annonce

CES 2019: Technics SL1210 MK7 – legenden er tilbage!

Technics har startet produktionen af SL-1210 igen, selvfølgelig henvendt til DJ’s.

(Foto: Producent)
annonce

Da Technics stoppede produktionen af den ikoniske pladespiller, kasserede de også de værktøjer, der var blevet brugt. De var udslidt efter 40 år og tre en halv million grammofoner.

SL-1210 blev hurtigt populær på brugtmarkedet. Ikke kun blandt DJ’s, men også andre, der kunne lide den robuste konstruktion og den lynhurtige opstart.

Den direkte drevne pladespillere inspirerede SL-1200G, som trods sit udseende ikke var lavet til DJ’s, men til hi-fi-entusiaster. Det er ikke så længe siden, vi testede den, og sammen med den billigere SL-1200GR og den svinedyre SL-1000R havde Technics pludselig et lille sortiment af pladespillere igen.

(Foto: Technics)

Den nye udgave af SL-1210 er den syvende i rækken, og selv om den ligner klassikeren nærmest på en prik, er stort set alt nyt fra bunden.

Væk med cogging

Den er stadig direkte drevet, med en nyudviklet kerneløs motor med højt drejningsmoment, og den gamle cogging skulle være elimineret. Pladespilleren kan også afspille musikken baglæns – smart for konspirationsfanatikere, der vil lytte efter hemmelige beskeder på optagelser.

Pitch

SL-1210 MK7, som Technics kalder den, har også justerbar opstart og bremsning, og pladespilleren – der kun fås i matsort – har hastighedsvælger til 33 1/3, 45 og 78 rpm. Den har også pitch-kontrol med +/-8 henholdsvis +/-16 procents hastighedsafvigelse, som selvfølgelig kan slås fra på en knap.

Lysdioderne på grammofonen kan i øvrigt skifte fra rødt til blåt lys. Pladespilleren leveres med en ny S-formet arm, praktisk nok med højdejustering og aftageligt pickuphus.

annonce

SL-1500C

(Foto: Technics)

Men Technics har endnu en grammofon på vej: SL-1500C. Som er en enklere version beregnet til hjemmebrug. Og som leveres med en Ortofon 2M Red-pickup færdigmonteret samt indbygget phono-forstærker – RIAA – til MM-pickupper.

annonce

Også den er direkte drevet, med samme type kerneløse motor som den dyrere SL-1210 MK7, og har en lignende S-formet arm med aftageligt pickuphus.

SL-1500C har også autolift, som løfter armen, når pladen er færdig, så nålen ikke slides så hurtigt.

SL-G700

(Foto: Technics)

Men Technics har ikke kun nye pladespillere på vej. En netværksafspiller med cd- og SACD-afspilning er også lanceret. En interessant afspiller for dem, der stadig har mange cd’er, de lytter til, og som også bruger streaming-tjenester.

AKM-konvertere (AK4497), diskret opbygget analogt forstærkerkredsløb, batteridrevet clock-generator og antimagnetiske modstande med kulfiberfilm på USB-forstærkeren er blot noget af alt det, Technics har lagt ind i netværksafspilleren for at forbedre lyden så meget som muligt.

annonce

Den kan tackle lydfiler op til 192 kHz og 32 bit, og kan remastre selv MP3-filer til noget nær højopløst lyd, ifølge Technics.

MQA

SL1210 MK7 understøtter afspilning af MQA-filer, som bl.a. findes på Tidal Masters. Den understøtter også trådløs streaming med Bluetooth, Wi-Fi og AirPlay – og selvfølgelig Spotify, Tidal og internetradio. Google Chromecast er ligeledes understøttet, og den er forberedt til Google Assistant via en separat højttaler.

Har du noget at tilføje?
Velkommen til Lyd & Billedes diskussionsforum. Vi vil gerne vide, hvad du mener. Hold dig til emnet og vær saglig, så slipper vi for at slette eller moderere indlæg. Andre spørgsmål eller synspunkter rettes til redaktion@lydogbillede.dk.

Læs også

Sonos til vrede brugere: Ro på!

Lysstærke objektiver til mellemformatkameraer

Fotoprinter for hele familien

Philips får Ambilight på alle nye TV’er

Hentet med helikopter

Smart-ur med green-kort til golfspillere

Nødløsning fra midterste hylde redder Huawei fra Google-blokade

Huawei Nova 5T er til at leve med, når det nu ikke kunne være anderledes.

Nye super-grafikkort til sommer. Har Nvidia et nyt kort i ærmet til at modstå AMD?

Nu kommer OLED gaming-skærmene

Begynd nedtællingen: Nu kommer Disney+ til Danmark!

Denne DAC er virkelig unik

Loewe genopstår

6 billige trådløse bordhøjttalere

Loewe genopstår

Loewe vil vise de nye produkter frem på IFA 2020.