Search
Generic filters

Leveres med unik Nagaoka-pickup

Technics fejrer 55 år med eksklusiv high-end-pladespiller.

I anledning af deres 55 års jubilæum udsender Technics en ny jubilæumsmodel af deres ikoniske pladespiller, kaldet SL-1210GAE. Den ligner en sort version af Technics SL-1200G, men har faktisk fået nogle opgraderinger, siden vi testede den.

(Foto: Technics)

SL-1210GAE bliver kun lavet i 1.000 eksemplarer og leveres med en unik Nagaoka MM-pickup – JT-1210 – med 3,0 mV udgangsspænding og nålearm i Boron, monteret i et aftageligt pickuphus af magnesium.

Det er i øvrigt den første Nagaoka MM-pickup, som snart kommer i en ubegrænset serie med samme design.

Technics-pladespillere siden 1972. (Grafik: Technics)

SL-1210GAE har pitch control, elektronisk hastighedskontrol, højdejustering af armen og indfældbart LED-lys.

Den har også fået sit eget emblem med indgraveret serienummer, og under den 10 mm tykke børstede aluminiumplade har Technics opgraderet chassiset i fire lag med støbt aluminium, en industriel BMC-komposit og ny gummidæmpning i bunden for bedre resonanskontrol.

(Foto: Technics)

Aluminiumtallerkenen har en drejet topplade i messing, dæmpet med et særligt gummimateriale, og en ny motor med spolekernerne flyttet ud til siden, styret af en hybrid encoder, der stabiliserer rotationen ved at korrigere spændingen, hvis den registrerer selv minimale afvigelser.

Pladespillerens totalvægt er 18 kg.

Tværsnit af den nye elektromotor med den hybride encoder i bunden. (Foto: Technics)

Tonearmen med aftageligt pickuphus og højdejustering har et armrør af magnesium, som skal give bedre dæmpning end aluminium, især i mellemtoneområdet, ifølge Technics.

Jubilæumsmodellen Technics SL-1210 GAE er prissat til 4.500 euro inklusive pickup og bliver tilgængelig i løbet af juni. Kun 700 eksemplarer kommer til Europa.

(Foto: Technics)
forfatter

Lasse Svendsen

(f. 1965): Chefredaktør. Lasse har arbejdet for Lyd & Billede siden 1999. Han har også skrevet om foto for magasinet Fotografi og om hi-fi for Audio Video, ligesom han har erfaring som biljournalist fra bladet Drive. Det hele startede i 1980 med en Garrard-pladespiller, en Tandberg-receiver og et par Jamo-højttalere. Lasse har desuden stor erfaring fra hi-fi-branchen og skriver i dag mest om foto, hi-fi, computere og lyd, men også om biler.
Kommenter

Skriv et svar

  Læs også

  Nyt Omen-tilbehør med Warp Wireless-teknologi.
  Efter at Bose måtte trække de første Sleepbuds tilbage på grund af problemer med batterierne, er der nye hørepropper på vej.
  Halo styrer dit B&O-anlæg med Bluetooth eller Wi-Fi.
  Amazon-ejede Ring har lanceret Always Home Cam, der har en helt unik egenskab: Det er en flyvende minidrone, der selv patruljerer dit hjem.
  Bliver Canons billigste professionelle videokamera.
  Lyden i KEF LS50 Meta og LS50 Wireless II skal være væsentlig forbedret med ny teknologi.
  “Det eneste, der er hurtigere end Ludicrous, er Plaid.”

  Aktuelle tilbud

  Annonce

  Pro-Ject X2

  Vejl.pris 8990 kr Analog vinylvinder

  Vera Audio P400/1000

  Vejl.pris 23000 kr Når sandheden skal frem

  Electrocompaniet ECI 80D

  Vejl.pris 18967 kr Varm og dejlig klang

  NAD M33

  Vejl.pris 36999 kr Sjov, klog og stærk
  Prisjagt.dk er en kommerciel partner for lydogbillede.dk. De leverer opdaterede priser, prisvarsling og produktinformation.