Nyhed

Lover bedre lyd med “the Michi-treatment”

Rotel-forforstærkere får bedre komponenter og ny DAC.
forfatter

Forforstærkerne Rotel RC-1572MKII og RC-1590MKII har fået en opgradering svarende til den, som de integrerede A14, RA-1592 og RA-1572 fik for nylig.

Her har Rotel brugt den viden, de har fået i forbindelse med udviklingen af high-end-forstærkerne i Michi-serien, og opgraderet forforstærkerne med nye komponenter og en ny digitalkonverter (DAC).

Ifølge Rotel har de formået at sænke støjen og reducere forvrængningen, og den nye 32 bit/384 kHz DAC fra Texas Instruments understøtter MQA- og MQA Studio-filer via USB-indgangen.

Måske det bedste high-end-kup du kan gøre For dem, der virkelig har brug for mere kraft og vil have endnu bedre lyd, er Rotels nye Michi-serie måske det bedste køb i high-end-klassen.

Rotel er – i lighed med McIntosh – en af de få producenter, der laver deres egne transformere, og de er brugt her. Nye kondensatorer, nye modstande, bedre filtrering i strømforsyningen og separat strøm til DAC og analoge kredsløb skal give forforstærkerne bedre lyd og ydelse.

r3 r4 r5
<
>
RC-1590MKII bagside. (Foto: Rotel)

De to forforstærkere har også pladespillerindgang til MM-pickupper og understøtter trådløs streaming via Bluetooth med AAC og aptX.

Den større RC-1590MKII har flere indgange og en lidt større strømforsyning, men er ellers lig den mindre RC-1572MKII. Ligesom de integrerede versioner og effektforstærkerne i 1500-serien kan de fås i sort eller sølvgrå, og de nye MKII-udgaver bliver tilgængelige sidst på sommeren.

(Foto: Rotel)

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

forfatter

Lasse Svendsen

(f. 1965): Chefredaktør. Lasse har arbejdet for Lyd & Billede siden 1999. Han har også skrevet om foto for magasinet Fotografi og om hi-fi for Audio Video, ligesom han har erfaring som biljournalist fra bladet Drive. Det hele startede i 1980 med en Garrard-pladespiller, en Tandberg-receiver og et par Jamo-højttalere. Lasse har desuden stor erfaring fra hi-fi-branchen og skriver i dag mest om foto, hi-fi, computere og lyd, men også om biler.