NYHED

Den sejeste musik-server

Federe bliver det ikke, men gæt, hvad Aurender A30 koster …

(Foto: Producent)

Før du skiller dig af med alle CD’erne, kan det være en god idé at tage vare på indholdet. Ikke selve diskene, men musikken. Det er her, musik-serveren kommer ind i billedet.

Den enkleste form for musik-server er en computer med software, der ripper CD’erne og deler musikken på hjemmenetværket. I den anden ende af skalaen finder vi Aurender A30.

Læs også: 5 netværksforstærkere med streaming

Streaming

Det er en virkelig sej musik-server, der ripper musikken fra CD’er og afspiller den, som om den var en CD-afspiller. Bagefter kan du sælge/gemme/smide dine CD’er ud (stryg det, der ikke passer) og stadig have adgang til din musik.

Serveren har hele 10 terabyte harddisk-kapacitet og en 480 gigabyte SSD som buffer, så du slipper for at vente på lyd, når du trykker på play.

Men Aurender A30 er også en forforstærker, en digitalkonverter og en trådløs musik-streamer.

Den har fire digitale indgange og variabel eller fast udgang til forstærker, og den understøtter MQA, DSD, Tidal, Spotify Connect og Qobuz – og så har den AirPlay.

Læs også: 5 forstærkere med streaming

(Foto: Aurender)

Metadata

En stor 8,8 tommers skærm dækker en betragtelig del af fronten. Den viser, hvad du spiller, valgt kilde og indhold. Skærmen har en opløsning på 1920 x 480 punkter.

Når serveren ripper CD’er, finder den alt, hvad der hedder metadata, så man kan se albumcovers og anden info på den store farveskærm.

Man kan også selv redigere metadata. Serveren kan gemme musikken i FLAC-, WAV- eller AIFF-format.

Ifølge pressemeddelelsen har den desuden en indbygget UPS, der passer på elektronikken ved strømafbrydelser, så din musik er sikker, selv om der er knas på strømnettet.

Aurender A30 kommer til salg i løbet af foråret. Og prisen? Den bliver såmænd en bagatel af 150.000 kroner.

(Foto: Aurender)

Specifikationer:

Les videre
Exit mobile version