TESTS GUIDES FILM & TV HØJTTALERE TV HOVEDTELEFONER HI-FI FOTO SMART HOME HJEMMEBIOGRAF COMPUTER MOBIL GAMING

En vellydende pladespiller til en tusindlap?

Det er i hvert fald hvad et nyt Kickstarter-projekt i USA lover.

forfatter
Publiceret 07/01/2013 - 15:03

Kickstarter er et koncept, som giver kapitalfattige foretagender mulighed for at lancere nye produkter og ideer via såkaldt crowdfunding, eller folkefinansiering. I dette tilfælde er det det amerikanske foretagende U-Turn Audio, som drives af teknologiske talenter i 20´erne. Man kan give sin støtte til projektet ved at donere 5 dollar eller mere. Man kan også vælge at forhåndsbestille pladespilleren for totalt 150 dollar for indstigningsmodellen.

Målet vil blive nået
Når denne nyhed skrives, har projektet allerede fået 53.870 dollar ind af de totalt 60.000 dollar, de behøver for at sætte produktet i produktion. Dette siden projektet blev lanceret den 17. december! Der er 29 dage tilbage, før fristen udløber, med andre ord vil dette produkt så godt som garanteret se dagens lys.

Enkel konstruktion
Pladespilleren, ved navn Orbit, vil blive produceret i USA – ikke Kina! – og har et enkelt formsprog, som vi kender fra blandt andet Rega og Pro-ject. En base af MDF, en tallerken og en tonearm af høj kvalitet, hvis vi skal tro ingeniørerne. Pickup´en er en billig Ortofon Omega, som nemt kan skiftes ud med en af endnu højere kvalitet.

For 250 dollar får du Orbit Kickstarter Limited Edition

Priser
Spilleren Orbit har en startpris på 150 dollar. For 250 dollar får du Orbit Kickstarter Limited Edition med en bedre tallerken i akryl og en dyrere Ortofon OM 5E pickup. 500 dollar giver dig den håndmalede Orbit Renasissance Edition, som ellers er lig Kickstarter-versionen. Kan du stampe 1.000 dollar op, får du en speciel pladespiller, hvor producent og kunstner arbejder med dig personligt for at lave en spiller, du selv drømmer om i din egen fantasi…

For 500 dollar får du den håndmalede Orbit Renasissance Edition.

Hvor god spilleren er, bliver gætværk, men det kan hurtigt vise sig, at indstigningsmodellen kan give konkurrence til Pro-Jects indstigningsmodel Essential, men Kickstarter-versionenen bør kunne måle sig med eksempelvis Rega RP1 og Pro-ject Debut Carbon. Billederne ser i hvert fald lovende ud.

Læs mere om projektet her.

Kommentarer

Subscribe
Notify of
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments
High End-messen i München åbner i denne uge Den største og vigtigste messe for alle hi-fi-interesserede finder sted den 19.-22. maj. Lyd & Billede er selvfølgelig på plads!
Tangent-forstærkersæt får premiere på High End-messen i München Danske Tangent er har lavet et diskret forstærkersæt. Men både størrelsen og prisen er mindre end forventet.
De ti bedste high-end-forstærkere lige nu Her finder du de ti af de bedste integrerede high-end-forstærkere lige nu.
Farvel, Onkyo! Kommentar: Et af de store gamle træer i hi-fi-skoven er faldet. Uden en lyd.
CD-afspiller med vakuumrør McIntosh MCD12000 bruger rør i signalvejen.
Tre budgetvenlige pladespillere fra Pro-Ject Pro-Ject E1 kommer bl.a. i en version med Bluetooth.
Følg Lyd & Billede
Send this to a friend