Nyhed

High-end

Den lille forstærker har fået en opdatering, der skal give endnu bedre lyd fra digitale kilder.
forfatter

Da vi testede den lille skrivebordsforstærker fra McIntosh for et par år siden, var vi overraskede over, hvor potent og levende MHA100 spillede, hvad enten vi lyttede med hovedtelefoner eller højttalere.

Læs testen af MHA100 her

Nu har den fået en opdatering, og kaldes i dag MHA150. Der er stadig tale om en 50 W kraftig integreret forstærker med digitale indgange og dedikeret hovedtelefonudgang, men med en helt ny digitalkonverter.

Foto: McIntosh
Foto: McIntosh

Det nye DAC understøtter DSD- og dxd-filer, og USB-indgangen kan udnytte PCM-format op til 32-bits ordlængde og 384 kHz-sampling af signalet.

Den understøtter DSD64, DSD128 og DSD256, samt DXD 352.8 kHz og DXD 384 kHz. Med andre ord får du her en DAC, der kan håndtere selv de tungeste studieformater til optagelse af musik, men McIntosh nævner til gengæld intet om MQA-support.

Her kan du læse mere om MQA-lydformatet

Forstærkeren ligner sin forgænger, men den balancerede 110 ohms XLR-indgang er erstattet med McIntosh’ MCT-indgang. Det er et lille DIN-stik til tilslutning af en MCT450 SACD/cd-afspiller, der understøtter digital overførsel af højtopløste DSD-filer fra SACD’er.

Læs mere om MCT450, og se vores mening her

Der er også McIntosh Headphone Cross Feed direktor (HXD), som skal genskabe den rummelige fornemmelse af at lytte til højttalere i et rum, når du lytter med hovedtelefoner. Den kan slås til og fra, alt efter smag.

MHA150 kommer til salg i løbet af september.

Foto: McIntosh
Foto: McIntosh

Læs alle artikler i 1 måned for 39 kr

Få adgang alle +artikler samt til hele testarkivet.
Ingen bindingstid.
Ønsker du å bestille magasinet? Klik her Allerede abonnent?
forfatter

Lasse Svendsen

(f. 1965): Chefredaktør. Lasse har arbejdet for Lyd & Billede siden 1999. Han har også skrevet om foto for magasinet Fotografi og om hi-fi for Audio Video, ligesom han har erfaring som biljournalist fra bladet Drive. Det hele startede i 1980 med en Garrard-pladespiller, en Tandberg-receiver og et par Jamo-højttalere. Lasse har desuden stor erfaring fra hi-fi-branchen og skriver i dag mest om foto, hi-fi, computere og lyd, men også om biler.