektør Geir Frode Skjæveland fra Electrocompaniet var med på turen, og forklarede om firmaets baggrund, og om produkterne, der alle er bygget i Norge.

Nordic Tone-højttalerne var oprindelig et forskningsprojekt om at udvikle en højttaler i verdensklasse. Men projektet forliste i slutfasen, da midlerne slap op, og Electrocompaniet overtog retten til højttaleren mod at betale gældsposterne i projektet. Nordic Tone Model 1 er bygget i aluminium, og selv om de langt fra er små, gav det et lydbillede, der langt overgik det fysiske omfang.

Foto: John Alex Hvidlykke, Lyd & Billede
EC Living er Electrocompaniets multirumssystem. Foto: John Alex Hvidlykke, Lyd & Billede

Nordic Tone og Nemo kan være et nok så godt køb, målt på ydelse. Men de fleste af os har ikke en halv million til overs til et hi-fi-anlæg. Men nu kan man få Electrocompaniets navnetræk på sit udstyr til omkring en hundrededel af det beløb. Ved arrangementet kunne man nemlig også se og især høre multirumssystemet EC Living (get the pun?!). Der findes flere modeller, men en grundenhed med indbygget forstærker og højttaler, samt streaming fra Spotify, Tidal (naturligvis!), Qobuz og internetradio koster 5.495 kroner. Altså i samme leje som topmodellerne i andre multirumssystemer.  Oven på high-end-systemet var det svært at følge efter. Men EC Living lød dog mere end lovende.

Læs også – test af multirumssystemer.

Medlyd

John Alex Hvidlykke
(f. 1964): Journalist og tester. John har arbejdet for Lyd & Billede siden 2013, hvor han skriver om hi-fi, højttalere, computere, gaming og teknologihistorie. John har beskæftiget sig med tech-journalistik siden 1982 (!) og har arbejdet for talrige magasiner i forskellige roller, bl.a. GEAR, High Fidelity, Komputer for alle, Illustreret Videnskab, Ny Elektronik, PC World og Privat Computer. Han har desuden skrevet en lang række bøger og undervisningsprogrammer om IT.

Skriv din kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Vil du læse hele artiklen?

Med LB+ Total får du adgang til ALT indhold på Lyd & Billede og LB Home.

Allerede abonnent? Log ind.

  • Prøv LB+ i 30 dage
    Kun 29,-

    Fornyes efter 30 dage, ingen bindingstid.

  • LB+ Total i 12 mnd
    93.25 kr/mnd

    Du sparer 312 kr

Ønsker du kun adgang til Lyd & Billede eller L&B Home?

Klik her for at bestille adgang til Lyd & Billede

Klik her for at bestille adgang til L&B Home

Musical Fidelity udvider Nu-Vista-serien

Roon får ny ejer

Nu med indbygget forstærker

Kia EV9: Premium lydsystem fra Meridian

Forforstærker for de få

JBL's trådløse pladespiller er på hylderne

Kraftfuld og integreret med netværk

Lysende lyd

Den kraftigste bærbare i verden?

Lancerer en sidste specialudgave

Skat, Ortofon har skrumpet pickuppen

Dolby Atmos - uden Atmos-højttalere

0
Scroll to Top