Foto & Video Hi-fi Hjemmebiograf Hovedtelefoner Højttalere TV

Nyhed

Dobbelt op på high-end

Rekordmange mærker og udstillere gør den københavnske messe til årets high-end-trækplaster. Ken Ishiwata kommer også!

Skrevet af / 23/10/2018 - 12:01
Dobbelt op på high-end

Copenhagen HighEnd (tidligere Hi-Fi & Surround) fylder i den kommende weekend Hotel Clarion ved Københavns Lufthavn. Og der bliver godt fyldt! Dobbelt så mange udstillere som sidste år har nemlig meldt deres ankomst.

Blandt trækplastrene er den “svævende” pladespiller fra Mag-Lev, hvor pladetallerkenen roterer i den tomme luft takket være magnetisk frastrødning.

Den magnetisk svævende tallerken på Mag-Lev-pladespilleren. Foto: Mag-Lev

 

Blandt de mest indflydelsesrige i hi-fi-verdenen

Et andet trækplaster udøver til gengæld en næsten magnetisk tiltrækning på sit publikum. Det er den levende audiolegende Ken Ihsiwata (artikelbilledet), der i 40 år har været ambassadør og lydtroldmand for Marantz. Ishiwata vil demonstrere det nye KI Ruby stereoanlæg, som er fremstillet for at fejre hans 40-års jubilæum. Ken Ishiwata regnes for at være en af de mest inflydelsesrige high-end-personligheder i verden. Han er kendt for at udvælge “protegéer” i Marantz produklinie, som han forbedrer ved at udskifte udvalgte komponenter for at øge lydkvaliteten.

Læs også: Mr. Marantz – Ken Ishiwata

Med så stort rykind er listen lang. Og selv om temaet er high-end, vil de 45 udstillere viser lydudstyr i alle prisklasser. Nogle er gamle kendinge, som Mørch, Vitus Audio, Gato, Densen, Jern, Buchard og Lyd by Dissing. Andre er nye på messen. Det gælder for eksempel System Audio og gamingspecialisten SteelSeries. Sidstnævnte viser hovedtelefoner.

Som noget nyt vil den ene af de to store sale i hotellets stueetage være indrettet som markedsområde med flere mindre stande. Her kan man blandt andet få styret sin lyst til vinylplader. Så man behøver ikke nødvendigvis at have den tommetykke tegnebog med.

Lyd & Billede vil selvfølgelig være til stede på begge messedage for at lytte og skrive. At messen er noget særligt i år, understreges af, at mere end snes af vores fagpressekolleger fra Sverige, Norge, Tyskland, England, Kina, USA, Rusland, Italien og Polen har meldt deres ankomst.

“I et stykke tid har efterspørgslen især ligget på Sonos-systemer til 3000-4000 kroner, men flere og flere begynder nu at købe dyrere produkter, for eksempel high end streamingsystemer, ” fortæller Daniel Juel-Nielsen fra Danish High End Society, der er arrangør. Han peger også på, at retroprodukter i den dyre ende som JBL L100 Classic og Tannoy Legacy er noget, der trender lige nu.

Retro high-end tender lige nu. Som den genskabte JBL L-100. Foto: Harman

Messen holdes på lufthavnshotellet Clarion Copenhagen, Ellehammersvej 20, 2770 Kastrup. Åbningstiderne er lørdag den 27. oktober klokken 11 til 18 og søndag den 28. oktober klokken 11 til 17. Men kan godt parkere i lufthavnen, men metro og tog er et glimrende alternativ!

Læs også: Billedreportage fra Hi-Fi & Surround 2017

John Alex Hvidlykke
(f. 1964): Journalist og tester. John har arbejdet for Lyd & Billede siden 2013, hvor han skriver om hi-fi, højttalere, computere, gaming og teknologihistorie. John har beskæftiget sig med tech-journalistik siden 1982 (!) og har arbejdet for talrige magasiner i forskellige roller, bl.a. GEAR, High Fidelity, Komputer for alle, Illustreret Videnskab, Ny Elektronik, PC World og Privat Computer. Han har desuden skrevet en lang række bøger og undervisningsprogrammer om IT.

Skriv din kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Vil du læse hele artiklen?

Med LB+ Total får du adgang til ALT indhold på Lyd & Billede og LB Home.

Allerede abonnent? Log ind.

  • Prøv LB+ i 30 dage
    Kun 29,-

    Fornyes efter 30 dage, ingen bindingstid.

  • LB+ Total i 12 mnd
    93.25 kr/mnd

    Du sparer 312 kr

Ønsker du kun adgang til Lyd & Billede eller L&B Home?

Klik her for at bestille adgang til Lyd & Billede

Klik her for at bestille adgang til L&B Home

Nu kan du linke til alle musiktjenester på én gang

Endelig en prisvenlig Roon-streamer!

En DAC i samuraiernes fodspor?

Denne lille boks kan gøre dine gamle B&O-højttalere "trådløse"

Den ultimate forstærker

High-end forforstærker med moderne streaming

McIntosh opdaterer forforstærkeren

Kompakt hi-fi i stilrent design

Lenco bejler til vinylelskere

Pladespiller til sheiker og baroner

Astell&Kern: Musikafspiller i guld!

1500 gæster så hi-fi i København

0
Scroll to Top