TESTS GUIDES FILM & TV HØJTTALERE TV HOVEDTELEFONER HI-FI FOTO SMART HOME HJEMMEBIOGRAF COMPUTER MOBIL GAMING

Lav ”vinylplader” med 3D-printeren

En amerikansk dame har 3D-printet en fuldt brugbar plade til pladespilleren.

forfatter
Publiceret 16/01/2013 - 14:42

San Francisco, blandt andet kendt for sin anderledes og kreative befolkning, er også hjemsted for Amanda Ghassaei. Amanda fandt ud af, at hun ville afprøve grænserne for, hvad en 3D-printer er i stand til. Nemlig ved at printe en plade med musik.

Amanda konverterede en digital lydfil til en cad-model (tegneformatet, som 3D-printeren forstår) af en LP-lignende plade. Denne tog hun med til en butik i San Francisco, som tilbyder 3D-printning med den professionelle printer Objet Connex500. Denne printer med en horisontal opløsning på 600 ppi og horisontal opløsning på 16 mikrometer.

Musikpladen viste sig at være fuldt spilbar, men med kraftig reduceret lydkvalitet i forhold til normale LP-plader. Samplingsfrekvensen blev tilsvarende 11 kHz, hvilket afskærer overtonerne ved ca. 5,5 kHz. Opløsningen på 5-6 bit er under en tusindedel af cd´ers 16-bit. Så det er mere tale om en morsom kuriositet fremfor noget for den audiofile. Men det faktum, at det var fuldt muligt at genkende musikken på pladen, er imponerende nok i sig selv.

Hør resultatet her:

Amanda Ghassei har på sin blog publiceret en detaljeret beskrivelse af, hvordan du kan 3D-printe dine egne plader.

Cad-model af pladen før 3D-printning. Af Amanda Ghassaei.

Kilde: nyteknik.se

Kommentarer


Velkommen til Lyd & Billedes kommentarfelt. Vi vil gerne vide, hvad du mener. Hold dig til emnet og vær saglig, så slipper vi for at moderere indlæg. Andre spørgsmål eller synspunkter rettes til redaktionen@lydogbillede.dk.

Subscribe
Notify of
1 Kommentar
oldest
newest most voted
Inline Feedbacks
View all comments
High End 2022: Nye forstærkere og CD-afspiller(!) fra Denon Integreret forstærker med HEOS og en CD-afspiller afsløret ved München-messens åbning.
Ny mellemklasse-integreret fra NAD NAD holder snigpremiere på München-messen med en "hybriddigital" forstærker, der ligner et godt mellemklasse-køb.
Onkyo lever videre! Da japanske Onkyo erklærede sig sig døde, blev der gjort regning uden vært. For mærket Onkyo lever videre på amerikanske hænder.
High End-messen i München åbner i denne uge Den største og vigtigste messe for alle hi-fi-interesserede finder sted den 19.-22. maj. Lyd & Billede er selvfølgelig på plads!
Tangent-forstærkersæt får premiere på High End-messen i München Danske Tangent er har lavet et diskret forstærkersæt. Men både størrelsen og prisen er mindre end forventet.
De ti bedste high-end-forstærkere lige nu Her finder du de ti af de bedste integrerede high-end-forstærkere lige nu.
Følg Lyd & Billede
Send this to a friend