TESTS GUIDES FILM & TV HØJTTALERE TV HOVEDTELEFONER HI-FI FOTO SMART HOME HJEMMEBIOGRAF COMPUTER MOBIL GAMING

Flere forstærkere fra Aavik Acoustics

Med 150 rene watt og en forforstærker med DAC tager danske Aavik Acoustics for alvor springet ind i high-end.

De har kun et års tid på bagen, og lancerede på sidste års CES-messe en integreret 300W forstærker, kaldet U-300, som vi tidligere har beskrevet.

Nu er tiden kommet til en forforstærker og en effektforstærker. Forforstærkeren C-300 ligner den integrerede forstærker på en prik, men elektronikken er endnu mere eksklusiv end i kontroldelen af U-300.

Her er der en indbygget digitalkonverter med fem indgange, som omclocker signalet til 200 kHz/24 bit PCM-format, samt support for DSD-filer for dem, der har brug for det.

Foto: Aavik Acoustics
Foto: Aavik Acoustics

Den har to USB-indgange, som er elektrisk adskilt. En for DSD og en for PCM-filer. I praksis betyder det, at den bruger to separate DAC’s, der tager sig af hver sin indgang.

Det er også en pladespillerindgang om bord. Den er tilpasset moving coil-pickup’er, som har lavere signal end de mere udbredte MM-pickup’er. Med 62 dB forstærkning og justerbar belastningsimpedans fra 50 til 5000 ohm kan den tilpasses til de fleste MC-pickup’er.

Foto: Aavik Acoustics
Foto: Aavik Acoustics

Den 35 kg tunge effektforstærker leverer 150 W i hver kanal. Og ikke en hvilken som helst slags watt, men såkaldt klasse A, hvor udgangstransistorerne kører konstant uden at skifte mellem hinanden. Det giver lavere forvrængning og renere lyd. Samt en hulens mængde varme.

Forstærkeren har meget kort signalvej og kører med fire 600 W-strømforsyninger, der tilsammen leverer 2.400 W og mere end 80 A strøm, hvilket burde række et godt stykke af vejen. Selv hvis du har tungtdrevne højttalere.

Ligesom firmaets første forstærker i fjor præsenterede Aavik Acoustics forstærkeren i Las Vegas under CES 2016.

Skriv en kommentar

forfatter

Lasse Svendsen

(f. 1965): Chefredaktør. Lasse har arbejdet for Lyd & Billede siden 1999. Han har også skrevet om foto for magasinet Fotografi og om hi-fi for Audio Video, ligesom han har erfaring som biljournalist fra bladet Drive. Det hele startede i 1980 med en Garrard-pladespiller, en Tandberg-receiver og et par Jamo-højttalere. Lasse har desuden stor erfaring fra hi-fi-branchen og skriver i dag mest om foto, hi-fi, computere og lyd, men også om biler.