TESTS GUIDES FILM & TV HØJTTALERE TV HOVEDTELEFONER HI-FI FOTO SMART HOME HJEMMEBIOGRAF COMPUTER MOBIL GAMING

Hegel-forstærker for de stilbevidste

Med streaming og DAC skal Röst være Hegels adgangskort til livsstilmarkedet.

forfatter
Publiceret 09/05/2016 - 16:58

Norske Hegel har fået megen velfortjent ros for deres forstærkere. Det er ikke kun os, der er entusiastiske. Øst og vest samler de priser for vellyd.

Priserne skaber også opmærksomhed om den lille norske selskab, og i Nordamerika er den eksotiske virksomheds produkter med et tysk navn i gang med at vinde et solidt fodfæste på markedet.

I USA er anlæg til indbygning mere udbredte. Derfor har den nye Hegel Röst fået Control 4-forbindelse over IP, så den kan tilsluttes til et kabelforbundet multirumssystem eller integreres i et styringssystem.

Foto: Lasse Svendsen, Lyd & Billede
Foto: Lasse Svendsen, Lyd & Billede

Forstærkeren, som kun fås i hvid, er baseret på flagskibet H360 – en massiv 250W integreret forstærker, som har doneret det analoge forstærkerkredsløb til Röst. Der bruges samme udgangstransistorer, men effekten er skaleret ned til 75 W. Samme effekt som den billigere, integrerede H80, men Bent Holter fra Hegel siger, at Röst har meget mere muskelkraft og højere dæmpningsfaktor. Derfor vil den opfattes som mere kraftfuld og dynamisk end H80.

Forstærkeren rummer også en DAC med tre optiske digitalindgange, en koaksial ditto og en USB-port, samt analoge indgange til lyd. Det er også streaming via AirPlay over Ethernet, og Hegels egen version af AirPlay med forbedret reclocking af signalet, så du ikke skulle få klik, dropouts og støj.

Röst kommer først til salg til efteråret, og vil koste ca. 20.000 kroner.

Foto: Lasse Svendsen, Lyd & Billede
Foto: Lasse Svendsen, Lyd & Billede

Den sorte boks på billedet er faktisk en splinterny cd-afspiller. Ifølge Hegel bliver det den sidste, som de kommer til at lave, hvorfor den har fået navnet Hegel Mohican.

Spilleren er baseret på en HD30-DAC med samme digitalkreds og analogdel, men her er digitalkonverteren optimeret til 16-bit/44,1 kHz PCM-filer fra cd’er. Med andre ord er der ikke brugt penge på støtte for DSD eller anden lyd, der ikke er ren 16-bit PCM.

Hegel Mohican er praktisk talt klar til butikkerne, til den anselige pris af 38.000 kroner. For de penge får du en ren cd-afspiller med analog udgang, samt en 75-ohms digital BNC-udgang.

Digitale indgange er der ingen af, så det kan ikke bruges som en HD30 DAC.

Læse hele artikkelen? eller bliv medlem af LB+.

Med LB+ får du adgang til ALT indhold på lydogbillede.dk

LB+ inkluderer
  • Over 5.000 produkttests
  • Undgå fejlkøb med vores råd og guides
  • Deltag i L&B-forummet med andre lyd- og billedentusiaster
  • Store rabatter hos vores samarbejdspartnere i LB+ Fordelsklub
  • Altid opdateret på sidste nyt
  • Nyhedsbrev direkte i din indbakke
  • L&B TechCast – en podcast af Lyd & Billede
  • Ingen bindingsperiode – opsig, når du vil!

Vi tester for dig!

forfatter

Lasse Svendsen

(f. 1965): Chefredaktør. Lasse har arbejdet for Lyd & Billede siden 1999. Han har også skrevet om foto for magasinet Fotografi og om hi-fi for Audio Video, ligesom han har erfaring som biljournalist fra bladet Drive. Det hele startede i 1980 med en Garrard-pladespiller, en Tandberg-receiver og et par Jamo-højttalere. Lasse har desuden stor erfaring fra hi-fi-branchen og skriver i dag mest om foto, hi-fi, computere og lyd, men også om biler.

Kommentarer


Velkommen til Lyd & Billedes kommentarfelt. Vi vil gerne vide, hvad du mener. Hold dig til emnet og vær saglig, så slipper vi for at moderere indlæg. Andre spørgsmål eller synspunkter rettes til redaktionen@lydogbillede.dk.

Subscribe
Notify of
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments
Billig indgangsbillet til højopløst lyd Streaming og lydkvalitet går hånd i hånd med Wiim Mini, som er en nem måde at streame højopløst lyd på.
En velkommen oplevelse med blødere tonalitet Vi kan kun være enige i, at teknologi skal være for alle. Men behøver man pakke den ind i sludder?
Prisbelønnet RIAA i ny udgave Verteres pladespillerforstærker er kommet i en opdateret udgave, kaldet Phono-1 MKII L
Det bedste køb i klassen Pro-Ject Debut Pro markerer selskabets 30-års jubilæum med stil og finesse.
Stranger Things får spatial audio Fjerde sæson af Stranger Things kommer lige straks til at lyde endnu bedre.
Foretrækker gode optagelser Selv om Elipson P1 er firmaets første forforstærker, er den behageligt fri for børnesygdomme. Hvis du leder efter et forstærkersæt i den øvre ende af premiumklassen, kan svaret meget vel være fransk.
Følg Lyd & Billede
Send this to a friend