BeoSound Shape: En væg af lyd

Bang & Olufsens nye vægpynt lover god lyd!
forfatter

At stereoanlægget konstant tager nye former, er BeoSound Shape et oplagt bevis. Det nye lydsystem fra Bang & Olufsen er en kombination af vægdekoration, lyd og lyddæmpning i ét!

Højttalere på væggen

Mere specifikt taler vi om et vægmonteret modulært højttalersystem bestående af højttalere, forstærkere og akustiske plader, alle betrukket med stof. De sekskantede “fliser” kan hænges på væggen i kreative mønstre, og lader dig forme lydsystemet til dit eget behov, både hvad angår lydmæssige og visuelle udtryk.

Standardlayoutet består af et forstærkermodul, to højttalere og et par støjdæmpende plader for akustikkens skyld, men du vil opnå den fulde effekt, som B&O kalder “Band on the wall” bør du nok tilkøbe flere moduler. Samlet set kan du kæde op til 11 forstærkere, 44 højttalere og et ubegrænset antal støjdæmpende plader samme…

BeoSound Shape bruger sin egen algoritme til at distribuere lyd til hver højttaler, og vi er blevet lovet en massiv, men alligevel præcis stereolyd, uanset hvor du står. Bang & Olufsen tilbyder desuden et online designværktøj, hvor du kan mikse og matche de forskellige moduler, samt få anbefalinger til en optimal placering af de forskellige moduler.

Aktive højttalere

Shape-højttalerne er tovejs (5,14 “bas, 3/4” diskant) og er som nævnt aktive, med dedikerede forstærkermoduler til hvert element. Hvert forstærkermodul giver 8×80 watt og kan dermed drive fire højttalere hver.

Annonce

Lydsystemet er ophængt på væggen ved hjælp af beslag, og naturligvis trådløst (bortset fra strømforsyningen).Lyden fordeles via hovedenheden BeoSound Core, som understøtter de fleste trådløse lydstandarder, herunder Bluetooth, Chromecast, AirPlay og DNLA lyd.

Som det sig hør og bør, tilbyder B&O også en række farver og stoffer til BeoSound Shape. Farvepaletten omfatter bl.a. Parisian Night Blue, Purple Heart, Infantry Green, Brazilian Clay, Wild Dove Grey og ikke mindst Black. Derudover kan man vælge blandt eksklusive uldfarver fra danske Kvadrat (Brown, Moss Green, Pink, Dark Blue), der kan blandes og matches efter ønske.

Beosound Shape er på mange måder et spændende lydsystem, ikke mindst fordi det også giver en vis kontrol over rumakustik, uden at ty til underlige skumplader og “æggebakker” på væggen.

BeoSound Shape kan købes fra august 2017. Prisen afhænger af antallet af moduler, valg af stof osv, men siges at starte på omkring 4.000 euro for et standard-layout. Med andre ord ingen billig bænkevarmer .

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

forfatter

Audun Hage

(f. 1981): Redaktionschef. Audun blev ansat som journalist på Lyd & Billede i 2004 og har spillet en aktiv rolle i udviklingen af Lyd & Billede som magasin og website. Audun er ekstremt kvalitetsbevidst og kendt for sine kræsne ører og sit skarpe blik. Som redaktionschef holder han et vågent øje med alt, hvad journalisterne skriver. Han er også ansvarlig for Lyd & Billedes TV-tests.
Annonce
Annonce

Læs også