Vinylrenæssance

Er du træt af pladestøj på vinylerne? Så har du måske brug for en seriøs pladevasker.
forfatter

Hvis du har eller har haft en pladespiller, kender du pladebørsten, der med sine fine hår fejer støv væk fra pladerne. Men den renser ikke rillerne i dybden, og de mindre vellykkede af slagsen skubber i virkeligheden bare støvet rundt, og samler det i bunker på pladen.

Derfor er der brug for en vask. Ikke med opvaskemiddel og ditto børste, men helst med en pladevasker. De kommer i alle størrelser og kan købes til priser, der går fra nogle hundredlapper og op til alvorlige bæster som dette.

Foto: Clearaudio
Foto: Clearaudio

Clearaudio Double Matrix Professional er fortrinsvis for de, der ejer en stor pladesamling, for med en pris omkring EUR 3.500 er den mange gange dyrere end den enklere Smart Matrix Professional-vasker til ca. 7.000 kroner.

Men så er det hele til gengæld fuldautomatiseret, og der bruges både rensevæske og vakuum for at fjerne støv og snavs fra selv de mest nussede lp’er.

Du skal blot lægge pladen på, så klarer maskinen resten, og knaset er væk som dug for solen. Det er også muligt at vælge en mindre del af operationen, hvis der for eksempel kun er brug for at fjerne statisk elektricitet fra pladen.

Foto: Clearaudio
Foto: Clearaudio

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

forfatter

Lasse Svendsen

(f. 1965): Chefredaktør. Lasse har arbejdet for Lyd & Billede siden 1999. Han har også skrevet om foto for magasinet Fotografi og om hi-fi for Audio Video, ligesom han har erfaring som biljournalist fra bladet Drive. Det hele startede i 1980 med en Garrard-pladespiller, en Tandberg-receiver og et par Jamo-højttalere. Lasse har desuden stor erfaring fra hi-fi-branchen og skriver i dag mest om foto, hi-fi, computere og lyd, men også om biler.