D/A og A/D-konverter i ét

Med denne her kan du digitalisere dine LP'er og kopiere dem til din computer eller mobiltelefon.
forfatter

Korg er bedst kendt for sine keyboards og synthesizere. At de også laver DAC’er, er næsten kun kendt blandt musikfolk.

Men de laver for eksempel DS-DAC-10R. En lille digitalkonverter, der understøtter 1-bit DSD filer og har USB-indgang, der kan kobles til computeren. Det giver et godt udgangspunkt for en bedre lyd fra Spotify og Tidal. Du skal blot tilslutte DS-DAC-10R til din computer og trække et kabel til anlægget, så er der gode chancer for en meget større lyd.

Men det gælder jo de fleste DAC’er. Hvad er virkelig smart ved DS-DAC-10R, er den indbyggede pladespillerindgang.

DS-DAC-10R-bak
Der er både analoge ind- og udgange på DS-DAC-10R. Foto: Korg

Du behøver nemlig ingen dedikeret RIAA-forstærker. Hvis du har en pladespiller med MM-pickup (Ortofon OM eller 2M, Rega Elys etc.), kan du slutte pladespilleren til DAC’en.

Og det bliver bedre endnu. DS-DAC 10R har indbygget analog-til-digital-konverter (Texas Instruments PCM4202 AD), som omdanner pladespillerens signal til et digitalt signal – det være sig DSD eller PCM, som du kan optage og redigere på computeren med Korg Audio Gate 4 software installeret.

Man kan også koble DAC’en til en iPhone, der har iAudiogate app’en installeret, og afspille digitaliserede LP’er fra mobilen.

DAC’en (Cirrus Logic CS4390) håndterer DSD-format op til 5,6 MHz, men understøtter også almindeligt PCM-format op til 24-bit/192 kHz, og du kan vælge mellem seks forskellige RIAA-kurver for vinyloptagelser. Hvilket betyder, at DAC’en faktisk understøtter flere grammofonformater fra tidernes morgen – og ikke kun LP’er fra 1954 og frem.

DS-DAC-10R-laptop
Foto: Korg

Phono-indgangen kan også bruges som en normal linieindgang til analoge signaler fra en kassettebåndoptager eller spole-til-spole-båndoptager, der også kan digitaliseres via Korg DAC’en.

På fronten har den desuden hovedtelefonstik med volumenkontrol.

Korg DAC’en er prissat til 600 dollars, omkring 4.500 kroner

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

forfatter

Lasse Svendsen

(f. 1965): Chefredaktør. Lasse har arbejdet for Lyd & Billede siden 1999. Han har også skrevet om foto for magasinet Fotografi og om hi-fi for Audio Video, ligesom han har erfaring som biljournalist fra bladet Drive. Det hele startede i 1980 med en Garrard-pladespiller, en Tandberg-receiver og et par Jamo-højttalere. Lasse har desuden stor erfaring fra hi-fi-branchen og skriver i dag mest om foto, hi-fi, computere og lyd, men også om biler.