TESTS GUIDES FILM & TV HØJTTALERE TV HOVEDTELEFONER HI-FI FOTO SMART HOME HJEMMEBIOGRAF COMPUTER MOBIL GAMING
NYHED

Modul-DAC fra McIntosh

Den nye forforstærker C49 får udskiftelig digitalkonverter.

Mens de integrerede forstærkere fra McIntosh har fået udskiftelige digitalkonvertere, har forforstærkerne haft integreret DAC. Men nu kommer C49 med et DA1-modul, der kan skiftes ud, hvis en opgradering skulle blive aktuel.

Modulet er magen til det, vi testede i MA9000, og har fem indgange: McIntoshs egen MCT – som er et DIN-stik til tilslutning af en McIntosh CD-transport – USB, to optiske og en koaksial.

Desuden finder man to balancerede analoge indgange, tre ubalancerede og to par indgange til pladespillere med henholdsvis Moving Coil- og Moving Magnet-pickup placeret på bagsiden.

Læs testen af McIntosh C47 og MC152 her

(Foto: McIntosh)

8 kanals DAC

Forforstærkeren har også tilslutninger til fjern- og strømstyring af andre komponenter samt to sæt analoge balancerede og to sæt ubalancerede udgange.

Desuden kan den kobles til et hjemmebiosystem.

DA-modulet anvender en 8 kanals, 32 bit balanceret DAC (Quad Balanced), som understøtter lydfiler med DSD256 og DXD 384 kHz.

Den har også McIntoshs HXD-chip på hovedtelefonudgangen, den såkaldte Headphone Crossfeed Director, som skal give lytteren en følelse af rumlighed, ligesom som når man lytter til højttalere.

(Foto: McIntosh)

LB+ TILBUD: Få fuld adgang til L&B + i 1 uge for kun 14,-
Læs alle artikler, få adgang til vår købeguide med over 5000 tests, sidste nyhedsbrev og mye mer.

Skriv en kommentar

forfatter

Lasse Svendsen

(f. 1965): Chefredaktør. Lasse har arbejdet for Lyd & Billede siden 1999. Han har også skrevet om foto for magasinet Fotografi og om hi-fi for Audio Video, ligesom han har erfaring som biljournalist fra bladet Drive. Det hele startede i 1980 med en Garrard-pladespiller, en Tandberg-receiver og et par Jamo-højttalere. Lasse har desuden stor erfaring fra hi-fi-branchen og skriver i dag mest om foto, hi-fi, computere og lyd, men også om biler.