Hovedtelefoner med indbygget DAC

Sony satser på højtopløst lyd, og nu kommer hovedtelefonerne som behandler lyden digitalt via en indbygget digitalkonverter.

Hovedtelefonerne, som har fået navnet MDR-1ADAC, har en digitalkonverter indbygget. De lukkede hovedtelefoner, som skulle være lige anvendelige for folk på farten og til lytning i hjemmet, understøtter højtopløst lyd – såkaldt Hi Res Audio.

I praksis betyder det, at lydkvaliteten fra de højtopløste musiktjenester på nettet, som benytter 24-bits lydfiler, ikke bliver udsat for nogen kvalitetsforringelse, når musikken afspilles gennem et par MDR-1ADAC.

Hovedtelefonerne understøtter nemlig lydfiler op til 192 kHz/24 bit, samt de i stigende grad populære DSD-filer på 2.8MHz og 5.6MHz. Du kan bruge alle tænkelige lydkilder, fra en iPhone eller Sony Xperia-mobil, til computeren eller forstærkeren i anlægget derhjemme.

Sony har også lavet en Lightning Digital AV-adapter, som flytter signalbehandlingen fra en (nyere) iPhone til DAC-en i MDR-1ADAC. Hovedtelefonernes batteri spiller i 7,5 timer, og kan oplades via USB.

Lad os heller ikke glemme den nye PHA-3AC, hovedtelefonforstærker fra Sony. En lille, batteridrevet sag med indbygget konvertering af digitallyd (PCM 384 kHz/32 bit og DSD), som har en optisk digitalindgang, så den kan tage imod digitallyd fra for eksempel computeren. Den har også to 3,5 mm minijackudgange, så man kan køre balanceret lyd ud til hovedtelefonerne for mindre støj.

Hovedtelefonene Sony MDR-Z7, har nemlig to 3,5 mm minijackstik, som betyder, at de kan bruges balanceret sammen med PHA-3AC.

Alle tre er tilgængelige i oktober.

Les videre
Exit mobile version