Nyhed

High-end

Tro det eller ej, men dette er den første af sin art fra McIntosh: En pladespiller-forstærker med digitale lydudgange!
forfatter

En RIAA-trin er absolut nødvendigt for at man kan spille vinyl. Hidtil har McIntosh haft dem indbygget i forstærkerne, men til efteråret kommer det første RIAA-trin fra den kant. Også kaldet en pladespillerforstærker eller et phonotrin.

MP100 bliver navnet, og den kommer i et McIntosh-midichassis. Der er både indbygget RIAA-trin for MC- og MM-pickupper samt digitale lydudgange (!) via en analog-til-digital konverter (ADC). Den konverterer det analoge signal fra pickuppen til et digitalt ditto, der kan kobles til en DAC.

Foto: Lasse Svendsen, Lyd & Billede
Foto: Lasse Svendsen, Lyd & Billede

Som det kan ses på bagsiden, er der en række digitale udgange her, men der er selvfølgelig også analoge i form af ubalancerede og balancerede udgange, der kan sluttes direkte til en forstærker.

USB-porten kan kobles til en pc, så du kan lave digitale optagelser i 24-bit/96 kHz-opløsning, og gemme dine lp’er i høj opløsning.

På forsiden er der en række tilpasningsmuligheder for MC- og MM-pickupper. Modstand, kapacitet, og udgangsvolumen på digitaludgangene kan justeres på fjernbetjeningen.

MP100 kommer til salg i august-september og prisen forventes at ligge omkring 16.000 kroner.

Foto: Lasse Svendsen, Lyd & Billede
Foto: Lasse Svendsen, Lyd & Billede

Vi skal heller ikke glemme, at en af de bedste forforstærkere, vi har hørt – C2500 – kommer i en helt ny udgave til efteråret. C2600 er bygget over samme læst med rør i alle forstærkende trin, men den har fået et helt nyt kredsløb, og en ny DAC, samt indgang for pladespiller med MC- og MM-pickup.

Den nye forforstærker er allerede bestilt til test. Og prisen ventes at blive ca. 56.000 kroner.

Foto: Lasse Svendsen, Lyd & Billede
Foto: Lasse Svendsen, Lyd & Billede

I øvrigt er de også snart klar med en Blu-ray-afspiller med opskalering af BD til 4K. Den får navnet MVP901, og er desuden en cd/SACD-afspiller til ca. 40.000 kroner. Der er analoge og digitale udgange, men for at få fuld 7.1-kanals-lyd fra den må man ty til HDMI-udgangen, da der ikke er analoge 7.1 kanals udgange på den.

Læs alle artikler i 1 måned for 39 kr

Få adgang alle +artikler samt til hele testarkivet.
Ingen bindingstid.
Ønsker du å bestille magasinet? Klik her Allerede abonnent?
forfatter

Lasse Svendsen

(f. 1965): Chefredaktør. Lasse har arbejdet for Lyd & Billede siden 1999. Han har også skrevet om foto for magasinet Fotografi og om hi-fi for Audio Video, ligesom han har erfaring som biljournalist fra bladet Drive. Det hele startede i 1980 med en Garrard-pladespiller, en Tandberg-receiver og et par Jamo-højttalere. Lasse har desuden stor erfaring fra hi-fi-branchen og skriver i dag mest om foto, hi-fi, computere og lyd, men også om biler.