TESTS GUIDES FILM & TV HØJTTALERE TV HOVEDTELEFONER HI-FI FOTO SMART HOME HJEMMEBIOGRAF COMPUTER MOBIL GAMING

Forbedret favorit

Denons 2000-serie har længe været blandt vores favoritter. Nu kommer forbedrede udgaver af forstærkeren og SACD-afspilleren med digitale indgange.

forfatter
Publiceret 21/11/2012 - 14:36

Tiden går, og det er et par år siden, vi testede Denons fløjlsbløde forstærker PMA-2010AE og den silkeagtige SACD-afspiller DCD-2010AE.

Nu er de opgraderet og efter sigende med endnu bedre lyd, end da vi testede dem i 2010.

Forstærkeren hedder nu PMA-2020AE og leverer 80 W effekt per kanal. Altså mere end nok for de allerfleste af os. Den har pladespillerindgang (MM/MC) og seks analoge lydindgange og forbedret elektronik.

Denon kalder den nye kreds Advanced UHC (Ultra High Current), som med nye UHC-MOS transistorer skal kunne levere mere strøm, endnu hurtigere til højttalerne. Og sådan set give bedre dynamisk kontrast. Mere strøm er mulig, fordi strømforsyningen har fået større kapacitet, og sammen med bedre komponenter i signalvejen og en solid (24 kg) vibrationsdæmpende kabinet struktur, skal 2020AE spille endnu bedre end forgængeren.Den nye DCD-2020AE ser ud som forgængeren, men har fået en ny 32-bit/192kHz D/A-konverter og en re-designet master-clock, som styrer bitstrømmen (1 og 0 som er dataene musikken kommer fra) og skal reducere jitterstøj betragteligt.

Afspillerens digitale konverter kan også bruges (med 24-bit modus) med f.eks. en iPod eller iPhone koblet til et USB-stik på fronten eller sammen med en anden digital lydkilde. Koblet til afspillerens USB, optiske eller koaksiale digitalindgange på bagsiden.

Så kan man afspille de fleste lydfiler med op til 24-bit/192 kHz indspilningskvalitet samt også komprimerede lydfiler.

PMA- og DCD-2020AE koster 16.000 kroner per enhed og leveres i en gylden aluminiumsudførelse.

Kommentarer


Velkommen til Lyd & Billedes kommentarfelt. Vi vil gerne vide, hvad du mener. Hold dig til emnet og vær saglig, så slipper vi for at moderere indlæg. Andre spørgsmål eller synspunkter rettes til redaktionen@lydogbillede.dk.

Subscribe
Notify of
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments
Sådan en kunne vi da godt tænke os! Den nye pladespillerreference MoFi MasterDeck og RIAA-trinet MasterPhono kunne vi godt tænke os i vores stereorack.
Hegels flagskibsforstærkere fornys Ny udgave af forstærkersættet H30 og P30.
High End 2022: Ny jernhøjttaler med spændende enheder Endelig kommer der en større udgave af den glimrende Jern. Og med helt vilde luksusenheder i.
Ny CD-afspiller fra Marantz Marantz CD 60 er en spritny, moderne CD-afspiller med premiumkomponenter til en fornuftig pris.
Pladespiller til Metallica-skiver Blandt Pro-Jects mange nyheder på High End-messen faldt vi for denne Metallica-inspirerede pladespiller.
Lyd & Billede Podcast: Episode 2 Stadig smartere produkter volder problemer, når softwaren ikke fungerer. Vi forklarer, hvorfor trådløse hovedtelefoner ikke er bedst, og hvilken slags træningsur der er bedst.
Følg Lyd & Billede
Send this to a friend