Kan du gætte hvad det er?

Det er en McIntosh, men det er ikke en forstærker ...
forfatter

Mange har oplevet et dødt apparat efter strømsvigt eller lynnedslag. I bedste fald er det kun en sikring, der skal udskiftes; i værste fald kan det blive en dyr reparation. McIntosh MPC500 er et netfilter, der både beskytter og renser strømmen til dit anlæg.

Netfiltre og strømrensere er ikke altid det samme. Men her mener McIntosh, at MPC500 både passer på pludselige spændingsvariationer og renser strømmen.

Læs mere her: Ren eller beskidt strøm – det er spørgsmålet

(Foto: McIntosh)

Det er ikke kun lynnedslag, de mener. Pludselige fald i spænding kan opstå, når alle naboerne f.eks. skal lade bilen op samtidig, og det kan ofte medføre kraftig netstøj, der forplanter sig i anlægget.

Læs testen af McIntosh-forstærkeren med 1200 watt!

MPC500 skal altså både beskytte mod spændingsvariationer og eliminere elektromagnetisk interferens og netstøj. Hvilket skulle give bedre beskyttelse af anlægget og forhåbentlig bedre lyd.

(Foto: McIntosh)

Man kan tilsluttet fire enheder samt Wi-Fi-routeren og antennesignalet til MPC500. Som bruger termisk styrede metaloxid-varistorer (TPMOV’er), koblet live og neutralt til stikkene bagpå. Mens Ethernet- og koaksialstikkene er beskyttet af såkaldte Gas Discharge Tubes (GDT), temperaturregulerede termistorer og komponenter med spændingskontrol.

Annonce

Tilsluttede McIntosh-enheder kan kobles til strømstyring, så MPC500 tænder og slukker samtidig med anlægget.

På fronten kan man se, hvad der er sluttet til, samt status, og hvor meget effekt der trækkes gennem MPC500.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

forfatter

Lasse Svendsen

(f. 1965): Chefredaktør. Lasse har arbejdet for Lyd & Billede siden 1999. Han har også skrevet om foto for magasinet Fotografi og om hi-fi for Audio Video, ligesom han har erfaring som biljournalist fra bladet Drive. Det hele startede i 1980 med en Garrard-pladespiller, en Tandberg-receiver og et par Jamo-højttalere. Lasse har desuden stor erfaring fra hi-fi-branchen og skriver i dag mest om foto, hi-fi, computere og lyd, men også om biler.
Annonce
Annonce

Læs også