TESTS GUIDES FILM & TV HØJTTALERE TV HOVEDTELEFONER HI-FI FOTO SMART HOME HJEMMEBIOGRAF COMPUTER MOBIL GAMING

Chords bedste forstærkere endnu bedre

Reference-serien fra high-end-producent Chord Electronics er opgraderet og har fået betegnelsen MkII.

forfatter
Publiceret 10/10/2012 - 09:49

De opdaterede monoforstærkere, SPM 6000 (650 watt) og SPM 14000 (700 watt), er blevet opgraderet med flere tekniske justeringer for yderligere at forbedre lydkvalitet, fleksibilitet og levetid.

På ydersiden har de nye MKII modeller fået et helt nyt frontpanel med nyt lys, og på bagsiden sidder nye guldbelagte, isolerede højttalerterminaler. De solide terminaler er designet i England. Nu er det også muligt at bruge tredjeparts strømkabler, med almindelig universalstik.

Ny indmad
På indersiden er der flere forbedringer, som en ny strømforsyning og kontrolkort for nemmere operation og bedre visuel indikation. Opgradering af filterkomponenter skal sørge for endnu hurtigere acceleration og bedre stabilitet, når hver lydbølge og transient skal forstærkes, og en mængde forandringer af kredskort og jording skal give endnu bedre kapacitet til at håndtere store mængder strøm.

Rumfartsteknologi
Reference-serien er Chord Electronics´ store stolthed og har blandt andet fået teknologi fra rumfartsindustrien, hvor utrolig effekt kræves fra vældig små enheder. Reference-forstærkerne er på ingen måde små, men i forhold til andre forstærkere på samme størrelse, lover producenten at knuse konkurrenterne på kraft og opløsning.

Strømforsyningen er nu kommet til femte generation, som bruger et spredt spektrum, faselåsning og switch ved meget høj frekvens. Her sidder teknologi, som, hævder producenten, sjældent findes udenfor rumfartsindustrien. Resultatet skal være en praktisk talt støjfri forstærker med enorme kraftreserver, som leveres uanstrengt med forsvindende lav forvrængning.

Tilgængelighed og pris
Både SPM 14000MkII og SPM 6000MkII er tilgængelig nu, til henholdsvis 24.480 og 13.950 engelske pund. Du kan omtrent gange med ti for pris i danske kroner. Distributør i Norden er Dynaudio.

chordelectronics.co.uk
dynaudio.dk

Kommentarer


Velkommen til Lyd & Billedes kommentarfelt. Vi vil gerne vide, hvad du mener. Hold dig til emnet og vær saglig, så slipper vi for at moderere indlæg. Andre spørgsmål eller synspunkter rettes til redaktionen@lydogbillede.dk.

Subscribe
Notify of
1 Kommentar
oldest
newest most voted
Inline Feedbacks
View all comments
High End 2022: Nye forstærkere og CD-afspiller(!) fra Denon Integreret forstærker med HEOS og en CD-afspiller afsløret ved München-messens åbning.
Ny mellemklasse-integreret fra NAD NAD holder snigpremiere på München-messen med en "hybriddigital" forstærker, der ligner et godt mellemklasse-køb.
Onkyo lever videre! Da japanske Onkyo erklærede sig sig døde, blev der gjort regning uden vært. For mærket Onkyo lever videre på amerikanske hænder.
High End-messen i München åbner i denne uge Den største og vigtigste messe for alle hi-fi-interesserede finder sted den 19.-22. maj. Lyd & Billede er selvfølgelig på plads!
Tangent-forstærkersæt får premiere på High End-messen i München Danske Tangent er har lavet et diskret forstærkersæt. Men både størrelsen og prisen er mindre end forventet.
De ti bedste high-end-forstærkere lige nu Her finder du de ti af de bedste integrerede high-end-forstærkere lige nu.
Følg Lyd & Billede
Send this to a friend