TESTS GUIDES FILM & TV HØJTTALERE TV HOVEDTELEFONER HI-FI FOTO SMART HOME HJEMMEBIOGRAF COMPUTER MOBIL GAMING
Nyhed

High End 2022: Klassisk design hos Fyne Audio

Fyne Audio viste fuld vintagestil på High End-messen i München.

forfatter
Publiceret 23/05/2022 - 15:00

At den skotske højttalerproducent Fyne Audio er stiftet af tidligere medarbejdere fra Tannoy, fornægtede sig ikke på firmaets stand på High End 2022-messen i München. For man havde medbragt den helt nye (!) Vintage-serie. Og de var så klassisk Tannoy-agtige, at selv ikke Tannoy kan være med.

Hvilket har sin rimelige forklaring. Vintage-serien er nemlig udviklet af selveste Dr. Paul Mills, som i sin tid udviklede Tannoys klassiske højttalerenheder og -kabinetter.

Fyne2
Hvis budgettet og pladsen er begrænset, findes en 10″ udgave i samme steampunk-stil.

Topmodellen, Vintage Fifteen (artikelbilledet) var naturligvis bygget over en 15 tommers koaksialenhed med horndiskant i midten. Ligesom Tannoy. Og med kabinet i olieret valnød og detaljer i messing og højglanssort lignede højttalerne en steampunk-fantasi, som jeg godt gad lægge lytterum til.

For audiofile med mindre plads og ditto tegnebog findes også varianter med henholdsvis 12 og 10 tommers koaksialenhed og tilsvarende slankere kabinet. Men ellers identisk design.

Fyne Audio Vintage Fifteen koster 35.000 euro for et sæt, mens Vintage Twelve koster 27.000 euro, og Vintage Ten fås for 21.200 euro. Højttalerne kan leveres fra sensommeren.

Læse hele artikkelen? Log ind eller bliv medlem af LB+. Med LB+ får du adgang til ALT indhold på lydogbillede.dk
Læse hele artikkelen? Log ind eller bliv medlem af LB+. Med LB+ får du adgang til ALT indhold på lydogbillede.dk

Skriv en kommentar

forfatter

John Alex Hvidlykke

(f. 1964): Journalist og tester. John har arbejdet for Lyd & Billede siden 2013, hvor han skriver om hi-fi, højttalere, computere, gaming og teknologihistorie. John har beskæftiget sig med tech-journalistik siden 1982 (!) og har arbejdet for talrige magasiner i forskellige roller, bl.a. GEAR, High Fidelity, Komputer for alle, Illustreret Videnskab, Ny Elektronik, PC World og Privat Computer. Han har desuden skrevet en lang række bøger og undervisningsprogrammer om IT.
MSI RTX 40: Ny prisvindende serie af bærbare Tag springet til det enestående med de nye grafikkort i GeForce RTX 40-serien og 13. generation Intel Core-processorer.
lbpluss
Pladespiller helt i top Reloops flagskibspladespiller fortjener en plads hos alle vinylentusiaster, som sætter lydkvaliteten først.
lbpluss
Fuldt hus på Hi-Fi i Aarhus Efter tre års ventetid var der fyldt med både udstyr og gæster på den aarhusianske high end-messe.
lbpluss
Den fedeste pladespiller vi har testet Det eneste problem med Audio-Technicas jubilæumspladespiller er, at du ikke kan få fat i den.
Fantastisk velspillende streamingreceiver Receiveren fra Yamaha kan alt, den ligner en million, og den lyder fænomenalt godt.
lbpluss
Musikstreameren, som spiller alt - og driver dine hovedtelefoner FiiO R7 er en stationær musikstreamer, som kan næsten alt. Takket være Android-operativsystemet.
Følg Lyd & Billede