TESTS GUIDES FILM & TV HØJTTALERE TV HOVEDTELEFONER HI-FI FOTO SMART HOME HJEMMEBIOGRAF COMPUTER MOBIL GAMING
Nyhed

Lover bedre lyd med “the Michi-treatment”

Rotel-forforstærkere får bedre komponenter og ny DAC.

forfatter
Publiceret 02/06/2021 - 09:43

Forforstærkerne Rotel RC-1572MKII og RC-1590MKII har fået en opgradering svarende til den, som de integrerede A14, RA-1592 og RA-1572 fik for nylig.

Læs også Solid opgradering fra Rotel Lover langt bedre lyd med bedre komponenter.

Her har Rotel brugt den viden, de har fået i forbindelse med udviklingen af high-end-forstærkerne i Michi-serien, og opgraderet forforstærkerne med nye komponenter og en ny digitalkonverter (DAC).

Ifølge Rotel har de formået at sænke støjen og reducere forvrængningen, og den nye 32 bit/384 kHz DAC fra Texas Instruments understøtter MQA- og MQA Studio-filer via USB-indgangen.

Læs også Måske det bedste high-end-kup du kan gøre For dem, der virkelig har brug for mere kraft og vil have endnu bedre lyd, er Rotels nye Michi-serie måske det bedste køb i high-end-klassen.

Rotel er – i lighed med McIntosh – en af de få producenter, der laver deres egne transformere, og de er brugt her. Nye kondensatorer, nye modstande, bedre filtrering i strømforsyningen og separat strøm til DAC og analoge kredsløb skal give forforstærkerne bedre lyd og ydelse.

r3 r4 r5
<
>
RC-1590MKII bagside. (Foto: Rotel)

De to forforstærkere har også pladespillerindgang til MM-pickupper og understøtter trådløs streaming via Bluetooth med AAC og aptX.

Den større RC-1590MKII har flere indgange og en lidt større strømforsyning, men er ellers lig den mindre RC-1572MKII. Ligesom de integrerede versioner og effektforstærkerne i 1500-serien kan de fås i sort eller sølvgrå, og de nye MKII-udgaver bliver tilgængelige sidst på sommeren.

(Foto: Rotel)
Læse hele artikkelen? eller bliv medlem af LB+.

Med LB+ får du adgang til ALT indhold på lydogbillede.dk

LB+ inkluderer
  • Over 5.000 produkttests
  • Undgå fejlkøb med vores råd og guides
  • Deltag i L&B-forummet med andre lyd- og billedentusiaster
  • Store rabatter hos vores samarbejdspartnere i LB+ Fordelsklub
  • Altid opdateret på sidste nyt
  • Nyhedsbrev direkte i din indbakke
  • L&B TechCast – en podcast af Lyd & Billede
  • Ingen bindingsperiode – opsig, når du vil!

Vi tester for dig!

forfatter

Lasse Svendsen

(f. 1965): Chefredaktør. Lasse har arbejdet for Lyd & Billede siden 1999. Han har også skrevet om foto for magasinet Fotografi og om hi-fi for Audio Video, ligesom han har erfaring som biljournalist fra bladet Drive. Det hele startede i 1980 med en Garrard-pladespiller, en Tandberg-receiver og et par Jamo-højttalere. Lasse har desuden stor erfaring fra hi-fi-branchen og skriver i dag mest om foto, hi-fi, computere og lyd, men også om biler.

Kommentarer


Velkommen til Lyd & Billedes kommentarfelt. Vi vil gerne vide, hvad du mener. Hold dig til emnet og vær saglig, så slipper vi for at moderere indlæg. Andre spørgsmål eller synspunkter rettes til redaktionen@lydogbillede.dk.

Subscribe
Notify of
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments
Great, Scott! DeLorean Alpha5 får lyd fra Cambrige Audio Kan det blive en bilstereo med hele 1,21 gigawatt?
Nye og bedre musik-streamere fra Auralic Æstetik, isolering og vibrationsdæmpning har fået en overhaling i Auralic Aries G1.1 og Altair G1.1, ligesom afspillerne endelig understøtter AirPlay 2.
Nu kan du designe dit helt eget Burmester-stereo Det er tilladt at drømme! Med Burmesters nye AR-app kan du selv skræddersy et system og teste placeringen i dit eget hjem.
Billig indgangsbillet til højopløst lyd Streaming og lydkvalitet går hånd i hånd med Wiim Mini, som er en nem måde at streame højopløst lyd på.
En velkommen oplevelse med blødere tonalitet Vi kan kun være enige i, at teknologi skal være for alle. Men behøver man pakke den ind i sludder?
Prisbelønnet RIAA i ny udgave Verteres pladespillerforstærker er kommet i en opdateret udgave, kaldet Phono-1 MKII L
Følg Lyd & Billede
Send this to a friend