Ekstreme pladespillere fra Acoustic Signature

Pladespillerserien Acoustic Signature NEO består af ni modeller. Den ene mere hårrejsende end den anden.
Annonce
Annonce
forfatter

Tyske Acoustic Signature anser sig selv for at være den mest teknologidrevne pladespiller- og tonearmproducent i verden. De sidste 18 måneder har de brugt på at bryde nye teknologiske barrierer ned for at få noget så gammeldags som grammofoner til at sprudle af ungt blod.

Den nye pladespillerserie Acoustic Signature NEO har helt nye kuglelejer med diamantbelagt spindel samt automatisk tolerancekontrol på motorerne. Resultatet er ultrapræcis drift, maksimal holdbarhed og “uovertruffen stivhed, nøjagtighed og pålidelighed såvel som et meget lavere støjgulv”.

Et innovativt modul, som Acoustic Signature kalder Automatic Vibration Control (AVC), justerer automatisk motorernes tolerance til det lavest mulige niveau, hvilket resulterer i et næsten vibrationsfrit drivværk.

Den billigste pladespiller i serien hedder Maximus NEO og vil nok komme til at koste ca. 30.000 kroner. (Foto: Acoustic Signature)

Helt nye kuglelejer

Kuglelejerne er som nævnt helt nye og hedder Dura Turn Diamond Bearings. Alle kuglelejer laver støj, når de bevæger sig, og Acoustic Signature har arbejdet hårdt på at reducere friktionen og dermed støjen yderligere i forhold til de tidligere Tidorfolon-lejer.

Den indre sintrede cylinder er helt ny med plads til en større mængde olie i selve metalstrukturen. Sintret materiale (hvor pulveriseret metal er smeltet om til fast metal) har ifølge Acoustic Signature en intern struktur som en svamp.

Men hvor en svamp suger vand, sprøjter Acoustic Signature smøreolie ind i tomrummene. Og ved at tredoble størrelsen på hullerne har de kunnet øge mængden af olie og desuden reducere den overflade, der er i kontakt med pladetallerkenens aksel. Mindre overfladekontakt giver som bekendt lavere støj.

Selve akslen er også ny, nu af rustfrit stål, der er hærdet i vakuum og derefter præcist drejet og så belagt med diamant.

Topmodellen hedder Invictus NEO og vejer 135 kilo. Prisen bliver omkring 1,25 millioner kroner! (Foto: Acoustic Signature)

Ni Acoustic Signature NEO-modeller

Der er ni pladespillere i Acoustic Signatures NEO-serie. De spænder lige fra Maximus NEO til 3.500 pund – ca. 30.000 kroner – og helt op til den 135 kilo (!) tunge Invictus NEO til 148.000 pund – eller i omegnen af 1,25 millioner kroner!

Og så er der lige syv modeller indimellem …

acoustic-signature.com

/ registrér dig for at læse denne artikel gratis

Bekræft venligst inden tilmelding

Jeg accepterer Lyd & Billedes Vilkår og betingelser. Jeg vil gerne modtage nyhedsbreve og information. Dette kommer kun et par gange om måneden. Du kan til enhver tid afmelde dig.

eller tilmeld dig via e-mail

Glemt adgangskode? Indtast venligst din e-mailadresse. Du vil modtage en mail med et link til at lave en ny adgangskode.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

forfatter

Geir Gråbein Nordby

(f. 1978): Journalist. Gråbein har aldrig haft et fuldtidsjob, før han kom til Lyd & Billede. Her har han til gengæld været næsten halvdelen af sit liv, siden han i 2001 sendte en jobansøgning til den forkerte adresse (han ville egentlig søge job i et lydstudie af samme navn). Gråbeins ekspertise er hovedsagelig inden for hi-fi, hovedtelefoner og hjemmebiograf, men det sker, at han brillerer på andre områder.
Annonce
Annonce

Læs også

Efter optøjerne i Washington har de sociale medier taget grovfilen i brug. Er det censur eller rettidig omhu?
SoundBeamer er en lydenhed til skrivebordet, der udstråler lyd direkte til hvert øre.
Kan revolutionere billedoplevelsen fra VR-briller.
Ventilation? Vægkunst? Eller kan det have noget med akustikken at gøre? Vi giver svaret!
Lillebitte sub med uanede kræfter.
Især OnePlus 9 bliver en markant opgradering i forhold til OnePlus 8, mens skærmene ikke forandrer sig meget i forhold til sidste år.
En af de mest populære Netflix-film nogensinde får snart sin opfølger(-e?).
Det kræver ikke særlige super-ører at høre forskel på hi-fi-udstyret. Enhver med en nogenlunde normal hørelse kan gøre det. Det handler alene om teknik og lidt øvelse.
De to kinesiske mobilproducenter vil fremover udvikle produkter i fællesskab.
Nu kan du glæde dig til mere pomp, pragt, intriger – og sex – blandt det bedre borgerskab i 1800-tallet.
Reporter-udgave med kevlar
Premieren på den 25. James Bond-film flyttes til efteråret.
Med endnu en global streamingaktør på det nordiske markedet optrappes kampen om streamingabonnenterne.
Nye smart-låse, som du kan snakke til - og som kan tale med dine andre smart-enheder.
Får øget rækkevidde og bedre plads.
Streaming-forstærker, der kan alt, hvad man kan tænke sig, og lidt til.