Search
Generic filters

Lancerer Classics-program for Bang & Olufsen Beogram 4000

B&O shiner den ikoniske pladespiller op.

Opdateret …

De, der har levet et stykke tid, husker nok Bang & Olufsens lækre pladespillere i aluminium og træfinér med slank tonearm og et meget minimalistisk design. I dag er flere af dem ikoniske og efterspurgt på brugtmarkedet, om ikke for lyden, så i hvert fald for designet og byggekvaliteten.

(Foto: Bang & Olufsen)

En af de bedste fra denne svundne æra – hvis ikke den bedste af dem alle – Beogram 4000, er for længst gået ud af produktion. Men nu har Bang & Olufsen lanceret noget, de kalder Classics-programmet, som gør, at man kan få en Beogram 4000 fra 1972, der er renoveret af kyndige hænder.

Pladespilleren (eller grammofonen, som det hed dengang) blev i sin tid designet af Jacob Jensen og havde B&O’s signatur-pladetallerken i aluminium med gummiriller, en lige tangential arm med en ekstra sensorarm ved siden af samt fuldautomatisk og elektronisk betjening.

(Foto: Bang & Olufsen)

“Gennem Classics undersøger vi ‘Design for Longevity’, som er et princip inden for cirkulær økonomi, der sigter efter at bevare arven og værdien af nogle af vores mest ikoniske produkter fra tidligere årtier. Vi ved, at folk stadig bruger B&O-produkter i deres hjem, 25, 35 og endda 45 år efter at de blev skabt, hvilket er ret unikt i vores branche,” siger produktchef Mads Kogsgaard Hansen, der er leder af Classics hos Bang & Olufsen.

Beogram 4000 er det første produkt i Classics-programmet, der købes hjem, renoveres, moderniseres og sættes i stand til et fortsat langt liv, og bliver tilgængeligt i et begrænset antal i løbet af året. Bang & Olufsen har planer o samme service for alle produkterne i 4000-serien, ikke kun Beogram 4000.

(Foto: Bang & Olufsen)
1 kommentar

Skriv et svar

 1. At sige at Beogram 4000 var den bedste af deres pladespillere er da noget af en tilsnigelse! At den var forud for sin tid er der ingen tvivl om, men der var meget elektronik og der blev udviklet meget varme. Hvilket kunne give problemer. Det var blevet rettet da 4002 kom på markedet. Så den model betragter jeg da som en bedre model.

  Læs også

  SteelSeries Arctis 9 er et trådløst headset med surround-lyd, der duer til både PC og PlayStation.
  GoPro Hero9 Black har 5K-video og endnu bedre videostabilisering – og har endelig fået selfie-skærm.
  Et nærmere kig på den nye Xbox, både udenpå og indeni.
  Den 30. oktober er der premiere på 2. sæson af The Mandalorian på Disney+.
  Og priserne bliver relativt behagelige.
  Vidvinkelzoom og lysstærk 50 mm til Nikon Z.
  En mere kompakt og billigere model af Sony Xperia 1 II. Men med næsten alle de samme specifikationer.
  Nu kan det også måle iltniveauet i dit blod.

  Aktuelle tilbud

  Annonce

  Shure Aonic 50

  Vejl.pris 3200 kr Hele stjernehimlen åbenbarer sig

  Samsung Q950TS (QE75Q950TS)

  Vejl.pris 59990 kr Ultraskarpt drømme-TV

  Pro-Ject X2

  Vejl.pris 8990 kr Analog vinylvinder
  Prisjagt.dk er en kommerciel partner for lydogbillede.dk. De leverer opdaterede priser, prisvarsling og produktinformation.