TESTS GUIDES FILM & TV HØJTTALERE TV HOVEDTELEFONER HI-FI FOTO SMART HOME HJEMMEBIOGRAF COMPUTER MOBIL GAMING
Nyhed

McIntosh MC3500 Mk II retro-rørforstærker

Originalen har spillet på Woodstock-festivalen.

forfatter
Publiceret 05/11/2021 - 10:16

Den nye McIntosh MC3500 Mk II er et herlig tilbageblik på Woodstock-festivalen i 1969, hvor Grateful Dead havde flere McIntosh-forstærkere med, der drev det store PA-anlæg. Også kendt som The Wall of Sound.

Et par forstærkere, som Grateful Deads Jerry Garcia brugte i mange år, gik for nylig for en rekordsum på auktion.

Men tilbage til McIntosh MC3500 Mk II. Den ligner originalen meget, som man kan se, og McIntosh-teamet med Livio Cucuzza i spidsen er virkelig lykkedes med at få forstærkeren til at se både retro og moderne ud.

(Foto: McIntosh)

Den champagnefarvede frontplade med de massive håndtag og effektmeteret med den turkis signaturfarve hinter både til fortid og nutid. Bag frontpladen har forstærkeren McIntoshs Unity Coupled Circuit-transformere, og udgangsdelen er bestykket med vakuumrør.

Læs også Nu kan de endelig købes Nu er verdens dyreste hovedtelefoner endelig gået i produktion. Vi genhørte dem – og oplevede Woodstock-festivalen i 14-kanalers 3D-lyd.

Tre 12AX7A- og et 12AT7-rør driver otte EL5095-rør, der giver en udgangseffekt på 350 watt. 5095-rørene er valgt, fordi de ligner de originale 6LQ6-rør mest.

(Foto: McIntosh)

Historisk

“Under 50 års jubilæet for Woodstock i 2019 blev der talt meget om det gamle McIntosh-anlæg,” siger McIntosh-præsident Charlie Randall. “Entusiasmen var smittende og inspirerede mig til at samle vores ingeniører for at skabe en redesignet forstærker, der var genkendelig for fans som et historisk vigtigt produkt. Efter to år er vi stolte af resultatet. MC3500 Mk II henter inspiration fra originalen fra 1968-71, og MC3500 og indeholder alt, hvad vi har lært om rørforstærkere siden 60’erne.”

(Foto: McIntosh)

Mono-effektforstærkeren har derfor McIntoshs Power Guard, som forhindrer, at rørene ryger, og Sentry Monitor, som passer på, at udgangsstrømmen er inden for sikre grænser. Den er også udstyret med balancerede indgange og McIntoshs solide, låsbare kabelterminaler.

Læs også Rå og raffineret rørforstærker Old school-teknologi har aldrig været bedre end i vor tid. McIntosh MC1502 er beviset for dem, der tvivler.

McIntosh MC3500 Mk II kommer i salg til december i Nordamerika, lidt senere i resten af verden, og prisen er opgivet til 15.000 dollars (ca. 120.000 kroner).

(Foto: McIntosh)

Kommentarer


Velkommen til Lyd & Billedes kommentarfelt. Vi vil gerne vide, hvad du mener. Hold dig til emnet og vær saglig, så slipper vi for at moderere indlæg. Andre spørgsmål eller synspunkter rettes til redaktionen@lydogbillede.dk.

Subscribe
Notify of
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments
Skotske fynesser i München Fyne Audio viste fuld vintagestil på high end-messen i München.
Sådan en kunne vi da godt tænke os! Den nye pladespillerreference MoFi MasterDeck og RIAA-trinet MasterPhono kunne vi godt tænke os i vores stereorack.
Hegels flagskibsforstærkere fornys Ny udgave af forstærkersættet H30 og P30.
High End 2022: Ny jernhøjttaler med spændende enheder Endelig kommer der en større udgave af den glimrende Jern. Og med helt vilde luksusenheder i.
Ny CD-afspiller fra Marantz Marantz CD 60 er en spritny, moderne CD-afspiller med premiumkomponenter til en fornuftig pris.
Pladespiller til Metallica-skiver Blandt Pro-Jects mange nyheder på High End-messen faldt vi for denne Metallica-inspirerede pladespiller.
Følg Lyd & Billede
Send this to a friend