TESTS GUIDES FILM & TV HØJTTALERE TV HOVEDTELEFONER HI-FI FOTO SMART HOME HJEMMEBIOGRAF COMPUTER MOBIL GAMING

En vellydende pladespiller til en tusindlap?

Det er i hvert fald hvad et nyt Kickstarter-projekt i USA lover.

forfatter
Publiceret 07/01/2013 - 15:03

Kickstarter er et koncept, som giver kapitalfattige foretagender mulighed for at lancere nye produkter og ideer via såkaldt crowdfunding, eller folkefinansiering. I dette tilfælde er det det amerikanske foretagende U-Turn Audio, som drives af teknologiske talenter i 20´erne. Man kan give sin støtte til projektet ved at donere 5 dollar eller mere. Man kan også vælge at forhåndsbestille pladespilleren for totalt 150 dollar for indstigningsmodellen.

Målet vil blive nået
Når denne nyhed skrives, har projektet allerede fået 53.870 dollar ind af de totalt 60.000 dollar, de behøver for at sætte produktet i produktion. Dette siden projektet blev lanceret den 17. december! Der er 29 dage tilbage, før fristen udløber, med andre ord vil dette produkt så godt som garanteret se dagens lys.

Enkel konstruktion
Pladespilleren, ved navn Orbit, vil blive produceret i USA – ikke Kina! – og har et enkelt formsprog, som vi kender fra blandt andet Rega og Pro-ject. En base af MDF, en tallerken og en tonearm af høj kvalitet, hvis vi skal tro ingeniørerne. Pickup´en er en billig Ortofon Omega, som nemt kan skiftes ud med en af endnu højere kvalitet.

For 250 dollar får du Orbit Kickstarter Limited Edition

Priser
Spilleren Orbit har en startpris på 150 dollar. For 250 dollar får du Orbit Kickstarter Limited Edition med en bedre tallerken i akryl og en dyrere Ortofon OM 5E pickup. 500 dollar giver dig den håndmalede Orbit Renasissance Edition, som ellers er lig Kickstarter-versionen. Kan du stampe 1.000 dollar op, får du en speciel pladespiller, hvor producent og kunstner arbejder med dig personligt for at lave en spiller, du selv drømmer om i din egen fantasi…

For 500 dollar får du den håndmalede Orbit Renasissance Edition.

Hvor god spilleren er, bliver gætværk, men det kan hurtigt vise sig, at indstigningsmodellen kan give konkurrence til Pro-Jects indstigningsmodel Essential, men Kickstarter-versionenen bør kunne måle sig med eksempelvis Rega RP1 og Pro-ject Debut Carbon. Billederne ser i hvert fald lovende ud.

Læs mere om projektet her.

Læse hele artikkelen? eller bliv medlem af LB+.

Med LB+ får du adgang til ALT indhold på lydogbillede.dk

LB+ inkluderer
  • Over 5.000 produkttests
  • Undgå fejlkøb med vores råd og guides
  • Deltag i L&B-forummet med andre lyd- og billedentusiaster
  • Store rabatter hos vores samarbejdspartnere i LB+ Fordelsklub
  • Altid opdateret på sidste nyt
  • Nyhedsbrev direkte i din indbakke
  • L&B TechCast – en podcast af Lyd & Billede
  • Ingen bindingsperiode – opsig, når du vil!

Vi tester for dig!

forfatter

Geir Gråbein Nordby

(f. 1978): Journalist. Gråbein har aldrig haft et fuldtidsjob, før han kom til Lyd & Billede. Her har han til gengæld været næsten halvdelen af sit liv, siden han i 2001 sendte en jobansøgning til den forkerte adresse (han ville egentlig søge job i et lydstudie af samme navn). Gråbeins ekspertise er hovedsagelig inden for hi-fi, hovedtelefoner og hjemmebiograf, men det sker, at han brillerer på andre områder.

Kommentarer


Velkommen til Lyd & Billedes kommentarfelt. Vi vil gerne vide, hvad du mener. Hold dig til emnet og vær saglig, så slipper vi for at moderere indlæg. Andre spørgsmål eller synspunkter rettes til redaktionen@lydogbillede.dk.

Subscribe
Notify of
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments
Nye udgaver af Linns legendariske pladespiller Linn Selekt LP12 og Majik LP12 får nye tonearme og pickupper.
HiFi-ikoner skifter ejer Kapitalfonden Highlander Partners har opkøbt McIntosh Group, der også står bag Sonus faber.
Radio for de særligt interesserede Tager sig godt ud sammen med dit McIntosh-anlæg.
En pladespiller fra IKEA! IKEA sætter musikken først med Obegränsad pladespiller, skrivebord og lænestol, i samarbejde med Swedish House Mafia.
Hinsides al fornuft, men også helt fantastisk En musikafspiller kan virke som et forældet koncept. Men hvis man drømmer om frydefuld high-end-lyd direkte fra lommen, kommer man ikke uden om sådan en.
Flot og velspillende rørforstærker Rørforstærkere behøver bestemt ikke at lyde uldent og anæmisk. Hør bare den nye I/50 fra Audio Research.
Følg Lyd & Billede
Send this to a friend