TESTS GUIDES FILM & TV HØJTTALERE TV HOVEDTELEFONER HI-FI FOTO SMART HOME HJEMMEBIOGRAF COMPUTER MOBIL GAMING

Marantz bliver digtial

Med indbygget DAC, hovedtelefonforstærker og 70 W effekt er Marantz' første digitale forstærker et pletskud for den moderne musikentusiast.

Det ligner noget, vi har testet tidligere, nemlig Marantz HD-DAC1. En fænomenalt vellydende digitakonverter med fremragende hovedtelefon- og pre out-udgange. Den kræver enten et par aktive højttalere eller en separat forstærker for at kunne bruges i et anlæg.

Læs testen af ​​HD DAC1 her.

Marantz HD-AMP1 kan derimod proppes ind alle steder, for den har både DAC, hovedtelefonforstærker og forstærker indbygget.

Foto: Marantz
Foto: Marantz

Ud over kredsløbskortet med en ESS Sabre digital konverter (ES9010KM2), der understøtter op til 32-bit/384 kHz-opløsning, har den nemlig en digital forstærker, der leverer 70 W effekt til hver kanal (4 ohm).

Dermed kan den erstatte en aldrende analog forstærker. Og med to analoge audio-indgange samt USB til computer, én koaksial og to optiske digitalindgange kan den bruges med både ældre og nye lydkilder.

Foto: Marantz
Foto: Marantz

Det har også en subwoofer-udgang, så du kan tilslutte en sub, hvis du ønsker mere dybbas.

Marantz bruger et såkaldt switchkredsløb, som også kaldes D og egentlig ikke er en ren digital forstærker, som PCM-forstærker, men den arbejder med ekstremt hurtig skifte mellem transistorne. I stedet for lineær forøgelse af effekten med tilførsel af mere strøm.

Hvorom alting er, så har Marantz valgt at droppe tilbagekobling fra udgangstrinet, fordi man mener, at det øger forvrængningen og sænker dæmpningsfaktoren. Dette kan føre til, at forstærkeren bliver ustabil, når højttalerbelastningen varierer.

DAC’en har to valgbare filter indstillinger for digital filtrering af signalet, så lytteren i et vist omfang kan tilpasse lydkarakteristiken.

Forstærkeren kan købes fra begyndelsen af 2016, og prisen bliver ca. 8.000 kr.

HD-AMP1 fakta

 • 2 x 70W (4 Ohm RMS) swictching-forstærker – Klasse D
 • Current Feedback-kredsløb for forforsterkertrinet
 • HDAM-SA2 og HDAM-SA3-forstærkermoduler
 • Marantz Musical digitalfiltre
 • 2 x optisk, coaxial og USB type B digitalindgang med op til 384kHz/32bit HD-lyd og DSD2.8, DSD5.6, DSD11.2 support
 • To analogindgange
 • Subwooferudgang
 • Hovedtelefon
 • ESS SABRE ES9010KM2 DAC
 • Dual Clock for bedre præcision
 • Forbedret skærmning af USB-indgangen for mindre støj og forvrængning

HiFIfreaks

Skriv en kommentar

forfatter

Lasse Svendsen

(f. 1965): Chefredaktør. Lasse har arbejdet for Lyd & Billede siden 1999. Han har også skrevet om foto for magasinet Fotografi og om hi-fi for Audio Video, ligesom han har erfaring som biljournalist fra bladet Drive. Det hele startede i 1980 med en Garrard-pladespiller, en Tandberg-receiver og et par Jamo-højttalere. Lasse har desuden stor erfaring fra hi-fi-branchen og skriver i dag mest om foto, hi-fi, computere og lyd, men også om biler.