Foto & Video Hi-fi Hjemmebiograf Hovedtelefoner Højttalere TV

Nyhed

Ekstreme pladespillere fra Acoustic Signature

Pladespillerserien Acoustic Signature NEO består af ni modeller. Den ene mere hårrejsende end den anden.

Skrevet af / 04/10/2020 - 19:06
Ekstreme pladespillere fra Acoustic Signature

Tyske Acoustic Signature anser sig selv for at være den mest teknologidrevne pladespiller- og tonearmproducent i verden. De sidste 18 måneder har de brugt på at bryde nye teknologiske barrierer ned for at få noget så gammeldags som grammofoner til at sprudle af ungt blod.

Den nye pladespillerserie Acoustic Signature NEO har helt nye kuglelejer med diamantbelagt spindel samt automatisk tolerancekontrol på motorerne. Resultatet er ultrapræcis drift, maksimal holdbarhed og “uovertruffen stivhed, nøjagtighed og pålidelighed såvel som et meget lavere støjgulv”.

Et innovativt modul, som Acoustic Signature kalder Automatic Vibration Control (AVC), justerer automatisk motorernes tolerance til det lavest mulige niveau, hvilket resulterer i et næsten vibrationsfrit drivværk.

Den billigste pladespiller i serien hedder Maximus NEO og vil nok komme til at koste ca. 30.000 kroner. (Foto: Acoustic Signature)

Helt nye kuglelejer

Kuglelejerne er som nævnt helt nye og hedder Dura Turn Diamond Bearings. Alle kuglelejer laver støj, når de bevæger sig, og Acoustic Signature har arbejdet hårdt på at reducere friktionen og dermed støjen yderligere i forhold til de tidligere Tidorfolon-lejer.

Den indre sintrede cylinder er helt ny med plads til en større mængde olie i selve metalstrukturen. Sintret materiale (hvor pulveriseret metal er smeltet om til fast metal) har ifølge Acoustic Signature en intern struktur som en svamp.

Men hvor en svamp suger vand, sprøjter Acoustic Signature smøreolie ind i tomrummene. Og ved at tredoble størrelsen på hullerne har de kunnet øge mængden af olie og desuden reducere den overflade, der er i kontakt med pladetallerkenens aksel. Mindre overfladekontakt giver som bekendt lavere støj.

Selve akslen er også ny, nu af rustfrit stål, der er hærdet i vakuum og derefter præcist drejet og så belagt med diamant.

Topmodellen hedder Invictus NEO og vejer 135 kilo. Prisen bliver omkring 1,25 millioner kroner! (Foto: Acoustic Signature)

Ni Acoustic Signature NEO-modeller

Der er ni pladespillere i Acoustic Signatures NEO-serie. De spænder lige fra Maximus NEO til 3.500 pund – ca. 30.000 kroner – og helt op til den 135 kilo (!) tunge Invictus NEO til 148.000 pund – eller i omegnen af 1,25 millioner kroner!

Og så er der lige syv modeller indimellem …

acoustic-signature.com

Geir Gråbein Nordby
(f. 1978): Journalist. Gråbein har aldrig haft et fuldtidsjob, før han kom til Lyd & Billede. Her har han til gengæld været næsten halvdelen af sit liv, siden han i 2001 sendte en jobansøgning til den forkerte adresse (han ville egentlig søge job i et lydstudie af samme navn). Gråbeins ekspertise er hovedsagelig inden for hi-fi, hovedtelefoner og hjemmebiograf, men det sker, at han brillerer på andre områder.

Skriv din kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Vil du læse hele artiklen?

Med LB+ Total får du adgang til ALT indhold på Lyd & Billede og LB Home.

Allerede abonnent? Log ind.

  • Prøv LB+ i 30 dage
    Kun 29,-

    Fornyes efter 30 dage, ingen bindingstid.

  • LB+ Total i 12 mnd
    93.25 kr/mnd

    Du sparer 312 kr

Ønsker du kun adgang til Lyd & Billede eller L&B Home?

Klik her for at bestille adgang til Lyd & Billede

Klik her for at bestille adgang til L&B Home

Nu kan du linke til alle musiktjenester på én gang

Endelig en prisvenlig Roon-streamer!

En DAC i samuraiernes fodspor?

Denne lille boks kan gøre dine gamle B&O-højttalere "trådløse"

Den ultimate forstærker

High-end forforstærker med moderne streaming

McIntosh opdaterer forforstærkeren

Kompakt hi-fi i stilrent design

Lenco bejler til vinylelskere

Pladespiller til sheiker og baroner

Astell&Kern: Musikafspiller i guld!

1500 gæster så hi-fi i København

0
Scroll to Top