Vinylrenæssance

Er du træt af pladestøj på vinylerne? Så har du måske brug for en seriøs pladevasker.
Annonce
Annonce
forfatter

Hvis du har eller har haft en pladespiller, kender du pladebørsten, der med sine fine hår fejer støv væk fra pladerne. Men den renser ikke rillerne i dybden, og de mindre vellykkede af slagsen skubber i virkeligheden bare støvet rundt, og samler det i bunker på pladen.

Derfor er der brug for en vask. Ikke med opvaskemiddel og ditto børste, men helst med en pladevasker. De kommer i alle størrelser og kan købes til priser, der går fra nogle hundredlapper og op til alvorlige bæster som dette.

Foto: Clearaudio
Foto: Clearaudio

Clearaudio Double Matrix Professional er fortrinsvis for de, der ejer en stor pladesamling, for med en pris omkring EUR 3.500 er den mange gange dyrere end den enklere Smart Matrix Professional-vasker til ca. 7.000 kroner.

Men så er det hele til gengæld fuldautomatiseret, og der bruges både rensevæske og vakuum for at fjerne støv og snavs fra selv de mest nussede lp’er.

Du skal blot lægge pladen på, så klarer maskinen resten, og knaset er væk som dug for solen. Det er også muligt at vælge en mindre del af operationen, hvis der for eksempel kun er brug for at fjerne statisk elektricitet fra pladen.

Foto: Clearaudio
Foto: Clearaudio

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

forfatter

Lasse Svendsen

(f. 1965): Chefredaktør. Lasse har arbejdet for Lyd & Billede siden 1999. Han har også skrevet om foto for magasinet Fotografi og om hi-fi for Audio Video, ligesom han har erfaring som biljournalist fra bladet Drive. Det hele startede i 1980 med en Garrard-pladespiller, en Tandberg-receiver og et par Jamo-højttalere. Lasse har desuden stor erfaring fra hi-fi-branchen og skriver i dag mest om foto, hi-fi, computere og lyd, men også om biler.
Annonce
Annonce

Læs også

Det kræver ikke særlige super-ører at høre forskel på hi-fi-udstyret. Enhver med en nogenlunde normal hørelse kan gøre det. Det handler alene om teknik og lidt øvelse.
Så meget lyd som muligt fra små kabinetter.
JBL fejrer 75 år med jubilæumsmodellen L100 Classic 75 og den nye retro-forstærker SA750. We wanna rock!
Dårligt batteri på Sonos Move? Nu kan du skifte det selv.
BMW’s kommende elbil får rørt sig på testbanen.
Cambridge Audio DacMagic 200M har MQA-dekodning og hovedtelefonforstærker.
Høretelefonerne Nova H1 er lavet til kvinder og andre, der holder af at pynte sig med øreringe.
Lillebitte sub med uanede kræfter.
Især OnePlus 9 bliver en markant opgradering i forhold til OnePlus 8, mens skærmene ikke forandrer sig meget i forhold til sidste år.
En af de mest populære Netflix-film nogensinde får snart sin opfølger(-e?).
Det kræver ikke særlige super-ører at høre forskel på hi-fi-udstyret. Enhver med en nogenlunde normal hørelse kan gøre det. Det handler alene om teknik og lidt øvelse.
De to kinesiske mobilproducenter vil fremover udvikle produkter i fællesskab.
Nu kan du glæde dig til mere pomp, pragt, intriger – og sex – blandt det bedre borgerskab i 1800-tallet.
Reporter-udgave med kevlar
Premieren på den 25. James Bond-film flyttes til efteråret.
Med endnu en global streamingaktør på det nordiske markedet optrappes kampen om streamingabonnenterne.