Lancerer Classics-program for Bang & Olufsen Beogram 4000

B&O shiner den ikoniske pladespiller op.

Opdateret …

De, der har levet et stykke tid, husker nok Bang & Olufsens lækre pladespillere i aluminium og træfinér med slank tonearm og et meget minimalistisk design. I dag er flere af dem ikoniske og efterspurgt på brugtmarkedet, om ikke for lyden, så i hvert fald for designet og byggekvaliteten.

(Foto: Bang & Olufsen)

En af de bedste fra denne svundne æra – hvis ikke den bedste af dem alle – Beogram 4000, er for længst gået ud af produktion. Men nu har Bang & Olufsen lanceret noget, de kalder Classics-programmet, som gør, at man kan få en Beogram 4000 fra 1972, der er renoveret af kyndige hænder.

Pladespilleren (eller grammofonen, som det hed dengang) blev i sin tid designet af Jacob Jensen og havde B&O’s signatur-pladetallerken i aluminium med gummiriller, en lige tangential arm med en ekstra sensorarm ved siden af samt fuldautomatisk og elektronisk betjening.

(Foto: Bang & Olufsen)

“Gennem Classics undersøger vi ‘Design for Longevity’, som er et princip inden for cirkulær økonomi, der sigter efter at bevare arven og værdien af nogle af vores mest ikoniske produkter fra tidligere årtier. Vi ved, at folk stadig bruger B&O-produkter i deres hjem, 25, 35 og endda 45 år efter at de blev skabt, hvilket er ret unikt i vores branche,” siger produktchef Mads Kogsgaard Hansen, der er leder af Classics hos Bang & Olufsen.

Beogram 4000 er det første produkt i Classics-programmet, der købes hjem, renoveres, moderniseres og sættes i stand til et fortsat langt liv, og bliver tilgængeligt i et begrænset antal i løbet af året. Bang & Olufsen har planer o samme service for alle produkterne i 4000-serien, ikke kun Beogram 4000.

(Foto: Bang & Olufsen)
forfatter

Lasse Svendsen

(f. 1965): Chefredaktør. Lasse har arbejdet for Lyd & Billede siden 1999. Han har også skrevet om foto for magasinet Fotografi og om hi-fi for Audio Video, ligesom han har erfaring som biljournalist fra bladet Drive. Det hele startede i 1980 med en Garrard-pladespiller, en Tandberg-receiver og et par Jamo-højttalere. Lasse har desuden stor erfaring fra hi-fi-branchen og skriver i dag mest om foto, hi-fi, computere og lyd, men også om biler.
1 kommentar

Skriv et svar

 1. At sige at Beogram 4000 var den bedste af deres pladespillere er da noget af en tilsnigelse! At den var forud for sin tid er der ingen tvivl om, men der var meget elektronik og der blev udviklet meget varme. Hvilket kunne give problemer. Det var blevet rettet da 4002 kom på markedet. Så den model betragter jeg da som en bedre model.

  Læs også

  Det her har de aldrig gjort før, i hvert fald ikke på denne måde.
  Alle vil have hårde pakker til jul, også vi. Derfor har vi sammensat den fedeste ønskeliste, vi kunne komme på.
  Det er slut for Europas største fotomesse.
  AKM’s DAC-fabrik er brændt, hvilket vil hæmme producenterne i flere måneder. Sådan reagerer hi-fi-branchen.
  Parlamentet ønsker at skabe mere bæredygtighed ved at fremme genbrug og reparation og ved at bekæmpe praksisser, der forkorter varers levetid.
  Duoen bag The Rain får fornyet tillid fra streaming-giganten.
  Nu er det kun tre uger til, at vi igen kan grine og græde med den charmerende Johanne & co.
  Light Speaker fra svenske Transparent er ikke som andre trådløse højttalere.

  Aktuelle tilbud

  Annonce

  Linn Majik DSM

  Vejl.pris 27000 kr Stue- og familievenlig alt-i-en-løsning

  Sbooster BOTW MKII

  Vejl.pris 2650 kr Klippefast strømforsyning

  Linn Klimax DSM/2

  Vejl.pris 145000 kr Når musik er selve livet

  Marantz SACD 30n

  Vejl.pris 21499 kr Netværksafspiller med DAC og CD-afspiller
  Prisjagt.dk er en kommerciel partner for lydogbillede.dk. De leverer opdaterede priser, prisvarsling og produktinformation.