Pladespiller

Gramovox sætter tingene på højkant med Floating Record.
forfatter

Selv om den ser fantastisk ud, er den ikke særlig dyr. Omkring 3000 kroner plus forsendelse og moms er i den lavere ende for en pladespiller. Men Gramovox-spilleren er tydeligvis ikke ligesom andre.

Her står pladetallerkenen nemlig på højkant i en næsten lodret vinkel. Ud over den betragtelige blæreeffekt betyder det, at den ikke fylder særlig meget. Du kan sagtens få plads i en reol fra Ikea.

Floating Record er det sigende navn på pladespilleren, der har indbygget forstærker, stereohøjttalere og hovedtelefonudgang. Der er med andre ord ikke brug for et separat anlæg for at lytte til musik fra vinylplader.

Den lodretstående pladespiller er resultatet af en vellykket Kickstarter-kampagne, som vi har skrevet om her.

Floating-black

Floating Record kan også tilsluttes til et anlæg via de analoge lydudgange. Den fås i valnød eller lindetræfiner. Den levers fiks og færdigf med en AT95E-pickup fra Audio-Technica, monteret på en kulfiberarm. En pladestrammer også inkluderet, så LP’en ikke falder af!

Synes du også, at det er cool? Så kan du læse mere her.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

forfatter

Lasse Svendsen

(f. 1965): Chefredaktør. Lasse har arbejdet for Lyd & Billede siden 1999. Han har også skrevet om foto for magasinet Fotografi og om hi-fi for Audio Video, ligesom han har erfaring som biljournalist fra bladet Drive. Det hele startede i 1980 med en Garrard-pladespiller, en Tandberg-receiver og et par Jamo-højttalere. Lasse har desuden stor erfaring fra hi-fi-branchen og skriver i dag mest om foto, hi-fi, computere og lyd, men også om biler.