Foto & Video Hi-fi Hjemmebiograf Hovedtelefoner Højttalere TV

Forbedret favorit

Denons 2000-serie har længe været blandt vores favoritter. Nu kommer forbedrede udgaver af forstærkeren og SACD-afspilleren med digitale indgange.

Skrevet af / 21/11/2012 - 14:36
Forbedret favorit

Tiden går, og det er et par år siden, vi testede Denons fløjlsbløde forstærker PMA-2010AE og den silkeagtige SACD-afspiller DCD-2010AE.

Nu er de opgraderet og efter sigende med endnu bedre lyd, end da vi testede dem i 2010.

Forstærkeren hedder nu PMA-2020AE og leverer 80 W effekt per kanal. Altså mere end nok for de allerfleste af os. Den har pladespillerindgang (MM/MC) og seks analoge lydindgange og forbedret elektronik.

Denon kalder den nye kreds Advanced UHC (Ultra High Current), som med nye UHC-MOS transistorer skal kunne levere mere strøm, endnu hurtigere til højttalerne. Og sådan set give bedre dynamisk kontrast. Mere strøm er mulig, fordi strømforsyningen har fået større kapacitet, og sammen med bedre komponenter i signalvejen og en solid (24 kg) vibrationsdæmpende kabinet struktur, skal 2020AE spille endnu bedre end forgængeren.Den nye DCD-2020AE ser ud som forgængeren, men har fået en ny 32-bit/192kHz D/A-konverter og en re-designet master-clock, som styrer bitstrømmen (1 og 0 som er dataene musikken kommer fra) og skal reducere jitterstøj betragteligt.

Afspillerens digitale konverter kan også bruges (med 24-bit modus) med f.eks. en iPod eller iPhone koblet til et USB-stik på fronten eller sammen med en anden digital lydkilde. Koblet til afspillerens USB, optiske eller koaksiale digitalindgange på bagsiden.

Så kan man afspille de fleste lydfiler med op til 24-bit/192 kHz indspilningskvalitet samt også komprimerede lydfiler.

PMA- og DCD-2020AE koster 16.000 kroner per enhed og leveres i en gylden aluminiumsudførelse.

Lasse Svendsen
(f. 1965): Chefredaktør. Lasse har arbejdet for Lyd & Billede siden 1999. Han har også skrevet om foto for magasinet Fotografi og om hi-fi for Audio Video, ligesom han har erfaring som biljournalist fra bladet Drive. Det hele startede i 1980 med en Garrard-pladespiller, en Tandberg-receiver og et par Jamo-højttalere. Lasse har desuden stor erfaring fra hi-fi-branchen og skriver i dag mest om foto, hi-fi, computere og lyd, men også om biler.

Skriv din kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Tilbud i samarbejde med vores kommercielle partner Prisjagt.dk

Læse hele artikkelen? Log ind eller bliv medlem af LB+.

Se alle vores abonnementer her.

Aston Martin med B&W: Koncertlyd i verdens første Super Tourer

Djævelen har fået nye kræfter

Legendarisk forstærker genopstår

Live Podcast-episode fra Elgiganten Campus

High-end som du næppe har set før

Billigere streaming-receivere fra Yamaha

Scroll to Top